2014-03-23 18:24:29
Φωτογραφία για ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΚΑΙ... ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟΣ ΓΙΟΡΝΤΑΝΟΦ ΓΙΑ ΟΛΑ!
Αν έπρεπε να ντύσει κάποιος μουσικά το Κύπελλο που κατέκτησε ο Ολυμπιακός στην Καλαμάτα, το 15ο στην ιστορία του συλλόγου, τότε το μόνο τραγούδι που θα του ταίριαζε θα ήταν το «Εye of the tiger»!

Δεν είναι γνωστό αν η επιτυχία των Survivor «έπαιζε» στο μυαλό του Μπόμπι Γιορντάνοφ την ώρα που με μάτι που γυάλιζε κάρφωνε 31 πόντους για να στείλει στο κανναβάτσο την Κηφισιά, την προηγούμενη μέρα, πάντως, ο… Ρόκι έδινε έμπνευση στον διαγώνιο του Θρύλου.

Μετά από αρκετά διαλείμματα για να βγάλει φωτογραφίες με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που τον αναγνώριζαν και τον αποθέωναν, ο Mr MVP του Θρύλου μίλησε στον «Γαύρο» για την πρώτη κούπα της χρονιάς, τον θυμό από την αμφισβήτηση και το σχεδόν μεταφυσικό του δέσιμο με τον σύλλογο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Στην Καλαμάτα κατακτήσατε το Κύπελλο και υπερασπιστήκατε την κούπα του Ρεθύμνου, αλλά έπρεπε να δώσετε το 100% για να το πετύχετε. Τι είναι διαφορετικό φέτος; Ο Ολυμπιακός, το επίπεδο των άλλων ομάδων;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πολλά είναι διαφορετικά. Και ο Ολυμπιακός είναι διαφορετικός, και το επίπεδο είναι πιο υψηλό από πέρσι και αυτό κάνει πιο γλυκιά την επιτυχία μας. Ηταν δύσκολος τελικός απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Με το παιχνίδι δείξαμε στον τελικό την Κυριακή ότι αξίζαμε το Κύπελλο.

Ε: Θεωρείς ότι τώρα ξεκινήσατε να παίζετε ομαδικά, στα δύσκολα;

Α: Αυτό είναι καλό. Οτι στις δύσκολες στιγμές δείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε σαν ομάδα. Και αυτό είναι σημαντικό αν θέλουμε να πετύχουμε μια μεγάλη επιτυχία.

Ε: Την περασμένη σεζόν ο Ολυμπιακός ήταν το απόλυτο φαβορί. Φέτος η κατάσταση είναι πιο αμφίρροπη. Γι’ αυτό είναι γλυκιά η επιτυχία;

Α: Στην περίπτωσή μου είναι διαφορετικά τα πράγματα. Πέρσι ήταν όλα πρώτα για μένα. Πρώτο πρωτάθλημα, πρώτο Κύπελλο, πρώτο Λιγκ Καπ. Τα ήθελα πολύ. Αλλά αυτό το Κύπελλο είναι πολύ γλυκό γιατί ήταν πιο δύσκολο από τα άλλα. Οπως έχω πει, είναι δύσκολο να φτάσεις στην κορυφή, αλλά είναι πολύ πιο δύσκολο να διατηρηθείς εκεί. Γι’ αυτό είναι ιδιαίτερος αυτός ο τίτλος. Και ειδικά για μένα το Κύπελλο είναι η πιο δύσκολη διοργάνωση. Εχει μόνο νοκ άουτ παιχνίδια και μπορείς να χάσεις εύκολα, για οποιονδήποτε λόγο, όπως αν δεν είσαι συγκεντρωμένος ή αν σκεφτείς ότι θα είναι εύκολο.

Ε: Πώς βρίσκεις την ενέργεια να γυρίσεις μία κατάσταση, όπως μετά το χαμένο πρώτο σετ του τελικού με την Κηφισιά;

Α: Ξέραμε καλά τι πρέπει να κάνουμε πριν από τον αγώνα. Περιμέναμε ότι θα ήταν δύσκολο. Αυτό συνέβη μετά το πρώτο σετ. Ξέραμε ότι δεν υπάρχει αύριο. Μόνο αυτή η στιγμή. Επρεπε να αντιδράσουμε άμεσα για να νικήσουμε και είμαι χαρούμενος που το κάναμε. Καθένας από εμάς έδωσε ό,τι μπορούσε για την ομάδα και τα καταφέραμε. Ηταν καθοριστικό για τη νίκη.

Ε: Εσύ τι σκεφτόσουν;

Α: Αυτές τις στιγμές δεν έχεις χρόνο να σκεφτείς. Προσπαθούσα να είμαι συγκεντρωμένος και είπα ότι πρέπει αυτή τη δύσκολη στιγμή να δώσω περισσότερα για να βοηθήσω την ομάδα και τους συμπαίκτες μου. Ελπίζω ότι το έκανα. Αλλά δεν είμαι μόνο εγώ. Είναι ομαδική δουλειά. Πολλές φορές, όμως, στους θεατές μένει το τελευταίο ράλι.

Ε: Είδες και αυτή τη φορά, όπως πέρσι, το «Cinderella Man» πριν από τους αγώνες;

Α: Οχι, είδα το «Ρόκι» (γέλια)! Αυτή τη χρονιά είπα να αλλάξω. Πριν από τον ημιτελικό είδα το «Ρόκι 2» και πριν από τον τελικό το «Ρόκι 3». Είναι καλές αυτές οι ταινίες για το κίνητρο. Μου αρέσει η πυγμαχία, δεν είμαι ενθουσιώδης φίλαθλος, αλλά μου αρέσουν οι αθλητικές ταινίες και ιδίως αυτές που είναι βασισμένες σε αληθινές ιστορίες, όπως το «Cinderella Man», και με αγγίζουν.

Ε: Για έναν αθλητή όπως εσύ, με τη νοοτροπία του νικητή, σε ενόχλησαν οι ήττες κατά τη διάρκεια της σεζόν;

Α: Οχι, η σωστή λέξη δεν είναι η ενόχληση. Αυτά τα πράγματα μου δίνουν μεγαλύτερο κίνητρο. Ούτως ή άλλως έχω μεγάλο κίνητρο, αλλά αυτά τα πράγματα με θυμώνουν στο γήπεδο, στην προπόνηση, με κάνουν να θέλω ακόμα περισσότερα. Είμαι άνθρωπος που θέλω να δίνω τα πάντα και θέλω όλα να είναι τέλεια στη δουλειά μου.

Ε: Ποια ήττα σε θύμωσε περισσότερο τότε;

Α: Από την Κηφισιά στην έδρα μας. Δεν έχω εξήγηση γιατί παίξαμε τόσο χάλια. Αλλά τα άσχημα πράγματα γίνονται καλά και πιστεύω ότι τα δύσκολα πέρασαν.

Ε: Ενιωσες πίεση λόγω της κριτικής;

Α: Μπορώ να μιλήσω για μένα. Ακουγα πολλά κατά τη διάρκεια της σεζόν αλλά είχα εμπιστοσύνη στον εαυτό μου αρχικά και δεν σταμάτησα ποτέ να πιστεύω σε εμάς. Ηξερα ότι στα σημαντικά σημεία θα είμαστε τελείως διαφορετική ομάδα και χαίρομαι που είχα δίκιο.

Ε: Η αρχή για την ανάκαμψη θα έλεγες ότι έγινε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, στην Πυλαία;

Α: Ηταν τρελό παιχνίδι! Στο πρώτο σετ ήμασταν ακόμα στο αεροπλάνο. Ευτυχώς μετά… προσγειωθήκαμε. Ηταν πολύ σημαντικό για εμάς να νικήσουμε. Δεν ξέραμε ακόμη ποιες ομάδες θα είναι στην τετράδα. Προηγήθηκαν δύο παιχνίδια συνεχόμενα, είχαμε σταματήσει από την Ευρώπη πριν από μία εβδομάδα και συγκεντρωθήκαμε μόνο στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Από εκείνη τη στιγμή ξεκινήσαμε να παίζουμε πολύ καλύτερα, με μεγαλύτερη ποιότητα.

Ε: Τώρα τι γίνεται; Ο Ολυμπιακός έχασε δύο παίκτες στον τελικό, τον Νίκο Σμαραγδή και τον Γιώργο Στεφάνου.

Α: Σίγουρα είναι άσχημη η κατάσταση, είναι αλήθεια. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε, αλλά αν θέλω κάτι από τα βάθη της καρδιάς μου είναι υγεία για μένα και τους συμπαίκτες μου. Τίποτα περισσότερο. Θα μας λείψει πολύ ο «Σμα», βοήθησε πολύ την ομάδα και πέρσι και φέτος, είναι απίστευτος παίκτης και τον σέβομαι πολύ. Ευτυχώς ο τραυματισμός του Γιώργου δεν είναι τόσο σοβαρός. Θα είναι πίσω στο γήπεδο σύντομα. Θέλω να ευχηθώ στον Νίκο ταχεία ανάρρωση και να κρατήσει ψηλά το κεφάλι. Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται αυτή τη χρονιά. Από την αρχή μέχρι το τέλος, σαν να μας καταράστηκαν. Φέτος μπορώ να πω πως πολλά περίεργα πράγματα συνέβησαν.

Ε: Η εκτίμησή σου για τα πλέι οφ;

Α: Ισως είναι βαρετό αλλά θα το επαναλάβω, πρώτα θέλω να είμαστε υγιείς όλοι. Θα είναι δύσκολα, σίγουρα, αλλά η επιτυχία μάς παρακινεί περισσότερο να πάρουμε το πρωτάθλημα, να υπερασπιστούμε τον τίτλο και τα περιμένω αυτά τα παιχνίδια. Δεν με απασχολεί απέναντι σε ποιον. Αν δεις την κατάταξη η Κηφισιά αξίζει να είναι στον τελικό. Αλλά μην ξεχνάμε και τις άλλες δύο ομάδες. Η Σύρος είναι πολύ καλή ομάδα με πολύ καλούς παίκτες, το ίδιο και η Αλεξανδρούπολη. Και δεν μπορώ να προβλέψω το ζευγάρι του τελικού. Με ενδιαφέρει μόνο να είμαστε εμείς εκεί.

Ε: Μπόμπι, σίγουρα ακόμη είναι νωρίς, αφού είσαι μόλις 31, αλλά έχεις σκεφτεί μέχρι πότε θα παίζεις;

Α: Θέλω να συνεχίσω να παίζω στο υψηλό επίπεδο μέχρι να μου πει το σώμα μου «στοπ». Ελπίζω ότι θα είναι μετά από πολλά χρόνια. Για την επόμενη μέρα, όταν σταματήσω, τώρα τελευταία το σκέφτομαι πολύ, αλλά δεν έχω απάντηση. Ξέρω μόνο ότι δεν μπορείς να αποκλείεις τίποτα. Σπουδάζω προπονητική στη Βουλγαρία, στην Εθνική Ακαδημία των Σπορ, στο δεύτερο έτος, έχω ακόμα δύο χρόνια.

Ε: Για το μέλλον σου στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό;

Α: Δεν ξέρω. Δεν θέλω να το σκέφτομαι από τώρα. Πρώτα να τελειώσει η σεζόν και μετά θα αρχίσω να το σκέφτομαι. Οπωσδήποτε απολαμβάνω κάθε στιγμή που περνάω στην Ελλάδα, στον Ολυμπιακό. Δεν έχει σημασία αν μείνω ή φύγω, δεν έχει σημασία πού θα είμαι, μπορώ να πω με βεβαιότητα πως η καρδιά μου θα είναι εδώ. Πολλοί άνθρωποι με αγαπούν κι εγώ αγαπάω πολλά πράγματα. Νιώθω σαν στο σπίτι μου εδώ.

Ε: Εχεις πει, εξάλλου, ότι από παλιά ήθελες να έρθεις να παίξεις στον Ολυμπιακό.

Α: Είναι αλήθεια. Είχαμε παίξει με τη Λέφσκι απέναντι στον Ολυμπιακό και περπατούσα τη νύχτα στην παραλία, είδα τον ουρανό και τα αστέρια και είπα: «Θεέ μου, θέλω μια μέρα να έρθω εδώ». Στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό. Δεν μπορώ να το εξηγήσω, είναι πολύ περίεργο συναίσθημα. Απλά ένιωσα κάτι όταν ήμουν εδώ. Και είμαι ευγνώμων στη μοίρα και τον Θεό που μου έδωσαν την ευκαιρία να γίνω μέρος αυτού του συλλόγου. Το λέω και ανατριχιάζω. Είναι απίστευτη αυτή η ομάδα.

Ε: Γιατί είναι απίστευτος ο Ολυμπιακός;

Α: Δεν ξέρω. Είναι κάτι μαγικό (στα ελληνικά)! Κάτι μαγικό Ε: Εχεις ένα ιδιαίτερο δέσιμο με τους οπαδούς της ομάδας. Στην Καλαμάτα τούς έκανες με τα χέρια το σχήμα της καρδιάς, μετά από κάθε επιτυχία τούς δείχνεις στην κερκίδα…

Α: Είναι όντως ιδιαίτεροι για μένα. Νιώθω απίστευτα να παίζω μπροστά τους και με κάνουν να θέλω να δώσω ακόμη περισσότερα.

Ε: Τα τελευταία χρόνια υπό τη διοίκηση του Μιχάλη Κουντούρη ο Ολυμπιακός έχει βρει σταθερότητα, με την αρωγή επιχειρηματιών, όπως ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Χρήστος Φλάμπουρας. Πώς το βιώνετε εσείς;

Α: Μόνο καλά λόγια έχω για τη διοίκηση. Μετά τον τελικό και ο πρόεδρος, και ο κύριος Φλάμπουρας ήταν πολύ χαρούμενοι. Με ικανοποιεί που τους χαροποιήσαμε. Ολοι από τη διοίκηση στηρίζουν την ομάδα και έτσι πρέπει να είναι. Ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε σαν οικογένεια.

Ε: Αυτή τη χρονιά ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο Champions League και για λίγο δεν συνέχισε στην επόμενη φάση.

Α: Απογοητεύτηκα που δεν περάσαμε στον επόμενο γύρο. Σίγουρα δεν περίμενα να έχω τραυματισμό πριν από την έναρξη της διοργάνωσης. Αλλά χαίρομαι που έπαιξα στον θεσμό, είναι ο κορυφαίος στην Ευρώπη. Είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχει εκεί μία ομάδα. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν μου αρκεί η συμμετοχή, θέλω να νικάμε και να έχουμε επιτυχίες. Μετά πήγαμε στο Challenge Round του CEV Cup και παίξαμε πολύ καλό βόλεϊ απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Απογοητευτήκαμε που χάσαμε στο χρυσό σετ, ενώ γυρίσαμε από την ήττα στο πρώτο ματς και 0-1 σετ. Καταφέραμε να νικήσουμε τους Ρώσους και είναι στενάχωρο όπως αποκλειστήκαμε. Αλλά η ζωή συνεχίζεται, έρχονται άλλα παιχνίδια και πρέπει να αφήνεις πίσω τις ήττες.

Ε: Πιστεύεις πως είναι εφικτό στο άμεσο μέλλον ο Ολυμπιακός να είναι ανταγωνιστικός, παρά την κρίση;

Α: Είναι δύσκολα τα πράγματα, όχι μόνο στην Ελλάδα, παντού στην Ευρώπη. Είδαμε τις ομάδες που συμμετείχαν στο Champions League. Αν έχεις λίγη τύχη στην κλήρωση μπορείς να φτάσεις μακριά. Φυσικά γνωρίζω πως χρειάζεται καλή οικονομική κατάσταση για να συμμετάσχεις. Η διοίκηση θα δει πώς έχουν τα πράγματα και θα κρίνει.

Ε: Εχεις διακρίνει διαφορές στη ζωή εδώ από το 2007 που είχες πρωτοέρθει;

Α: Είναι διαφορετικά, σίγουρα, λόγω της κρίσης. Αλλά το πνεύμα και η χάρη της Ελλάδας είναι ίδια.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ