2014-03-24 11:21:22
Φωτογραφία για Αλέξης Τσ'ίπρας -Δεν με δεσμεύουν μνημόνια, δεν υπογράφω...!!!
Του Δημήτρη Αλειφερόπουλου

Τη βεβαιότητα ότι οι κάλπες θα δώσουν τη νίκη στο κόμμα του εμφανίστηκε ο Αλ. Τσίπρας κλείνοντας τις εργασίες του διήμερου Διεθνούς Συνεδρίου

που διοργάνωσε το ίδρυμα Rosa Luxembourg με θέμα «Η Αριστερά στην κυβερνηση».

 «Η κάλπη θα βγάλει τους τίτλους του τέλους της κυβέρνησης του κυρίου Σαμαρά, Θα συμπαρασύρει στο βυθό τα σχέδια επί χάρτου του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, Την προπαγάνδα της διαπλοκής ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος και ότι η Ελλάδα είναι μια ιστορία επιτυχίας» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μάλιστα ότι «η συγκυβέρνηση και η διαπλοκή παίζουν τα ρέστα τους με μέτρα στο σκοτάδι» έχοντας έτοιμο «το νέο Μνημόνιο στο συρτάρι, στο αγγλικό πρωτότυπο, και θα το εμφανίσουν μετά τις εκλογές».

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό αλλά και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «Ελιάς» χωρίς να μπορεί «να κρύψει τη βλοσυρή πραγματικότητα: ότι, δηλαδή, μετέτρεψε τα υπολείμματα του ΠΑΣΟΚ σε συνιστώσα της δεξιάς του κ. Σαμαρά και των ακροδεξιών συνεργατών του».


Επιπλέον ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ «δεν δεσμεύεται από «καμία συμφωνία, προφορική ή γραπτή, όποια ονομασία κι αν έχει», γατί όπως είπε «κανείς δεν μπορεί να παραβιάσει το Σύνταγμα της χώρας και την αρχή της λαϊκής κυριαρχία, κυβέρνηση του  ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει λαϊκή εντολή για τέλος στη λιτότητα και τα Μνημόνια.

Και στις δημοκρατίες, η εντολή του λαού δεν παραβιάζεται και δεν παραχαράσσεται».

Επίθεση σε Μ. Σουλτς

Με αφορμή τις εξελίξεις στην Ουκρανία αλλά και με απώτερο σκοπό να δημιουργήσει κλίμα πόλωσης με τον αντίπαλό του στην κούρσα για την προεδρεία της Κομισιόν, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στον Μ. Σουλτς.

«Ανεχόμαστε, να υπάρχουν, σήμερα, εκπρόσωποι των νεοναζί σε μια ευρωπαϊκή κυβέρνηση, και δεν είναι, άραγε, προεκλογική υποκρισία να ανησυχεί κάποιος στα λόγια για την άνοδο της ακροδεξιάς και του νεοναζισμού στην Ευρώπη και, την ίδια στιγμή, να συνεργάζεται μαζί τους στην Ουκρανία;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και έκανε σαφές ότι αναφέρεται «στον υποκριτή κ. Σουλτς, διότι ο Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ μάλλον δεν ανησυχεί για τίποτα».

Τι θα αξιώσει από του εταίρους και δανειστές

Αναφερόμενος στις πρώτες κινήσεις που θα κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο. κ Τσίπρας σημείωσε ότι η «πρώτη πράξη θα είναι ο τερματισμός της λιτότητας και η ακύρωση του Μνημονίου που η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έχει στο συρτάρι».

«Δεν έχουμε κανένα σκοπό να διαπραγματευτούμε την αξιοπρέπεια του λαού μας, η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τους δανειστές αφορά τους λαούς όλης της Ευρώπης – και, κυρίως, του Νότου» είπε ο Αλ. Τσίπρας και απαρίθμησε τις αξιώσεις του από τους εταίρους και δανειστές επισημαίνοντας ότι θα διεκδικήσει :

θα διεκδικήσουμε:

-Την αναδρομική απευθείας αναχρηματοδότηση των τραπεζών από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

-Την πραγματοποίηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για «Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για το Χρέος».

-Ένα ευρωπαϊκό σχέδιο επενδύσεων για την ανάπτυξη. Ένα ευρωπαϊκό «New Deal».

Τελειώνοντας την τοποθέτησή του στο Συνέδριο ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι στην «Ευρωζώνη είμαστε ή όλοι ή κανένας, δεν υπάρχει Ευρωζώνη ειδικής σύνθεσης. Δεν υπάρχει Ευρωζώνη με facecontrol».

http://kourdistoportocali.com/post/34055/tsipras
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ