2014-03-29 09:09:04
Φωτογραφία για Είμαστε μονογαμικοί από θέση
Ο Κρατερός Κατσούλης μιλά για σχέσεις, ερωτική πίστη, στερεότυπα αλλά και για την tv και τα σχέδιά του.

Βουτάει με τόλμη και χιούμορ στο θέμα των σχέσεων, της ερωτικής πίστης και των κοινωνικών στερεοτύπων που όλοι λίγο πολύ μαθαίνουμε να ακολουθούμε.

Η «Μονογαμία» του Χιλιανού Μάρκο Αντόνιο Ντε Λα Πάρα αποτελεί επίσης «ένα έργο ανατροπών, όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται...», λέει ο Κρατερός Κατσούλης, που πρωταγωνιστεί, υποδυόμενος τον Φελίπε, καλλιτέχνη, ευαίσθητο, δημιουργικό, με πολλές εμπειρίες στις γυναίκες, φιλοσοφημένο και άνετο.

Ο επί σκηνής αδελφός του, Χουάν (Πέτρος Λαγούτης), είναι συντηρητικός, «σφιγμένος» και απόλυτα «τακτοποιημένος» στη δουλειά του και στην οικογενειακή ζωή του. Ενας έρωτας αναστατώνει τον τελευταίο. Κι από 'κεί ξεκινούν όλα «Μονογαμία»: μια κωμωδία μόνο για τις σχέσεις;

Με αφορμή τη σχέση δύο αδελφών, το έργο μιλά για τη μονογαμία, τις σχέσεις τους, πώς είναι οι άνθρωποι, πώς νιώθουν, τι περιμένουν, τι ψάχνουν, τι βρίσκουν. Ολα αυτά με πολύ χιούμορ και πλάκα.


Καταλήγει κάπου;

Οτι τα πράγματα δεν άσπρο-μαύρο. Δεν υπάρχει μία άποψη. Το σημαντικό είναι να συζητάμε τα προβλήματά μας, να μην τα αφήνουμε να συσσωρεύονται, να μην τα κρύβουμε.

Πού συναντιέστε με τον ρόλο σας;

Σε αρκετά σημεία. Κρατάω τη φράση «Δεν είμαστε οι άντρες αυτοί που διαλέγουν. Εμείς χασομεράμε συγκρίνοντας ο ένας τον άλλον. Εκείνες ξέρουν». Η γυναικεία αγάπη είναι αυτή που διαμορφώνει στον μεγαλύτερο βαθμό τη σχέση και το ποιοι είμαστε εμείς. Προσδιοριζόμαστε μέσα από τέτοια διαδικασία.

Μια γυναίκα μπορεί να μας βγάλει το χειρότερο ή τον καλύτερό μας εαυτό.Θεωρείτε την ερωτική πίστη ακρογωνιαίο λίθο σε μια σχέση;

Θεωρώ ακρογωνιαίους λίθους σε μια σχέση τη συνεννόηση, την επικοινωνία, τη χαρά και την αγάπη. Δεν πιστεύω ότι είμαστε μονογαμικοί από φύση, αλλά από θέση. Είναι μια επιλογή και προσπαθούμε να την υπηρετήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε με ό,τι μπορεί ο καθένας μας.

Πώς βλέπετε σήμερα την tv;

Aντικατοπτρίζει την κατάσταση που βιώνει ένας τόπος. Είναι ένα μπάχαλο, όπως είναι και η ζωή μας. Ευελπιστώ ότι κάποια στιγμή θα ανακτήσει τις δυνάμεις της...

Ποιο θα είναι το χειμερινό ραντεβού σας επί σκηνής;

Το «Σμύρνη μου αγαπημένη», μια μεγάλη παραγωγή που σκιαγραφεί μια εποχή, από τον θρίαμβο των Ελλήνων μέχρι τον αφανισμό της Σμύρνης, σε κείμενο και σκηνοθεσία Μιμής Ντενίση, στον Ελληνικό Κόσμο. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ