2014-03-26 09:27:41
Φωτογραφία για Γάλα και φάρμακα… φαρμάκι για την κυβέρνηση... !!!
Σε αναζήτηση συμβιβασμού για το γάλα, νέο μέτωπο στα φαρμακεία ενώ (ξανα)γράφονται οι διατάξεις του νομοσχεδίου.

Αντιμέτωπη με τις αντιδράσεις σημαντικού αριθμού βουλευτών αλλά και με το λουκέτο στα φαρμακεία πορεύεται η κυβέρνηση προς την τελική διαμόρφωση και κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα της τρόικας. Το νομοσχέδιο αναμένεται να παρουσιαστεί αύριο Πέμπτη και να κατατεθεί την Παρασκευή ώστε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος να ψηφιστεί μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, λίγες ώρες πριν την άτυπη συνεδρίαση του Eurogroup στην Αθήνα.

Ήδη ο αριθμός των βουλευτών που έχουν ισχυρές ενστάσεις ή έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν τη διάταξη για το γάλα ανεβαίνει καθώς στη σχετική λίστα περιλαμβάνονται οι Μαξ. Χαρακόπουλος, Γ. Βλάχος, Ι. Τζαμτζής, Αλ. Κοντός από τη Ν.Δ., οι Μιχ. Κασσής, Θ. Μωραϊτης, Ν. Σηφουνάκης από το ΠΑΣΟΚ και οι Ανδ. Λοβέρδος, Χρ. Αηδόνης. Είναι αμφίβολο αν όλοι αυτοί θα επιμείνουν μέχρι τέλους, καθώς ουδείς θέλει ουσιαστικά να καταρρεύσει η κυβέρνηση, ωστόσο είναι σαφές ότι η δικομματική βρίσκεται αντιμέτωπη με κοινοβουλευτικούς κραδασμούς.


Ήδη επιδιώκεται αφενός η «ζύμωση» με τους διαφωνούντες, αφετέρου η εξεύρεση διεξόδου. Προς τούτο αναμένεται να υπάρξει ενημέρωση των βουλευτών από την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, πιθανόν αύριο, ενώ δεν αποκλείεται να συγκληθεί και η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για το ίδιο θέμα. Παράλληλα, στο παρασκήνιο, διατυπώνονται προτάσεις για μία ενδιάμεση λύση που θα προβλέπει ότι το «γάλα ημέρας» θα μπορεί να παραμένει για δύο 24ώρα στα ράφια ενώ το υπόλοιπο γάλα χαμηλής παστερίωσης, επί του οποίου θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι ως προς τις προσμίξεις με αλλοδαπό γάλα, θα έχει διάρκεια ζωής 8 – 9 ημερών, έναντι των μέχρι 11 που συζητείτο αρχικώς.

Η συμβιβαστική αυτή πρόταση είναι αμφίβολο αν μπορεί να πείσει στελέχη που έχουν διατυπώσει ακραίες θέσεις (Χαρακόπουλος, Κασσής, Μωραΐτης, Σηφουνάκης), αν και κάποιοι θεωρούν ότι μπορεί να αποτελέσει διέξοδο διαφυγής. Αρκεί, βέβαια, να γίνει αποδεκτή και από την τρόικα, η οποία εξ αρχής ήταν αρνητική στο «γάλα ημέρας» που εισήγαγε η κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίσει την ελληνική παραγωγή.

Ωστόσο, την ίδια ώρα που ο πόλεμος του γάλακτος μπαίνει στην πλέον κρίσιμη φάση του, οι διατάξεις για τα φαρμακεία προκαλούν νέους κραδασμούς. Οι πληροφορίες που έχουν στα χέρια τους οι φαρμακοποιοί για τη δυνατότητα φαρμακοποιών να έχουν περισσότερες από μία άδειες αλλά και για τη συστέγαση φαρμακείων με άλλα εμπορικά καταστήματα (από super markets μέχρι κρεοπωλεία) οδηγεί σε απεργιακές κινητοποιήσεις τον κλάδο και ανοίγει ένα ακόμη μέτωπο για την κυβέρνηση στο χώρο της υγείας, το οποίο πάσει θυσία ήθελε να αποφύγει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, που ήδη αντιμετωπίζει τα προβλήματα της μετάβασης από τον ΕΟΠΥΥ στο… ΠΕΔΥ.

Νέο μέτωπο αναμένεται να ανοίξει και στον τομέα απελευθέρωσης των ταξί, καθώς με το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να παρέχεται η δυνατότητα σε ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό να εκτελούν μεταφορές επιβατών με αυτοκίνητα κάτω των 1.500 κυβικών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα δίνεται επίσης η δυνατότητα σε ξενοδοχεία και επιχειρήσεις ενοικιαζομένων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών να εκτελούν μεταφορικό έργο.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί, συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη, με ανοικτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων...
matrix24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ