2014-03-27 18:49:04
Φωτογραφία για Με τις ανάλογες Τιμές ο Εορτασμός της Εθνικής Επετείου 1821 στο Δήμο Πεντέλης
«Το μήνυμα του 1821 παραμένει επίκαιρο και  ισχυρό, και αυτό είναι η Δημοκρατία, Ελευθερία, Ειρήνη, ανάπτυξη και πρόοδος. Στον αγώνα για την λευτεριά κυρίαρχες αξίες αναδεικνύονται η Αυτοθυσία, η Ηγετική φυσιογνωμία, η Αγάπη για την Πατρίδα, η Ταυτότητα του Έλληνα. Η φυγή προς τα εμπρός με Καθαρότητα και Ανθρωπιά με Σεβασμό στις πατροπαράδοτες αρχές και αξίες που καταυγάζει το Σύμβολο του ‘21 ο αγώνας για τη Λευτεριά δείχνει σε όλους το στίγμα του αύριο. Ενός Αύριο Αρχών και Αξιών όπου οι άξιοι, οι καθαροί και οι ικανοί θα είναι μπροστά. Με πίστη στην οικογένεια, με αγάπη στον Άνθρωπο».

Με κάθε λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος στο Δήμο Πεντέλης  η διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, μέρα τιμής και μνήμης για τους ήρωες της επανάστασης του ’21 και την απελευθέρωση της πατρίδος μας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις  την 25η Μαρτίου 2014  το πρωί ξεκίνησαν με την έπαρση της σημαίας στο Δημαρχείο Πεντέλης και  κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη παρέλαση των μαθητών των σχολείων, των Προσκόπων, αλλά και των  εκπροσώπων από τους πολιτιστικούς, εξωραϊστικούς και αθλητικούς φορείς της πόλης. Μαθητικές παρελάσεις και καταθέσεις στεφάνων πραγματοποιήθηκαν και στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Πεντέλης   ξεχωριστά.


            Ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης, ανήμερα του Ευαγγελισμού παρακολούθησε τη  δοξολογία στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στη Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων και στη συνέχεια την επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο  των Πεσόντων. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο και τους εκπροσώπους σχολείων, τοπικών φορέων, συλλόγων και κομμάτων.

Τις εορταστικές εκδηλώσεις για την αυτοθυσία των προγόνων μας και την πίστη τους στον αγώνα για την ελευθερία τίμησαν ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης, η Περιφερειακή σύμβουλος κ. Αναγνωστοπούλου Μαργαρίτα, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπουσίου Ευαγγελία,  ο επικεφαλής της Ανθρώπινης Πολιτείας κ. Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, Ο επικεφαλής του Συνδυασμού  Μελίσσια  Πεντέλη Μαζί κ.Τόλιος Νίκος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Μούστρης Παναγιώτης, Μπούσουλα Άντα  και Μπούρας Βασίλης, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Α΄Βαθμιας και Β΄Βάθμιας εκπαίδευσης κ.κ. Τσουχνικάς Ηλίας και Φουφρής Χρήστος , oι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αποστολάκος Δημήτρης, Χειλάς Γιώργος, Κωστόπουλος Βασίλης,

Βορέας Σάββας, Χριστοφιλοπούλου Κατερίνα, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μελισσίων κ. Δούκα Μαίρη και οι Τοπικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ευαγγελίου Εύη και Τζαμτζής Δημήτρης,  εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων και φορέων της πόλης  , οι μαθητές και εκπαιδευτικοί και  οι πολίτες του Δήμου.

Ο Δήμαρχος στην ομιλία του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 μας προέτρεψε.«Είναι ανάγκη να πορευτούμε στο ΝΕΟ, σαν ξάφνιασμα ζωής και προοπτικής για μας, τα παιδιά μας, την κοινωνία μας, εκεί που οι πανανθρώπινες αρχές και αξίες της σημερινής γιορτής μας δείχνουν. Ας πορευτούμε με μπροστάρηδες του άξιους, τους ικανούς, τους εργατικούς τους τίμιους για τη νέα Ελλάδα. Το οφείλουμε στην Ιστορία μας και στη Μνήμη των Ηρώων που την έγραψαν.»
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ