2014-03-25 11:16:14
Φωτογραφία για ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΓΚΑΣ
Απεβίωσε σε ηλικία μόλις 61 ετών και μετά από γενναία «μάχη» με τον καρκίνο, ο Δημήτρης (Τάκης) Τσίγκας, ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών διευθυντής και αρχισυντάκτης του Ριζοσπάστη και διευθυντής του ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού του ΚΚΕ. Ο Τάκης Τσίγκας γεννήθηκε στα Γιάννενα στις 14 Μαΐου 1953, όπου τέλειωσε το δημοτικό σχολείο (Καπλάνειος Σχολή) και το γυμνάσιο (Ζωσιμαία Σχολή). Στο 14ο Συνέδριο του ΚΚΕ εκλέχτηκε μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. και ανέλαβε διευθυντής του Ριζοσπάστη. Στο 15ο Συνέδριο επανεκλέχθηκε μέλος της Κ.Ε, με ευθύνη της αρχισυνταξίας του Ριζοσπάστη.

Το διάστημα 2007-2013, διετέλεσε διευθυντής του ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού του Κόμματος. Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ με μεγάλη θλίψη ανακοίνωσε την πρόωρη απώλεια του Δημήτρη (Τάκη) Τσίγκα εκφράζοντας ταυτόχρονα τα πιο θερμά της συλλυπητήρια στη σύζυγό του Μαρίνα, στις δύο του κόρες και τους οικείους του. Η κηδεία του θα είναι πολιτική και θα γίνει την Πέμπτη 27 Μαρτίου και ώρα 3.30 μ.μ. Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν προσφορά στο ΚΚΕ.

Δημ. Παπαδημούλης: Ο Τ. Τσίγκας που "έφυγε", ήταν από τα στελέχη του ΚΚΕ που ξεχώριζαν. Συγκροτημένος, σοβαρός, σεμνός. Μια μεγάλη απώλεια για την Αριστερά ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ