2014-03-26 20:06:05
Φωτογραφία για ΤΑ... ΓΥΡΝΑΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΙΑ ΣΟΥΜΑΧΕΡ
O γιατρός πρώην επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της Φόρμουλα Ενα, Γκάρι Χαρτστέιν, έσπευσε μέσω του blog του να ανακαστασκευάσει όσα είπε για τον Σουμάχερ, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "gazzetta.gr".

Ο γιατρός έσπευσε με νέα τοποθέτηση στο προσωπικό blog να ξεκαθαρίσει τα όσα είπε για την ιατρική φροντίδα που λαμβάνει ο Σουμάχερ (δείτε το σχετικό θέμα ΕΔΩ), τονίζοντας πως αναφερόταν σε όσα έγιναν πριν από τη μεταφορά του Γερμανού στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ.

Μεταξύ άλλων έγραψε:

«Πρέπει να ξεκαθαρίσω όσα εννοούσα και όσα δεν εννοούσα με τα σχόλιά μου για κενά στην φροντίδα του Σουμάχερ. Αναφέρομαι αυστηρά στα όσα έγινα πριν τη μεταφορά του Μίχαελ στην Γκρενόμπλ. Όπως δήλωσε και στις 30 Δεκεμβρίου, οι γιατροί που φροντίζουν τον Σουμάχερ, μπορούν να φροντίσουν οποιοδήποτε μέλος της οικογένειάς μου σε κάθε περίπτωση. Είναι επαγγελματίες και κάτι περισσότερο από αρμόδιοι. Είναι μια εκπληκτική ομάδα και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται. Δεν άσκησα κριτική σε κανένα μέλος της ομάδας.


Σε αυτό που ασκώ κριτική είναι ένα σύστημα που επιτρέπει στους ασθενείς με τραυματισμό στο κεφάλι να μεταφέρονται σε μη νευροχειρουργικές κλινικές, ελλείψει άλλων προφανών λόγων να το πράξουν.

Η αποτυχία να ελεγχθεί επαρκώς ένα ταραγμένο ασθενή πριν από την πτήση, καθώς και οι καθυστερήσεις στην επαρκή έλεγχο των αεραγωγών πιθανώς υποδηλώνουν ανεπαρκή εκπαίδευση, αρκετά αξιόπιστα πρωτόκολλα, και ίσως ανεπαρκή εμπειρία κάτω από δύσκολες συνθήκες. Είμαι σαφέστατα επικρίνει ένα σύστημα που επιτρέπει να συμβεί αυτό.

Δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί η επίπτωση των παραπάνω σχετικά με την έκβαση της υγείας του Μίχαελ. Προφανώς. Όπως είναι επίσης προφανές πως οποιοσδήποτε με το τραύμα του Μίχαελ δεν θα ήταν καλά. Αυτό πρέπει να είναι προφανές, τουλάχιστον στους "δημοσιογράφους" που υποκριτικά (στην καλύτερη περίπτωση) άφησαν να εννοηθεί πως είπα ότι η σημερινή κατάσταση του Μίχαελ είναι σε αυτό το σημείο εξαιτίας της ανεπαρκούς φροντίδας που δέχεται».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ