2014-03-26 22:17:09
Φωτογραφία για Ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος τίμησε την Εθνική Επέτειο
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ο ιστορικός Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος της Πάτρας τίμησε και φέτος την επέτειο από την Εθνική μας Παλιγγενεσία 193 χρόνια μετά τα ιστορικά γεγονότα του 1821 και τον ξεσηκωμό του Έθνους.

Ο Σύλλογος  απέτισε φόρο τιμής  στους ήρωες  τιμώντας τον αγώνα τους για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού, την Κυριακή 23 Μαρτίου,  διοργανώνοντας  επετειακή εκδήλωση στο Πολυχώρο εκδηλώσεων «Αγορά Αργύρη».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης άνοιξαν Φουστανελοφόροι των χορευτικών τμημάτων του Παγκαλαβρυτινού, οι οποίοι με καμάρι και υπερηφάνεια παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς.

Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί με ιδιαίτερη αναφορά στην επέτειο και στα μηνύματα για ειρήνη και αγώνα για την ελευθερία, από τον εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών τον πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Αμβρόσιο, τoν Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα, το Δήμαρχο Πατρέων κ. Ιωάννη Δημαρά το Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Γεώργιο Λαζουρά και τον πρόεδρο του Παγκαλαβρυτινού κ. Αθανάσιο Φραντζή.


Συγκινητική και ενδιαφέρουσα ήταν η ομιλία του Αντιδημάρχου Παιδείας, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης κ. Ανδρέα Φίλια, ο οποίος ανέτρεξε στα ιστορικά γεγονότα όχι μόνο των Καλαβρύτων, αλλά ολόκληρης της τέως επαρχίας. «Χρέος μας είναι να μείνουμε αταλάντευτοι και πιστοί στα ιδανικά και στο πνεύμα όλων όσοι αγωνίσθηκαν για την ελευθερία του Έθνους», υπογράμμισε ο κ. Φίλιας.

Η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από επτά χορευτικά τμήμα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου. Η αυλαία έπεσε με την απόδοση του Εθνικού Ύμνου.

ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΕΣΤΗΣΑΝ

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών, πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, οι Δήμαρχοι Πατρέων κ. Ιωάννης Δημαράς και Καλαβρύτων κ. Γεώργιος Λαζουράς.

Ο προεδρος του Περιφεριακου Συμβουλιου κ. Κώστας Καρπέτας. Οι Αντιδήμαρχοι Πατρέων κ. Γεώργιος Σιγαλός και Καλαβρύτων κ. Νίκος Μαγκαφάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων κ. Δημήτριος Χουλιάρας, η Γ.Γ. της Παγκόσμιας Ένωσης Καλαβρυτινών κ. Μαρία Δαφαλιά – Μασαρά, ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Super B κ. Κώστας Βαρδαλαχάκης, πρόεδροι Συλλόγων και πλήθος μελών και φίλων του ιστορικού Συλλόγου.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ