2014-03-30 17:14:58
Φωτογραφία για ΣΥΡΙΖΑ - Η πολιτική στρατηγική για Δήμο Αθηναίων και Περιφέρεια Αττικής...!!!
Με ωφέλιμο χρόνο περίπου 40 ημέρες μέχρι τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, τα επιτελεία των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ, 

τόσο για τον Δήμο της Αθήνας όσο και για την Περιφέρεια της Αττικής, σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις. Με δεδομένο ότι κοινός στόχος των δύο υποψηφίων, της Ρένας Δούρου στην Περιφέρεια και του Γ. Σακελλαρίδη στον Δήμο της Αθήνας, είναι να πλασαριστούν σε πρώτη φάση στον δεύτερο γύρο, οι τακτικές που σχεδιάζονται αποτυπώνουν τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν.

Δήμος Αθηναίων

Η σταθερή ποσοστιαία άνοδος που καταγράφει το τελευταίο διάστημα ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα επιτρέπει στους συνεργάτες του να ελπίζουν βάσιμα ότι ο στόχος της δεύτερης Κυριακής είναι εφικτός. Η μάχη εκ των πραγμάτων θα είναι διμέτωπη, απέναντι τόσο στον νυν δήμαρχο Γ. Καμίνη όσο και στον επίσημο υποψήφιο της Ν.Δ., Α. Σπηλιωτόπουλο.

Ο νυν δήμαρχος είναι πολιτικά ευάλωτος, τόσο για τη μνημονιακή του προσήλωση όσο και για το ότι εκφράζει το «παλιό, διεφθαρμένο και ξεπερασμένο μοντέλο διαχείρισης του δήμου», επισημαίνουν συνεργάτες του Γ
. Σακελλαρίδη. Το ότι η μάχη της Αθήνας έχει αποκτήσει πολιτικά χαρακτηριστικά και το γεγονός ότι ο Γ. Καμίνης υποστηρίζεται από ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και διάφορες πολιτικές δυνάμεις του «μνημονιακού μπλοκ», επιτρέπουν στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει χαρακτηριστικά «αντιμνημονιακής αντιπαράθεσης».

Η απάντηση θα δοθεί στο ευρύ πεδίο της πολιτικής και κυρίως σε «εστιασμένες δράσεις και ανάγκες που έχει ο δήμος». Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι αν η υποψηφιότητα του Γ. Σακελλαρίδη μπορεί να συσπειρώσει το 27% που είχε συγκεντρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Α′ Αθήνας στις προηγούμενες εκλογές. «Εάν συστρατευθούν άπαντες, τότε ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί», λένε συνεργάτες του Γ. Σακελλαρίδη.

Δυνητικά, η επίδοση του Α. Σπηλιωτόπουλου θα εξαρτηθεί από δύο παράγοντες: Πρώτον, με δεδομένη τη διάσπαση της Ν.Δ., το 30,9% που είχε συγκεντρώσει στις εκλογές του 2012 δείχνει να «τριχοτομείται», και «αυτό πρέπει να εκμεταλλευτούμε», ισχυρίζονται συνεργάτες του Γ. Σακελλαρίδη.

Ο δεύτερος παράγοντας είναι το μνημονιακό πρόσφατο παρελθόν του και η κοινοβουλευτική συμπεριφορά τού «ναι σε όλα». Προς τούτο απαιτείται να «αυστηροποιηθεί ο λόγος μας και να μιλάμε με στοχευμένες προτάσεις-λύσεις», επιμένουν οι συνεργάτες του Γ. Σακελλαρίδη, θέτοντας ουσιαστικά τέλος «στην εικόνα του χαμηλών τόνων νεολαίου».

Η συγκρότηση του ψηφοδελτίου αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα, και ανάμεσα στην πληθώρα… προσφοράς παίζουν τα ονόματα του Β. Κοτρωνιά, των πανεπιστημιακών Ντίνας Βαΐου και Δ. Σεβαστάκη, Π. Σκούτα, Α. Τόλιου, Γ. Παπαλουκά, Χ. Κωνσταντάτου.

Περιφέρεια Αττικής

Στην Περιφέρεια Αττικής η Ρένα Δούρου ουσιαστικά έχει απέναντί της τον «εκπρόσωπο της παλαιοπασοκικής αντίληψης και τον εκφραστή πολλαπλών συμφερόντων στην Αττική, Γ. Σγουρό». Συνεργάτες της υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι «στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας η μάχη εκ των πραγμάτων αποκτά αντιμνημονιακά χαρακτηριστικά και επί της ουσίας λειτουργεί ως προβολή ενός μοντέλου νέας διακυβέρνησης». Αρα, εκτιμάται ότι η ήττα του νυν περιφερειάρχη θα αποτελεί και ήττα ενός ολόκληρου πολιτικού συστήματος.

«Ανοίγουμε ένα μείζον θέμα κάθε εβδομάδα» είναι το μότο της Ρένας Δούρου και προγραμματίζονται -πέραν των κλασικών περι- οδειών-σειρά συ- νεντεύξεων για καθημερινά προβλήματα, επί της ουσίας δηλαδή «να αναδείξουμε το νέο μοντέλο οικονομικής διαχείρισης», ενώ θα εκμεταλλευτεί και το Διαδίκτυο. Το εκλογικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια (35%), αν εκφραστεί στις αυτοδιοικητικές κάλπες, εκτιμάται ότι μπορεί να «τραβήξει» και την υποψηφιότητα του Γ. Σακελλαρίδη. Συγκριτικά πιο εύκολος αντίπαλος είναι ο επίσημος υποψήφιος της Ν.Δ., Γ. Κουμουτσάκος. «Μνημονιακή υποψηφιότητα» χαρακτηρίζεται, αν και δεν παραγνωρίζεται ότι «μπορεί να βοηθηθεί από το δίκτυο των δημάρχων που πρόσκεινται στη Ν.Δ.».

Απέναντι στον υποψήφιο του ΚΚΕ, Αθ. Παφίλη, θα εφαρμοστεί η τακτική του ανοίγματος στους ψηφοφόρους του κόμματος, χωρίς να επιδιωχθεί κλίμα πόλωσης που ενδεχομένως να απέτρεπε «κομμουνιστές ψηφοφόρους από το να μας ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο».

Αν και επισήμως οι υποψηφιότητες θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα, «υπάρχει πληθώρα υποψηφιοτήτων», ισχυρίζονται συνεργάτες της Ρένας Δούρου – ήδη παίζουν τα ονόματα των Γ. Γαβρίλη, Ερμίνας Κυπριανίδου, Εφης Κωνσταντάτου, Γ. Βλάχου, Σπ. Τσόγκα, Α. Παδογιάννη, Εφης Καρακώστα, Γ. Καραμπέτη.
efsyn.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τρίκαλα - Ολυμπιακός 70-84...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τρίκαλα - Ολυμπιακός 70-84...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ