2014-03-26 10:07:04
Φωτογραφία για Καθημερινά βιώνουμε κάτι από ρώσικη ρουλέτα
Για τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες προσπαθούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα να... κάνουν τη δουλειά τους, αλλά και αυτές που βιώνουν οι κρατούμενοι, έκανε λόγο μιλώντας στους patrastimes.gr ο πρόεδρος του σωματείου κ. Βασίλης Νικολακόπουλος, με αφορμή τη δολοφονία του Γ. Τσιρώνη στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Νικολακόπουλος, αυτό που ενδιαφέρει το υπουργείο είναι να μην αποδράσει κάποιος από τους κατηγορούμενους για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς» και όχι η πραγματική κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές της χώρας, γι’ αυτό και φτιάχνουν τις νέες φυλακές υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό.

«Καθημερινά βιώνουμε κάτι από ρώσικη ρουλέτα. Πολύ φοβάμαι ότι κάποια στιγμή θα βρεθώ και εγώ στη θέση του συναδέλφου που σκοτώθηκε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολακόπουλος, προσπαθώντας να περιγράψει την κατάσταση, καθώς ανέφερε ότι το τραγικό συμβάν με την φρικτή δολοφονία του σωφρονιστικού υπαλλήλου στις φυλακές Μαλανδρίνου θα μπορούσε -ανά πάσα στιγμή- να συμβεί και στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου, αλλά και τις υπόλοιπες φυλακές της χώρας.


Και αυτό γιατί τρία άτομα καλούνται σε κάθε βάρδια να κλείσουν μία πτέρυγα με 80 κρατούμενους, κάτι που βάζει καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα και αυτό που συνέβη πριν από λίγες ημέρες στις φυλακές Αγ. Στεφάνου, με τη συμπλοκή δύο Αλβανών. Για να απομακρυνθεί από τις εν λόγω φυλακές ο ένας από τους δύο κρατούμενους και να μην υπάρξει περαιτέρω συνέχεια στο επεισόδιο, χρειάστηκε να γίνει διάβημα στον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου.

Αλλά και οι συνθήκες διαβίωσης για τους κρατούμενους είναι τραγικές, καθώς μέσα σε ένα κελί για τέσσερα άτομα στοιβάζονται 16(!), με αποτέλεσμα για να μπορέσουν να κάνουν καταμέτρηση οι φύλακες να πατάνε κυριολεκτικά πάνω τους!

Αναφερόμενος στα αυξημένα μέτρα ασφάλειας που ισχύουν τις τελευταίες ημέρες σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, μετά τις πληροφορίες για επικείμενη εξέγερση κρατουμένων, ο κ. Νικολακόπουλος τα χαρακτήρισε αστειότητες, καθώς μία κλούβα των ΜΑΤ που βρίσκεται έξω από τις φυλακές, δεν μπορεί να προσφέρει καμία ουσιαστική βοήθεια στους φύλακες, αν συμβεί κάποιο περιστατικό μέσα στις φυλακές. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ