2014-03-28 01:05:48
Φωτογραφία για Η Microsoft παρουσίασε το Office για iPad
Να λοιπόν που η Microsoft, επιτέλους, συνειδητοποιεί πως οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τα πιο διαδεδομένα tablet στον κόσμο, τα iPad, θα τους ήταν τρομερά ευχάριστο να έχουν μία dedicated εφαρμογή για τα Office προγράμματά τους.

 

Έτσι, σε σχετικό event στο San Francisco, παρουσίασε την σουίτα Office για iPad, μία τριάδα εφαρμογών που θα είναι από τα ξημερώματα διαθέσιμη για τους κατόχους iPad.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Microsoft, η σουίτα περιέχει όλα τα γνωστά features της σουίτας του Office 365 με παρόντα το Word, το Excel και το Powerpoint, στο look and feel που έχουν τα προγράμματα στην έκδοση του Office 2013, αίσθηση και χρηστικότητα που διαθέτουν και οι αντίστοιχες εφαρμογές για Mac και iPhone.

Όσον αφορά την χρηστικότητα και τα πράγματα που θα μπορείτε να κάνετε με το Office για iPad, είναι πολύ περισσότερα από την iOS εφαρμογή που είχε λανσάρει η εταιρεία
. Πέρα λοιπόν από κάποιες βασικές μορφοποιήσεις, οι κάτοχοι iPad που ασχολούνται με την δημιουργία κειμένων ή παρουσιάσεων θα δουν με ευχαρίστηση το κείμενο να «αγκαλιάζει» στοιχεία εικόνων όταν αυτά εισάγονται σε ένα έγγραφο Word, ή τα γραφήματα στο Excel να ανανεώνονται αυτόματα όταν εισάγονται νέα στοιχεία στα σχετικά κελιά που έχει επιλέξει κάποιον να οπτικοποιήσει.

Στο Excel, επίσης, η Microsoft έχει τοποθετήσει ένα αριθμητικό keyboard για την εύκολη εισαγωγή αριθμών και συναρτήσεων ενώ το PowerPoint είναι πλήρως λειτουργικό, με την δυνατότητα επιτέλους να πραγματοποιεί κάποιος παρουσιάσεις κατευθείαν από το iPad του.

Όπως σε όλες τις τελευταίες σουίτες Office, ο χρήστης συνδέεται με τον Microsoft λογαριασμό του και μπορεί να έχει αποθηκευμένα τα έγγραφά του στο OneDrive, άρα προσβάσιμα από κάθε του συσκευή πια. Και αυτός είναι στόχος απ’ ότι φαίνεται για τη Microsoft. Πρώτα απ’ όλα να καλύψει το συγκεκριμένο κομμάτι της αγοράς που την ενδιαφέρει πάρα πολύ, δηλαδή τους business users που διαθέτουν iPad, αλλά και να ενισχύσει το “cloud” όνειρό της, κάτι στο οποίο φαίνεται να πιστεύει πάρα πολύ ο Satya Nadella.

To σετ εφαρμογών Office για iPad θα είναι άμεσα διαθέσιμο όπως είπαμε και θα είναι δωρεάν για όσους θέλουν να ανοίγουν αρχεία Word, Excel και PowerPoint. Αν θελήσετε να επεξεργαστείτε ή να δημιουργήσετε έγγραφα, θα χρειαστεί να πληρώνετε μηνιαία συνδρομή για το Office 365, η οποία αναμένεται να σας κοστίσει, στο Personal Plan 6,99 δολάρια τον μήνα ή 69,99 δολάρια για ένα χρόνο.

Δείτε και video εδώ
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ