2014-03-30 16:40:10
Φωτογραφία για Κενές 5.000 θέσεις εργασίας σε 295 δήμους
Αιτήματα για την κάλυψη 5.000 κενών θέσεων με συγκεκριμένα προσόντα στις υπηρεσίες τους υπέβαλλε το 87% των διοικήσεων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανέφεραν στο Capital στενοί συνεργάτες του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου (ΥΠΕΣ), 295 από τους 338 ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού (εκ των οποίων οι 325 είναι δήμοι και 13 είναι περιφέρειες)

παρουσιάζουν ελλείψεις στο 6% περίπου του προσωπικού τους (5000 στους 85.000 περίπου), οι οποίες ζητούν να καλυφθούν μέσω του προγράμματος της «εθελοντικής ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας», δηλαδή μέσω μαζικών μετατάξεων από ένα φορέα ΟΤΑ σε άλλο. Πάντως, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση στην οποία έκανε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρυθμίσεων της περασμένης Πέμπτης 27 Μαρτίου, μίλησε για ένταξη 3000 αυτοδιοικητικών υπαλλήλων στην «κινητικότητα». Αυτό σημαίνει πως, λένε από το ΥΠΕΣ, πως μόνο τα 3000 από τα 5000 «κενές» θέσεις στους ΟΤΑ θα καλυφτούν.


Την ίδια στιγμή την ερχόμενη Δευτέρα 31 Μαρτίου λήγει η πενθήμερη προθεσμία (26 – 31 Μαρτίου) που είχε τεθεί από το ΥΠΕΣ προς τους αυτοδιοικητικούς υπαλλήλους για να δηλώσουν συμμετοχή στο εν λόγω πρόγραμμα, δηλαδή να επιλέξουν με βάση τα προσόντα τους σε ποιο ΟΤΑ επιθυμούν να μεταταχθούν.

Πληροφορίες αναφέρουν πως είναι πιθανό το ΥΠΕΣ να δώσει παράταση, προκειμένου να διευκολυνθεί η «κινητικότητα» των υπαλλήλων ΟΤΑ.

Την ίδια στιγμή, στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στην Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί την Κυριακή το βράδυ, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης περιέλαβε διάταξη, σύμφωνα με την οποία όποιος υπάλληλος που έχει ενταχθεί στην «κινητικότητα», αρνηθεί να μεταταχθεί υποχρεωτικά από τη μία υπηρεσία του δημοσίου στην άλλη, τότε θα παραμείνει στην «κινητικότητα» μέχρι τη λήξη της.

Σε περίπτωση που το ΥΠΕΣ δεν δώσει παράταση στους αυτοδιοικητικούς υπαλλήλους για να ενταχθούν στο πρόγραμμα της «εθελοντικής κινητικότητας», τότε μέχρι την Πέμπτη 3 Απριλίου , ο ΟΤΑ στον οποίο μπορεί να μεταταχθεί ο «κινητοποιημένος» υπάλληλος θα πρέπει να συντάξει απόφαση μετάταξης, «κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διαδικασίας» με την οποία βεβαιώνεται ότι υπάρχει η αναγκαία πίστωση από τον προϋπολογισμό τους, την οποία και την αποστέλλει «για έλεγχο νομιμότητας στον οικείο Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (υπάγεται στο ΥΠΕΣ) ή προκειμένου για την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ στον Υπουργό Εσωτερικών.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος, εάν για οποιοδήποτε λόγο ο φορέας υποδοχής του «κινητοποιημένου» υπαλλήλου δεν προωθήσει τη διαδικασία της μετάταξης ο υπάλληλος παραμένει στη θέση του στον ΟΤΑ στον οποίο εργαζόταν και πριν.

Η απόφαση της μετάταξης –εφόσον γίνει αποδεκτή από το ΥΠΕΣ- δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με μέριμνα του ΟΤΑ στον οποίο θα μεταταχθεί ο υπάλληλος και από την ημέρα δημοσίευσης της απόφασης ο υπάλληλος τίθενται για ένα μήνα σε διαθεσιμότητα, η οποία παύει αυτοδικαίως με την πάροδό του, και έπειτα εκδίδεται διαπιστωτική πράξη από τον ΟΤΑ που υποδέχεται τον υπάλληλο και, έτσι, ο τελευταίος αναλαμβάνει καθήκοντα στη νέα του υπηρεσία.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ