2014-03-30 10:32:00
Φωτογραφία για Ηλεία: Στα χνάρια των αθλητών της αρχαιότητας
Θεσμός έγινε πλέον η διήμερη πεζοπορία «Αρχαία Ήλιδα- Αρχαία Ολυμπία», που ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί σήμερα, και υλοποιείται για 7η συνεχή χρονιά.

Η πεζοπορία, που αποτελεί κατά μία έννοια αναβίωση του μονοπατιού που διέσχιζαν οι αθλητές που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας, διοργανώνεται από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αμαλιάδας «Ορειβατείν» και τους εθελοντές του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης Ήλιδας, με συνδιοργανωτές τους δήμους Αρχαίας Ήλιδας και Αρχαίας Ολυμπίας.

Γιορτή η πεζοπορία

Και φέτος οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και συμμετέχουν στην πεζοπορία 63 άτομα, ενώ όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές θα μπορούσαν να λάβουν μέρος ακόμη περισσότεροι, αφού υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, ωστόσο αυτό δεν είναι εφικτό να γίνει εάν δεν λυθούν κάποια πρακτικά ζητήματα, αφού δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες υποδομές για διανυκτέρευση και φαγητό.


Η ουσία πάντως είναι, ότι η πεζοπορία φέτος όπως και κάθε χρόνο, είναι μία μεγάλη γιορτή , αφού υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός από τους συμμετέχοντες και όλοι πλέον έχουν γίνει μια παρέα.

Άλλωστε, δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία εάν η διαδρομή που ακολουθείται είναι ακριβώς στα χνάρια των αθλητών της αρχαιότητας, γιατί αυτό που προέχει είναι η ιδέα και η πράξη.

Η πεζοπορία ξεκίνησε χθες το πρωί από την Αρχαία Ήλιδα και οι πεζοπόροι μέσω της Αρχαίας Ήλιδας, της Δάφνης και της Δαφνιώτισσας, έφθασαν στο Περιστέρι όπου έκαναν μία μικρή στάση για ξεκούραση και συνέχισαν στο Χειμαδιό, όπου και διανυκτέρευσαν.

Σήμερα στην Αρχαία Ολυμπία

Σήμερα, μέσω των χωριών του Δήμου Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας (Σόπι, Καράτουλα, Μαγούλα, Λαντζόι, Ηράκλεια, Πελόπιο, Πλάτανος) θα καταλήξουν στην Αρχαία Ολυμπία.

Εκεί, με το καθιερωμένο τελετουργικό, θα αποθέσουν ένα κλαδί ελιάς μπροστά στο ναό της Ήρας όπου και θα ολοκληρωθεί η πεζοπορία.

Να σημειωθεί ότι φέτος πεζοπορούν, ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης Βάκης Βαρούχας, ο αντιπρόεδρος του «Ηλείου» Γιώργος Παρασκευόπουλος και ο Γιώργος Ηλιόπουλος από τους Φίλους ποδηλάτου Ήλιδας, που θα αναβιώσουν τη διαδρομή με τα ποδήλατά τους στις 13 Απριλίου.

Συνοδοιπόροι για έβδομη συνεχή χρονιά, οι εθελοντές από το Σώμα Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του τμήματος Αμαλιάδας του Ερυθρού Σταυρού.

Μαρία Καραμπάτση-patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ