2014-03-28 14:56:11
Φωτογραφία για Πάτρα: Τα ρομπότ παίρνουν ζωή στο Αρσάκειο
Στο Αρσάκειο Λύκειο Πάτρας για δεύτερη συνεχή χρονιά υλοποιείται Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων – Junior Achievement Greece υπό την αιγίδα τού Υπουργείου Παιδείας.

To Junior Achievement είναι ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο στο οποίο συμμετέχουν μαθητές σχολείων από όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν μία εικονική επιχείρηση, η οποία λειτουργεί σαν πραγματική επιχείρηση. Δηλαδή οι μαθητές - επιχειρηματίες παράγουν ένα προϊόν το οποίο προωθούν και πωλούν με σκοπό τα μέγιστα δυνατά κέρδη. Τα κέρδη πάντα κατατίθενται υπέρ φιλανθρωπικού σκοπού.

Στο πλαίσιο του προγράμματος επιχειρηματικότητας, 9-μελής ομάδα μαθητών της Β’ τάξης του Αρσακείου Λυκείου Πατρών ίδρυσε την SunStruck, μία Εικονική Εταιρεία Κατασκευής και Εμπορίας Ηλιακών Παιχνιδιών. Τα προϊόντα που εμπορεύεται είναι δύο παιχνίδια που αξιοποιούν την ηλιακή ενέργεια και απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 14 ετών.


Το πρώτο προϊόν, είναι ένα ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό παιχνίδι με θέμα τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας το οποίο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τους μαθητές στο μάθημα της Πληροφορικής. Το παιχνίδι ονομάζεται SOLARIS και διατίθεται στους πελάτες σε CD.

Το δεύτερο, είναι ένα συναρμολογούμενο αυτοκινητάκι με μοτέρ και φωτοβολταϊκό που κινείται με την ηλιακή ενέργεια και διατίθεται σε κομμάτια μαζί με τις οδηγίες συναρμολόγησης.

Ο στόχος της ίδρυσης της Εικονικής Εταιρείας αφορά στην ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων Επιχειρηματικότητας στη βάση της αρχής «εκμάθηση μέσα από την πράξη». Η επιλογή των ηλιακών παιχνιδιών ως προϊόν της Εικονικής Εταιρείας, είχε σκοπό την ευαισθητοποίηση των παικτών – πελατών στην αξιοποίηση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας.

Η SunStruck πραγματοποίησε πωλήσεις στο χώρο του Αρσακείου Πάτρας, στο χριστουγεννιάτικο παζάρι του Συλλόγου Στήριξης του Σταθμού Μέριμνας Ζώων του Πανεπιστημίου Πατρών αλλά και στην εμπορική έκθεση Trade Fair 2014 του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων στο Athens Mall στο Μαρούσι. Στην Εμπορική Έκθεση έλαβαν μέρος μαθητές από ολόκληρη την Ελλάδα παρουσιάζοντας τις επιχειρηματικές τους ιδέες, τα πρωτότυπα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.sunstruckgames.tumblr.com ο πελάτης μπορεί να έρθει σε επαφή με το τμήμα πωλήσεων και να δώσει την παραγγελία του μέσω e-mail.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών, οι μαθητές – επιχειρηματίες σχεδίασαν και κατασκεύασαν ένα πρωτοποριακό Ρομποτικό Σύστημα παράδοσης των προϊόντων στους πελάτες. Πρόκειται για δύο Ρομπότ-Βοηθούς-Πωλήσεων με τη μορφή μεταφορέα εμπορευμάτων και ανυψωτήρα (κλαρκ), αντίστοιχα, χρησιμοποιώντας το μοντέλο ΝΧΤ 2.0 της Lego. Έμπνευση για την κατασκευή του ρομποτικού συστήματος παράδοσης των προϊόντων στους πελάτες, αποτέλεσε το ρομποτικό σύστημα διανομής που χρησιμοποιεί η γνωστή διαδικτυακή εταιρεία amazon.

Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων – Junior Achievement Greece που διεξήχθη στο πλαίσιο της εμπορικής έκθεσης στο Athens Mall, η SunStruck διακρίθηκε με το ειδικό βραβείο Ρομποτικής Τεχνολογίας! Στο Διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 61 σχολεία από όλη την Ελλάδα ενώ η κριτική επιτροπή αποτελείτο από στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων.

Για τη Δευτέρα 5 Μαΐου 2014 έχει προγραμματιστεί επίσημη παρουσίαση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των μαθητών του Αρσακείου στο Επιμελητήριο Αχαΐας.

Τους μαθητές συντονίζει και καθοδηγεί στο επιχειρηματικό τους εγχείρημα, η Καθηγήτρια Πληροφορικής του Αρσακείου Πάτρας κ. Όλγα Σταυρουλοπούλου.

Στα οικονομικά θέματα συμβουλεύει τους μαθητές η κ. Χριστίνα Ταβλά στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Τα μέλη του Δ.Σ. της Εικονικής Εταιρείας SunStruck είναι οι μαθητές:

Μπεμπέλης Ιωάννης: Πρόεδρος

Καμπέρος Χρήστος: Αντιπρόεδρος

Καραπάνου Σοφία: Δ/ντρια Μάρκετινγκ

Μαρούλης Χαράλαμπος: Δ/ντής Οικονομικών

Αθανασοπούλου Νιόβη: Δ/ντρια Πωλήσεων

Μπαλτάς Αλέξανδρος: Δ/ντής Δημοσίων Σχέσεων – Γραμματέας

Σώζος Μάριος: Δ/ντής Ανθρώπινου Δυναμικού}

Τσάντα Μαριτίνα: Δ/ντρια Παραγωγής

Μαραγκάκης Ανδρέας: Μηχανικός Παραγωγής
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ