2014-03-23 12:05:37
Φωτογραφία για Αττική - Οι πρώτες εκλογικές συγκρούσεις - Πυρά από Δούρου και Κουμουτσάκο δέχεται ο Σγουρός...!!!
 Του Γιάννη Σπ. Παργινού

               Οι πρώτες «παραμεθόριες εχθροπραξίες» συνέβησαν, στη διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε, μεταξύ των κύριων διεκδικητών της Περιφέρειας Αττικής. 

Η Ρένα Δούρου κι ο Γιώργος Κουμουτσάκος επιτέθηκαν στον κατέχοντα τον θώκο, Γιάννη Σγουρό. Τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν από τους δύο επιτιθέμενους ήταν κοινά κι οι τακτικές επίθεσης ταυτόσημες. Το οικονομικό πλεόνασμα για το οποίο επαίρεται ο Γιάννης Σγουρός, αμφισβητήθηκε κι από τους δυο νεοεισελθέντες στον αυτοδιοικητικό στίβο ενώ καταγγέλθηκαν και απευθείας αναθέσεις έργων ως παράνομες και καταχρηστικές.

    

Οι χαρακτηρισμοί που αντηλλάγησαν μαρτυρούν την οξύτητα της αντιπαράθεσης και τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν προϊδεάζουν για τα πεδία πάνω στα οποία θα διεξαχθούν οι πολιτικές «μάχες» από την έκβαση των οποίων θα εξαρτηθεί και το αποτέλεσμα των εκλογών.  


       

Ο κ. Κουμουτσάκος αφήνει σαφείς αιχμές για κακοδιαχείριση από τον κ. Σγουρό, δηλώνοντας και ερωτώντας τα εξής. «Το πολύ σοβαρό ζήτημα που έχει ανακύψει σχετικά με απευθείας ανάθεση έργου ύψους 60 εκατ. ευρώ, με άμεση εμπλοκή του απερχόμενου περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού, δείχνει τον τρόπο με τον οποίο χειριζόταν τις δημόσιες υποθέσεις». Για το ίδιο ακριβώς θέμα η Ρένα Δούρου είπε ότι δεν πρέπει να ξαφνιάζεται κανείς καθώς πρόκειται για μια πάγια τακτική του κ. Σγουρού, ενώ το πλεόνασμα της περιφέρειας κι οι δύο επιτιθέμενοι το χαρακτήρισαν «πλεόνασμα απραξίας» ή «μη χρησιμοποιηθέντες πόροι».!

        

Πέραν του πλεονάσματος και των απευθείας αναθέσεων, σκληρές συγκρούσεις αναμένονται για τα σκουπίδια, το πρώην αεροδρόμιο στο Ελληνικό και τον Αστέρα Βουλιαγμένης.

           Κουμουτσάκος – Δούρου σε κοινή γραμμή

                      Εναντίον Γιάννη Σγουρού

 Οι πρώτες αψιμαχίες ανέδειξαν, όλως παραδόξως, ένα κοινό μέτωπο του γαλάζιου Γιώργου Κουμουτσάκου και της ΣΥΡΙΖΑίας Ρένας Δούρου κατά του νυν Περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρού.

    

 Εάν η ίδια τακτική συνεχιστεί θα αναδειχθεί το δίπολο Γιάννη Σγουρού – Ρένας Δούρου κι ο Γιώργος Κουμουτσάκος θα βγει ο ζημιωμένος. Και τούτο γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσδώσει και χαρακτηριστικά αντιμνημονιακά στην όλη αντιπαράθεση με απώτερο στόχο να δημιουργήσει κοινό μέτωπο των αντιμνημονιακών δυνάμεων υπέρ της κ. Δούρου κατά την δεύτερη Κυριακή των εκλογών. Από την δική του πλευρά, ο Γιάννης Σγουρός θα στηριχθεί στις συμμαχίες με γαλάζιους δημάρχους τις οποίες έχει συνάψει στην διάρκεια της μακράς του θητείας στα αυτοδιοικητικά πράγματα της Αττικής. Επί τούτου, το ισοζύγιο των γαλάζιων δημάρχων κλίνει σαφώς υπέρ του κ. Σγουρού με τον κ. Κουμουτσάκο να στηρίζεται μόνον από τους σκληρά κομματικούς κι απ αυτούς όχι ένθερμα και δημόσια.! Δεν είναι τυχαίο το βροντερό ΟΧΙ του περιφερειακού συμβούλου Χάρη Δαμάσκου, να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του κ. Κουμουτσάκου. Είχε εκλεγεί με την παράταξη του Βασίλη Κικίλια το 2010 ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής.  Την εν λόγω πολιτική παραδοξότητα επιτείνει κι η διπλή γαλάζιά υποψηφιότητα, - Νικήτα Κακλαμάνη και Άρη Σπηλιωτόπουλου - , στην πρωτεύουσα. Η στήριξη, δε, του Γιώργου Καμίνη στον Γιάννη Σγουρό σε συνδυασμό με τη συντριπτική υπεροχή των αντιμνημονιακών υποψηφιοτήτων δημιουργεί ένα πολιτικά θανατηφόρο κράμα για τον Γιώργο Κουμουτσάκο.!
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ