2014-03-25 22:16:52
Φωτογραφία για Νέα Δημοκρατία - Ποιοι νεόκοποι δελφίνοι ετοιμάζονται για την μετά Σαμαρά εποχή...!!!
Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλλος

Είναι πρόωρο, αλλά στα «γαλάζια» παρασκήνια ήδη συζητείται για το ποιοι δελφίνοι θα καταφέρουν να σηκώσουν κεφάλι και να έχουν πιο δυνατή παρουσία στο εσωτερικό της ΝΔ.

Ορισμένα κορυφαία στελέχη, κυρίως της νεότερης γενιάς, αρχίζουν να παίρνουν θέση στον μαραθώνιο στο εσωτερικό της ΝΔ, παρά το γεγονός ότι η κυριαρχία του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία του κόμματος δεν αμφισβητείται.

«Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» όπως λέει ο θυμόσοφος λαός και οι δελφίνοι (δελφινάκια τους αποκαλούν ορισμένοι) κινούνται μεθοδικά και αναδιατάσσουν τους κομματικούς στρατούς, για την ώρα που θα έρθει...κάποια στιγμή….

Η επόμενη μέρα μετά τον Αντώνη Σαμαρά, μπορεί να αργεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα μείνουν απαθείς όσοι θέλουν να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο…Στο παιχνίδι εξουσίας άρχισε για τους δελφίνους και ήδη γίνονται οι κινήσεις στην εσωκομματική σκακιέρα.


Μ. Βορίδης

Ο Μάκης Βορίδης προσπαθεί να κερδίσει με πολλές ομιλίες ανά την επικράτεια την καρδιά των δεξιών ψηφοφόρων με αναφορές στα…«ιερά και όσια» της δεξιάς παράταξης. Με την άνεση που έχει στη ρητορεία επιχειρεί να πείσει ότι αυτός μπορεί να είναι ο εκφραστής του κόμματος στη νέα εποχή, όταν αυτή ξεκινήσει στο μέλλον. Κινείται έντονα στο παρασκήνιο και διαμορφώνει συμμαχίες με βουλευτές, στελέχη, αλλά και με δημοσιογράφους, αν και εμπιστεύεται λίγους, όπως λένε. Επενδύει στο γεγονός ότι μπορεί να επιτύχει την επιστροφή σκληρών δεξιών στη ΝΔ.

Ν. Δένδιας

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης έχει κατά νου ότι μπορεί να έχει κεντρικό ρόλο στη ΝΔ της νέας εποχής και φροντίζει να καλλιεργεί και να προωθεί το προφίλ του ευρωπαίου πολιτικού, του φιλελεύθερου και αναδεικνύει την αστική του καταγωγή. Οι πιο παλαιοί θυμούνται ότι αποτελεί πολιτικό τέκνο του Γεωργίου Ράλλη, ενώ διατηρεί άριστη σχέση με τον Πρωθυπουργό. Ο Νίκος Δένδιας, προσπαθεί να αξιοποιήσει την παρουσία του στο υπουργείο, θέλοντας να προβάλλει το επιχείρημα ότι επί των ημερών του αποκαταστάθηκε η τάξη, την οποία επιζητούν οι καθαρόαιμοι δεξιοί.

Κυρ. Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με πολύ μεθοδικότητα φροντίζει να καλλιεργεί το προφίλ του στελέχους που θα διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στη ΝΔ την μετά-Σαμαρά εποχή. Θέλει να εμφανίζεται ως ο εκφραστής των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων εντός της ΝΔ και επιχειρεί να αναδεικνύει ένα μεταρρυθμιστικό, φιλελεύθερο προφίλ. Ποντάρει στις δυνάμεις που διατηρεί παραδοσιακά η οικογένεια Μητσοτάκη στην κεντροδεξιά, ενώ έχει φροντίσει να διαμορφώσει νέες συμμαχίες.

Ευρ. Στυλιανίδης

Πολύ πίσω στον μαραθώνιο έχει μείνει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, λόγω της μη συμμετοχής του στην κυβέρνηση. Προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος, αλλά λέγεται ότι θέλει πολύ χρόνο και πρέπει να κάνει πολύ εύστοχες στρατηγικές κινήσεις για να αλλάξει το κλίμα.

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/336279/o-samaras-kyriarxos-sto-eswteriko-ths-nd-parakoloythei-toys-neokopoys-delfinoys#ixzz2x0W6jbHP
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ