2014-03-28 11:08:06
Φωτογραφία για Πόσο «απέχει» ο Σαμαράς, από τον Ερντογάν;
Γράφει ο Κώστας Βουλγαράκης

Χθες είχα την εντύπωση ότι απεργούσαν οι Φαρμακοποιοί και ότι όλα τα Φαρμακεία παρέμειναν κλειστά. Στις παλαιότερες δε αντίστοιχες απεργίες, έβλεπα στα κανάλια ατελείωτες ουρές και μεγάλη οργή του κόσμου, έξω από τα φαρμακεία, ενώ οι δηλώσεις και οι αντι-δηλώσεις, ήταν το 1ο θέμα των ειδήσεων !

Χθες λοιπόν παρακολούθησα τις βραδινές ειδήσεις σ’ όλα τα κανάλια και πέραν μιας λιτής αναφοράς του γεγονότος, ουδεμία εικόνα,σχόλιο ή συζήτηση για το θέμα είδα! Αντιθέτως επί 15-20 λεπτά και για πολλοστή φορά, έβλεπα και μάθαινα .... πως πετούσε το χαμένο Boeing, που ανέβηκε, που έστριψε, που μίλησε, πόσες φορές διάβαζε το Κοράνι ο πιλότος, πως λειτουργούν οι δορυφόροι και τι σκουπίδια βρέθηκαν και που, όπως και άλλα πολλά ενδιαφέροντα θέματα, όπως τα οπίσθια τις Μπιγιονσέ (πράγματι το πιο ενδιαφέρον θέμα των ειδήσεων ΜΑΣ) !

Η γενική απουσία των κλειστών Φαρμακείων από τις «ειδήσεις», σημαίνει αυτονόητα δυο πράγματα : είτε αυτό δεν είχε σοβαρή επίπτωση στην καθημερινότητα του κόσμου, είτε υπήρξε «άνωθεν εντολή» απαγόρευσης αναφοράς στο θέμα (προκειμένου να μην αμαυρωθεί το success story του Πρωθυπουργού) ! Το καίριο «επικοινωνιακό κλίμα» της επικαιρότητας ήταν, η αγωνία ΟΛΩΝ αν οι (μαζορέτες) αντιρρησίες βουλευτές της Κυβέρνησης, …
. θα «ενδώσουν» ή όχι. Και αυτοί (οι μαζορέτες), αφού έδωσαν «των υπέρ πάντων αγώνα» (για τους ψήφους) τους, τελικά … ενέδωσαν και έτσι οδήγησαν τον στρατηγό-Πρωθυπουργό μας, να βγει και να δηλώσει ενθουσιασμένος : τώρα κοιτάμε με αισιοδοξία το μέλλον, οι βουλευτές μας θα σταθούν υπεύθυνα απέναντι στο καθήκον τους! Δεν είναι άλλωστε τυχαία, η δήλωση της νέας βουλευτού (αυτής που αντικατέστησε στον Σπηλιοτόπουλο), που πριν καν ορκιστεί και ενημερωθεί, είπε : Εγώ θα ψηφίσω ΟΤΙ ΠΕΙ η Κυβέρνηση (αμ' πως) !

Και από την άλλη, η Αντιπολίτευση μετά από χλιαρές ανέξοδες δηλώσεις αντιρρήσεων και θεωρίας, τώρα (που το κοπάδι ξαναμαζεύτηκε στο μαντρί) θα βγει και θα ψηφίσει –εκ του ασφαλούς- ακόμα ένα ΟΧΙ και έτσι … εμείς θα ζήσουμε καλά και αυτοί καλύτερα !

Αν λοιπόν τα «κλειστά Φαρμακεία» δεν έχουν τόσο σοβαρή επίπτωση στην κοινωνία, ώστε να αποτελούν είδηση, τότε πράγματι οι Φαρμακοποιοί μπορούν να συνεχίσουν την απεργία τους …. χωρίς ηθικούς ενδοιασμούς και πιέσεις ! Αν όμως, η σχετική απουσία της «είδησης», προέρχεται από κεντρικό σχεδιασμό και παρέμβαση της Εξουσίας στα ΜΜΕ, τότε το μέλλον μας, μπορούμε να το δούμε … στους Ανατολίτες γείτονες μας !

Και ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ : «αυτά που χθες, μοιάζανε τρομακτικά και αδιανόητα, σήμερα είναι πλέον αποδεκτά και εύπεπτα» ! Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ