2014-03-28 17:55:00
Φωτογραφία για Αλλαγή φρουράς στην ΧΧΙ ΤΘΤ
Του Κωνσταντίνου Μαρκενδούδη 

Τη διοίκηση της ΧΧΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας ανέλαβε την Τετάρτη 26 Μαρτίου ο Ταξίαρχος Δημήτριος Ντόκος από τον Ταξίαρχο Θεόδωρο Ξανθόπουλο, παρουσία στελεχών της Ταξιαρχίας, επισήμων και κοινού καθώς και του διοικητή της XVIΜεραρχίας Υποστράτηγου Βιτετζάκη Αντώνιου.

Της τελετής χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, ενώ κατά τη διάρκειά της υπεστάλη η σημαία του αποχωρών διοικητή και παραδόθηκε σε αυτόν, υψώθηκε η σημαία του νέου Διοικητή ενώ ο Ταξίαρχος Ξανθόπουλος κατέθεσε στεφάνι στο ηρώο του στρατοπέδου.

Τη συγκίνησή του κατά την αποχώρηση μετά από 20 μήνες από την διοίκηση της Ταξιαρχίας σημείωσε ο κ. Ξανθόπουλος, παραδίδοντας τη διοίκηση.

«Για μένα ήταν εξαιρετική τιμή να διοικήσω τη συγκεκριμένη ταξιαρχία και να βρεθώ με τέτοιους εξαίρετους ανθρώπους όπως κάτοικοι της Ροδόπης και της Κομοτηνής» σημείωσε, ευχόμενος ο καινούριος διοικητής να είναι τυχερός και να συνεχίσει το έργο της Ταξιαρχίας


Παραλαμβάνοντας τη διοίκηση ο Ταξίαρχος Ντόκος σημείωσε ότι αισθάνεται ιδιαίτερα υπερήφανος για τη μεγάλη αυτή τιμή, ενστερνιζόμενος τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που αυτές συνεπάγονται.

«Υποκλίνομαι με σεβασμό και ευλάβεια στις ένδοξες σημαίες μας και στην μνήμη των αθάνατων νεκρών μας που τη θυσία τους πότισαν το δέντρο της ελευθερίας και της εθνικής ανεξαρτησίας» τόνισε, υποσχόμενος να διοικήσει με παράδειγμα, με αξιοκρατία, δικαιοσύνη, μεγαλοψυχία, ανθρωπιά.

Πρόθεσή μου άλλωστε είναι η διατήρηση της υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας της ΧΧΙ ΤΘΤ, που θα εγγυάται την εκτέλεση της αποστολής και θα βασίζεται σε υψηλής επαγγελματικής στάθμης προσωπικό, άριστα συντηρημένα μέσα, γνώση και ορθή εφαρμογή των σχεδίων.

«Απαιτώ απ’ όλους τους διοικητές μονάδων, υπομονάδων και τμημάτων, χρηστή, αξιοπρεπή και ανθρώπινη διοίκηση που διαμορφώνει ελεύθερα άτομα, προσωπικότητες, στρατιωτική νοοτροπία, χρήσιμα μέλη ομάδων, επαγγελματίες με ενσυνείδητη πειθαρχία που εξασφαλίζει την εκτέλεση της αποστολής με τις καλύτερες προϋποθέσεις»

Σε αυτά τα πλαίσια κάλεσε όλα τα στελέχη να συνεχίσουν να εργάζονται αθόρυβα και μεθοδικά,  με τον ίδιο ζήλο, ευσυνειδησία και αποφασιστικότητα, με βαθιά προσήλωση στην αποστολή και το στρατιωτικό τους έργο, όπως αυτά επιτάσσουν το σύνταγμα, οι νόμοι και οι στρατιωτικοί κανονισμοί, αλλά, και ιδιαιτερότητα του χώρου στον οποίο υπηρετούν.

«Οι Ακρίτες της περιοχής μας περιμένουν από εμάς να ανταποκριθούμε, εάν και όποτε χρειαστεί στο ρητό που φέρνει το έμβλημα της ταξιαρχίας μας «ου πόσοι αλλά που». Είμαι βέβαιος, ότι όλοι διαπνεόμενοι από τη διαρκή ανησυχία, συνειδητή πειθαρχία, αγάπη και αμοιβαίο σεβασμό θα εκπληρώσετε στο ακέραιο το καθήκον σας, ώστε η ταξιαρχία να ανταποκριθεί, αν ποτέ χρειαστεί, απόλυτα με επιτυχία στην αποστολή της, υλοποιώντας τις προσδοκίες του λαού και του έθνους»

Υποσχέθηκε λοιπόν να είναι συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθειά των στελεχών, αρωγός στην επίλυση των προβλημάτων τους και δίκαιος κριτής των ικανοτήτων τους.

«Πιστεύω ότι με τη βοήθεια του Θεού, με υψηλό αίσθημα ευθύνης για την εκπλήρωση της αποστολής μας, με τις κατευθύνσεις και την αμέριστη συμπαράσταση των προϊσταμένων μας, με καλό πνεύμα συνεργασίας με τις τοπικές αρχές και με τη σωστή παρουσία μας, στην τοπική κοινωνία της ακριτικής και ιστορικής περιοχής της πατρίδας μας, θα συνεχίσουμε με επιτυχία το έργο μας» ολοκλήρωσε.

ΠΗΓΗ: http://www.eleftherovima.gr/general/events/9987-allagi-frouras-gia-tin-xxi-ttht
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ