2014-03-30 02:40:04
Φωτογραφία για Αναβρασμός στις φυλακές
Σε επιφυλακή βρίσκονται οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Νιγρίτας, μετά τις αποκαλύψεις των ιατροδικαστών Μηνά Γεωργιάδη και Ελένη Ζαγγελίδου ότι ο θάνατος του Καρέλι, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο κελί, όπου κρατείτο, τις τελευταίες ώρες της ζωής του, στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, δεν προήλθε από παθολογικά αίτια, αλλά από κατάγματα στην περιοχή του στέρνου και πολλαπλές θλαστικές-εκχυμωτικές κακώσεις στο σώμα του πριν από τέσσερα και πλέον εικοσιτετράωρα.

«Σε είκοσι μέρες θα έχουμε και το πόρισμα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο ιατροδικαστής Μηνάς Γεωργιάδης, διευκρινίζοντας ότι το πόρισμα θα δώσει απαντήσεις και τα εγκαύματα που έφερε στο χέρι του ο βαρυποινίτης .

Μετά την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής εξέτασης, που έλαβε χώρα στο νεκροτομείο των Διαβατών Θεσσαλονίκης, η σορός του 42χρονου Αλβανού επέστρεψε ξανά στο νεκροτομείο των Σερρών, όπου και αναμένεται να την παραλάβουν οι συγγενείς του, χωρίς ακόμη να διευκρινιστεί πότε θα γίνει αυτό με την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών να έχει αναλάβει πλέον την υπόθεση, διενεργώντας προανακριτική εξέταση.


Την ίδια ώρα ηρεμία επικρατεί σήμερα στις φυλακές Νιγρίτας, αλλά με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να βρίσκονται σε επιφυλακή, προκειμένου να αποφευχθεί η οποιαδήποτε ενδεχόμενη αναταραχή από κρατουμένους.

«Είμαστε τυχεροί που λάβαμε όλα τα μέτρα και ζητήσαμε την πλήρη κάλυψη, μέσω κάμερας, των κινήσεων του βαρυποινίτη Καρέλι, από την πρώτη στιγμή της έλευσής του», δηλώνει σήμερα στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος των εξωτερικών φρουρών του σωφρονιστικού καταστήματος Νιγρίτας, Αθανάσιος Τούσιος και προσθέτει: «δυστυχώς όμως το πρόβλημα των ελλείψεων προσωπικού στις φυλακές παραμένει, ας ελπίσουμε αυτά τα γεγονότα να αφυπνίσουν τους αρμοδίους».

Την ίδια ώρα, όπως δηλώνει ο πρόεδρος των εσωτερικών φρουρών του σωφρονιστικού καταστήματος, Χάρης Κονσολίδης, οι φυλακές της Νιγρίτας παρέχουν την απαιτούμενη ασφάλεια σε όλους τους κρατουμένους, που φτάνουν περίπου τους τετρακόσιους, με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, όπως υπογραμμίζει, να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, παρά τις ελλείψεις που έχουν, ώστε να διατηρηθεί η τάξη και η ασφάλεια στις φυλακές.

Αναταραχές σε σωφρονιστικά ιδρύματα

Σε πολλά σωφρονιστικά ιδρύματα, λίγο μετά την είδηση του θανάτου του Αλβανού κακοποιού, επικράτησε ένταση κυρίως από συμπατριώτες του, οι οποίοι αρνιόντουσαν να μπουν στα κελιά τους.

Αντιδράσεις και ένταση υπήρξαν στις φυλακές Μαλανδρίνου, Τρικάλων, Πάτρας και Δομοκού, με τους αλλοδαπούς κρατουμένους να διαμαρτύρονται για το θάνατο του Ίλι Καρέλι. Κάποιο από αυτούς δεν ήθελαν να σιτιστούν και ζητούσαν εξηγήσεις για το γιατί δεν μεταφέρθηκε την Πέμπτη ο Ιλί Καρέλι στο Γενικό Νοσοκομείο των Σερρών προκειμένου να εξεταστεί, καθώς το απόγευμα δεν υπάρχει στο σωφρονιστικό κατάστημα εφημερεύων γιατρός.

Χθες το απόγευμα στις φυλακές Κορίνθου πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία από Αλβανούς κρατούμενους για το θάνατο του ομοεθνή τους βαρυποινίτη στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών. Οι κρατούμενοι παρέμεναν στον προαύλιο χώρο και δεν πήγαιναν στα κελιά τους.

Έξω από το κτίριο των φυλακών έφτασε ισχυρή αστυνομική δύναμη, η οποία όμως δεν χρειάστηκε να επέμβει, αφού τελικά οι κρατούμενοι ανταποκρίθηκαν και μπήκαν στα κελιά τους.

Λίγη ώρα μετά επικράτησε ηρεμία στις φυλακές και αποχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Εν αναμονή του βίντεο από την κάμερα ασφαλείας

Εντός του χώρου κράτησής του είχε τοποθετηθεί κάμερα, ώστε να υπάρχει πλήρης εποπτεία και καταγραφή όλων των κινήσεων. Διενεργείται προανάκριση και αναμένονται τα αποτελέσματα του οπτικού υλικού.

Υπέστη ηλεκτροσόκ ο Αλβανός ;

Εγκαυματική αλλοίωση στις παλάμες των χεριών του εντοπίζει η ιατροδικαστική έκθεση για τον Αλβανό βαρυποινίτη Ιλί Καρέλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που ανάρτησε το capital.gr ο ιατροδικαστής εντοπίζει καψίματα και αλλοιώσεις στο χέρι του, ένδειξη που μπορεί να παραπέμπει σε βασανισμό ακόμη και με ηλεκτροσόκ.

Τα ευρήματα θα αποσταλούν για ιστολογικές εξετάσεις και η έρευνα πλέον για τις συνθήκες θανάτου του θα εστιαστούν μεταξύ των σωφρονιστικών υπαλλήλων του Μαλανδρίνου που τον αφόπλισαν και των αστυνομικών που τον κράτησαν και τον μετέφεραν στη Νιγρίτα.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι όταν οδηγήθηκε στον εισαγγελέα είχε μαυρισμένο το ένα μάτι και η εξήγηση που δόθηκε από τους αστυνομικούς ήταν πως αυτό έγινε στη προσπάθεια αφοπλισμού και σύλληψής του μετά τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα Γιώργου Τσιρώνη.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Κατάγματα στην περιοχή του στέρνου και πολλαπλές θλαστικές-εκχυμωτικές κακώσεις στο σώμα του, έφερε ο βαρυποινίτης Αλβανός Ίλι Καρέλι. Αυτό έδειξε χθες αργά το μεσημέρι η νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξαν οι ιατροδικαστές Μηνάς Γεωργιάδης και Ελένη Ζαγγελίδου, τα τραύματα αυτά προήλθαν από κάποιο όργανο -κι όχι από χέρια- ενώ προσδιορίζονται χρονικά πριν από περίπου τρία 24ωρα. (25η Μαρτίου, ημέρα που δολοφόνησε ο Καρέλι τον 46χρονο υπαρχιφύλακα).

Οι ιατροδικαστές μετά την ολοκλήρωση της νεκροτομής παρήγγειλαν περαιτέρω ιστολογικές-τοξικολογικές εξετάσεις, ενώ η σορός του Αλβανού κακοποιού θα μεταφερθεί στη Νιγρίτα, προκειμένου να παραληφθεί από τους συγγενείς του. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ