2014-03-28 01:35:05
Φωτογραφία για Η Αttica Bank ετοιμάζει το νέο της Capital Plan μήπως και AMK;
Γράφει ο Nίκος Κούτρικας, Οικονομικός συντάκτης, μέλος της ΕΣΗΕΑ

H εμπειρία των... τελευταίων ημερών έδειξε ότι υπάρχει... μεγάλο ενδιαφέρων ξένων επενδυτών για τις Ελληνικές τράπεζες κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται και από το "πανηγύρι" ενδιαφέροντος που παρουσιάστηκε στις ΑΜΚ της Πειραιώς - ALPHA που ξεπέρασαν κάθε λογικό όριο και στέφθηκαν με απόλυτα μεγάλη επιτυχία...!

Το "νέο τραπεζικό περιβάλλων" στην Ελλάδα άλλα και η... "επιτυχία της κυβέρνησης" στα δημοσιονομικά με το... πρωτογενές πλεόνασμα 3 δις δημιούργησαν μια "ελπίδα" που ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ονομάζει... "άνοιγμα στις αγορές" και δεν έχει καθόλου άδικο μετά το ενδιαφέρων που παρουσιάστηκε στο τραπεζικό κλάδο!

'Ετσι... θα ήταν αδιανόητο και εκτός αγοράς σε μια περίοδο όπου οι προσφορές των ξένων για να αποκτήσουν Ελληνικά assets μετοχές ή ομόλογα φθάνουν τα... 11,6 δισεκ. και η Attica bank να μην εκμεταλλευθεί αυτή την μεγάλη ευκαιρία στο νέο "Capital plan" που θα καταθέσει τον Απρίλιο.


Καλά πληροφορημένες πηγές μας τονίζουν ότι πάρα την...¨"σιγή ιχθύος" που τηρούν τα στελέχη της τράπεζας (Γαμβρίλης-Μάναλης-Αντωνόπουλος) για το νεο... Capital plan στην τράπεζα θέλουν να συμμετάσχουν ενεργά στο "νέο τραπεζικό περιβάλλον "με την λογική του περισσότεροι ιδιώτες επενδυτές...

Άρα θα πρέπει κατά την γνώμη μας η τράπεζα Αττικής να προβλέπει και... ΑΜΚ αφού το περιβάλλον την ευνοεί συγκυριακά και χρονικά.

Να θυμίσουμε ότι το ΤΣΜΕΔΕ έχει μεγάλο "αποθεματικό ταμείο" με διαθέσιμα που όπως μάθαμε σήμερα το πρωί φθάνουν περίπου τα 2.4 δις ευρώ ενώ η τράπεζα Αττικής πρέπει να βρει μόλις... 397 εκ. ευρώ συν περίπου 100 εκ. ευρώ για την αποπληρωμή των προνομιούχων μετοχών ποσά που όπως καταλαβαίνουμε είναι σίγουρα καλυμμένα-εγγυημένα.

Μία γενναία όμως ΑΜΚ θα έδινε έναν... "διαφορετικό αέρα" σε σχέση με τον ανταγωνισμό αφού το ενδιαφέρων των ξένων υπάρχει και δεν μένουν παρά μόνο οι προθέσεις της τράπεζας να αποκτήσουν "σάρκα και οστά".

Περιμένουμε τις εξελίξεις που εκτός από την... αναδιοργάνωση της τράπεζας θα οδηγήσουν και θα καθορίσουν το μέλλον τηςτράπεζας Αττικής στο νέο Ευρωπαϊκό τραπεζικό περιβάλλον της τραπεζικής ένωσης στην ΕΕ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ