2014-03-27 21:09:05
Φωτογραφία για Δήλωση Στ. Ξουλίδου για την παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου
Με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα Θεάτρου, η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνη του τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, κα Σταυρούλα Ξουλίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η καθιέρωση στις 27 του Μάρτη της Παγκόσμιας Ημέρας του Θεάτρου αποδεικνύει περίτρανα την αξία και τη συμβολή της ιδιαίτερης αυτή μορφής τέχνης διαχρονικά και σε κάθε κοινωνία.

Δυστυχώς στην εποχή μας, που η έλλειψη παιδείας, η θεοποίηση του χρήματος και οι καταιγιστικοί ρυθμοί ζωής μας έχουν οδηγήσει στην αλλοτρίωση, διαπιστώνουμε ότι διαχρονικές και πανανθρώπινες αξίες και αρετές δε βρίσκουν δίοδο έκφρασης. Κι όμως, η ουσιαστική ενασχόληση με τις τέχνες και ιδιαίτερα το θέατρο επιτρέπει την εξωτερίκευση των βαθύτερων συναισθημάτων και προσφέρει ανεπανάληπτες στιγμές δημιουργικότητας και ψυχαγωγίας στους καλλιτέχνες και στο κοινό, αντίστοιχα.

Η σημερινή ημέρα, λοιπόν, μας θέτει προ των ευθυνών μας…. Μας προτρέπει να θυμηθούμε τον πολιτισμό και να επιστρέψουμε σε αξίες όπως η τέχνη, που προσδίδουν αληθινό νόημα στη ζωή μας.

Ταυτόχρονα, ωστόσο, καλό θα ήταν να κάνουμε έναν σαφή διαχωρισμό ανάμεσα στην υψηλή τέχνη του θεάτρου, που εν τέλει οδηγεί στην ψυχική κάθαρση, και στους ευκαιριακούς θεατρινισμούς των ημερών μας, που υποτιμούν τη νοημοσύνη μας και απαξιώνουν τον πολιτικό πολιτισμό».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ