2014-03-24 11:38:49
Φωτογραφία για Λευκορωσία: De facto αναγνώριση της Δημοκρατίας της Κριμαίας ως ρωσικό έδαφος
«Η Κριμαία έχει γίνει πλέον de facto τμήμα της Ρωσίας. Και θα υποστηρίξουμε τη Ρωσία σε αυτό»δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, συμληρώνοντας πως η de jure αναγνώριση θα έρθει αργότερα.

Σε σημερινή του συνέντευξη στο Μινσκ, ο  Λουκασένκο τόνισε πως  κανείς δεν τον κάλεσε να αναγνωρίσει ή να μην αναγνωρίσει το δημοψήφισμα της Κριμαίας. «Μπορεί κανείς να αναγνωρίσει ή να μην αναγνωρίσει το αποτέλεσμα, αλλά αυτό δεν αλλάζει την πραγματικότητα».  Επιπλέον ζήτησε από τους πολιτικούς της Ουκρανίας να «μην κάνουν αλόγιστες κινήσεις» ενώ, αναφερόμενος στην πιθανή αποχώρηση από την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών (ΚΑΚ ), χαρακτήρισε την κίνηση «κοντόφθαλμη» η οποία θα επιφέρει «ισχυρό αλλά όχι και “θανατηφόρο”» πλήγμα στην ΚΑΚ. «Πιστεύω  πως όσοι επηρεάζουν την πολιτική του Κιέβου, δεν θα προχωρήσουν σε τέτοιες κινήσεις, δεν θα ωθήσουν τη χώρα στην απομόνωση».


Συνεχίζοντας ο λευκορώσος πρόεδρος τόνισε πως «μόνο οι πολιτικοί χωρίζουν την Ουκρανία σε ανατολική και δυτική. Γιατί χρειάζεται να πιέσουν τους ρωσόφωνους πολίτες, να καταργήσουν τη γλώσσα του; Φανταστείτε αύριο να έρθει κάποιοις και να απαγορεύσει την χρήση της ρωσικής γλώσσας στη Λευκορωσία…»

Τέλος ο Αλεξάντερ Λουκασένκο, σημείωσε πως η Λευκορωσία ήταν έτοιμη να συνάψει σχέσεις με την νέα ουκρανική ηγεσία, η οποία θα προκύψει από τις εκλογές: «Είμαστε έτοιμοι να οικοδομησουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με την νέα ηγεσία που θα εκλέξει ο ουκρανικός λαός. Τα πρόσφατα γεγονότα στην Ουκρανία είναι οδυνηρά και επιπλέον αποτελούν ένα “επαναστατικό πραξικόπημα” , μια αντισυνταγματική αντροπή των νόμιμων αρχών του Κιέβου».

Η Ρωσία Τώρα
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ