2014-03-26 19:11:12
Φωτογραφία για Το βιογραφικό του δολοφόνου των φυλακών του Μαλανδρίνου
Με ένα σπασμένο τζάμι είχε επιτεθεί στον ιδιοκτήτη σπιτιού στο Ν. Ηράκλειο Αττικής, όταν έγινε αντιληπτός κατά τη διάρκεια ληστρικής εισβολής του, στις 4 Μαρτίου 2007. Ο Καρέλι είχε μπει στο σπίτι σπάζοντας το τζάμι της τουαλέτας, με σκοπό την κλοπή αλλά έγινε αντιληπτός από το ζευγάρι των ενοίκων.

Επιτέθηκε εναντίον τους με ένα σπασμένο κομμάτι τζαμιού και στη συνέχεια επιχείρησε να πνίξει τον άνδρα. Στη συνέχεια επιχείρησε να διαφύγει αλλά συνελήφθη από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, που είχαν ειδοποιηθεί από ενοίκους. Από αυτήν την υπόθεση, συνόδευε τον Ιλία Καρέλι, η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Το εγκληματικό παρελθόν του 42χρονου από την Αλβανία, ξεκινά πολύ νωρίτερα, όταν στις 21 Οκτωβρίου 1997, συλλαμβάνεται κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές. Στη δίκη που ακολουθεί του επιβάλλεται ποινή κάθειρξης 16 χρόνια και 5 μήνες. Αποφυλακίζεται στις 27 Μαίου 2006 με υφ’ όρων απόλυση. Σχεδόν 10 μήνες αργότερα ακολουθεί η εισβολή στο σπίτι των ηλικιωμένων στο Ν. Ηράκλειο Αττικής και η εκ νέου σύλληψή του.

Πρωτόδικα του επιβάλλεται ποινή κάθειρξης 20 χρόνων και 18 μηνών για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία. Στο Εφετείο η ποινή κάθειρξης «πέφτει» στα 12 χρόνια και 9 μήνες, στα οποία προστίθεται μία ποινή 8 χρόνων κάθειρξης, που του είχαν επιβληθεί ερήμην, για υπόθεση ναρκωτικών.

Ο Ιλία Καρέλι εξέτιε συνολικά ποινή φυλάκισης 20 χρόνων και 9 μηνών Πηγή: thetoc
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ