2014-03-31 10:59:03
Φωτογραφία για Πολυνομοσχέδιο - Κατάργηση πόρων ταμείων ένστολων ΜΤΣ
Κ. Υπουργέ

Με θλίψη και αγανάκτηση όλοι οι ένστολοι εν ενεργεία, και απόστρατοι, διαπιστώνουμε σήμερα ότι... η όλη προσπάθειά σας για την διάσωση του Μ.Τ.Σ και των αλλων ταμείων των ενστόλων υπονομεύεται απο τον έτερο υπουργό της κυβέρνησης τον. κ. Σταικούρα που φαίνεται ότι δεν ξέχασε την προσφιλή του τακτική να αποκαλεί τους ένστολους ως ευνοούμενη τάξη και να προσπαθεί να τους εξοντώσει Είχα ξαναγράψει μια επιστολή προς τον ίδιο πριν κάνει το μοιραίο λάθος το 2012 που επιχειρεί πάλι σήμερα να διαπράξει με την κατάργηση πόρων των Ασφαλιστικών ταμείων εισάγοντας διάταξη στο συζητούμενο πολυνομοσχέδιο ( Γ.5.) Δηλαδή αντί να ενισχυθούν τα ταμεία αυτά αποδυναμώνονται με απροβλεπτες συνέπειες...

Ετσι με το πρόσχημα επιταγών της τρόικας (όλα τα αλέθει ο μύλος της ) επιχειρεί εκ νέου να καταργήσει τους πόρους του Μ.Τ.Σ που με κόπο εσείς και ο κ. Χρυσοχοίδης είχατε θεσπίσει διασώζοντας έτσι το ταμείο από την Καταστροφή. Έτσι σήμερα πάλι ο κ, Σταικούρας επανέρχεται και ως τυμβωρύχος, ανασύρει το πτώμα της κατάργησης πόρων θάβοντας και το Μ.Τ.Σ.


Παρακαλούμε θερμά ως φυσικός ηγέτης των ένστολων να παρέμβετε άμεσα και να ακυρώσετε την επιχειρούμενη θανατική καταδίκη του και εν πάση περιπτώσει να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του. Το αυτό επιζητούμε και από τους υπόλοιπους Υπουργούς, βουλευτές, και ειδικότερα τους προερχόμενους από τους ένστολους.

Προς υπενθύμιση σας αποστέλλω την επιστολή που είχα απευθύνει στον κ. Σταικούρα και την τότε απάντησή του όταν για πρώτη φορά το επιχείρησε ...ανακρούοντας κατόπιν πρύμνα. Δεν ξέρω.... κάποιο πρόβλημα πιθανόν έχει με τους ένστολους, που δεν γνωρίζω.

Αυτόν αφορά και το περίφημο εκεί που μας χρωστάγαν το βόδι ...μάς πήραν και το χωράφι.

 Ας μας το πει να το μάθουμε και εμείς αφού και αυτός από οικογένεια στρατιωτικού προέρχεται......

Ελπίζουμε κ. Υπουργέ ότι θα παρέμβετε άμεσα

Μετά τιμής

Χρήστος Β. Καπερώνης

Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας Ε.Α

Αναλυτικά από 1.7.2014, καταργούνται:

Η απόδοση στους ασφαλιστικούς φορείς του προσωπικού της ελληνικής Αστυνομίας, του ποσοστού 4% των εισπρακτέων από τρίτους ή φορείς μη επιχορηγούμενους από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, εσόδων από την παροχή υπηρεσιών προς αυτούς, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3, του άρθρου 22, του ν. 3938/2011(Α.61). Το ανωτέρω ποσοστό αποτελεί, εφεξής, έσοδο του Κρατικού Προϋπολογισμού, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 2, του άρθρου 22, του ανωτέρω νόμου.

Η απόδοση στο Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεων, των ποσών που προβλέπονται με τις διατάξεις της παρ. 1, του άρθρου 20, του ν. 4058/2012(Α.63), όπως ισχύει. Τα ποσά αυτά αποτελούν εφεξής έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού.

To πρώτο εδάφιο της παρ. 1, του άρθρου 20, του ν. 4058/2012(A' 63), αντικαθίσταται ως ακολούθως:«Στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού περιέρχεται ως πόρος σε ποσοστό 68%:»

Η κράτηση 3% επί των διενεργηθέντων παντός είδους προμηθειών, κατασκευών, αγορών, επισκευών, που πραγματοποιούνται για λογαριασμό του ΤΕΑΠΑΣΑ/ΤΠΑΣ, όπως προβλέπεται με τις διατάξεις του άρθρου , του Α.Ν. 884/1937(A.387), όπως αντικαταστάθηκε με την περ. ιη, της παρ. 1, του άρθρου 3, του ν. 1169/1981(A.180).

Τα ειδικά έντυπα παράβολα υπέρ Μετοχικού Ταμείου Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού, τα οποία προβλέπονται με τις διατάξεις του ν. 2141/1939 (Α.538), του άρθρου 25, του ν. 2873/2000 (Α.285), του π.δ/τος 251/2002 (Α.224) και π.δ/τος 123/2003 (Α.108),

Οι προβλεπόμενες από τις διατάξεις των περ. γ, δ, ε και ια, της παρ. 2, του άρθρου 24, του ν. 2145/1993(Α.88), εκ του Δημοσίου, αποδόσεις από τα εισπραττόμενα κατά την παρ. 1, του ιδίου άρθρου, ποσά που προέρχονται από χρηματικές ποινές ή από μετατροπή σε χρήμα των στερητικών της ελευθερίας ποινών με τις επ' αυτών προσαυξήσεις, καθώς και από τα εισπραττόμενα ποσά εξόδων της ποινικής διαδικασίας.

Εφεξής τα έσοδα αυτά εισπράττονται στον Κρατικό Προϋπολογισμό (Κ.Α. Εσόδου 3425) και αποτελούν δημόσια έσοδα.

Διαβάστε τη παλιά επιστολή

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΧΡΗΣΤΟ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ

Αγαπητέ κ. υπουργέ

Πληροφορηθήκαμε με έκπληξη από ανακοίνωση Ενώσεων Αστυνομικών ότι με έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής, επεστράφησαν στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, δυο σχέδια Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων, αναφορικά με το αρθρο 20 παρ 1 του νόμου 4058/φεκ 63α /22-3-2012 άρθρο 20 που παρατίθεται αυτούσιο

1. Στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού και στο Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεων, περιέρχεται ως πόρος σε ποσοστό 68% και 32% αντίστοιχα:

α) ποσοστό 5% επί των επιβαλλόμενων σε χρήμα ποινών, καθώς και επί των ποσών που προκύπτουν από τη μετατροπή των στερητικών της ελευθερίας ποινών,

β) το ποσό που προέρχεται από την εκποίηση των πάσης φύσεως πλεοναζόντων και μη αναγκαιούντων ή πεπαλαιωμένων κινητών πραγμάτων, ιδίως υλικών, εφοδίων, μηχανημάτων, παντός είδους τροχοφόρων και πλωτών μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό για τον οποίο προορίζονται. Τα ανωτέρω υλικά παραδίδονται στις αρμόδιες υπηρεσίες του Στρατού Ξηράς και ακολουθείται η ισχύουσα διαδικασία για την εκποίηση πολεμικού υλικού.

2. Η παράγραφος 1 του άρθρου 4 του ν.663/1977 (Α' 215), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 24 του ν. 2145/ 1993 (Α' 88), αντικαθίσταται ως εξής:

«1. Τα ποσά των επιβαλλόμενων σε χρήμα ποινών, καθώς και τα ποσά που προκύπτουν από τη μετατροπή των στερητικών της ελευθερίας ποινών, προσαυξάνονται κατά την είσπραξη κατά ποσοστό ενενήντα επτά τοις εκατό (97%).»

3. Η διαδικασία είσπραξης και απόδοσης των πόρων των παραγράφων 1 και 2 στους ασφαλιστικούς φορείς, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα ρυθμίζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Προστασίας του Πολίτη.

Ο λόγος της επιστροφής, σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, είναι ότι ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ «δεν συμφώνησε με την υπογραφή τους ενόψει της επανεξέτασης της αναγκαιότητας ενίσχυσης των ασφαλιστικών ταμείων με κοινωνικούς πόρους».

Ο κ. Υπουργός δεν υπέγραψε μια αυτονόητη και νόμιμη εφαρμοστική απόφαση νόμου που θα συνέβαλλε στην εισροή πόρων και την παροχή οξυγόνου κυρίως του μετοχικού ταμείου που καταρρέει. Μέγα ατόπημα κ. υπουργέ

Για να μάθετε κ. υπουργέ -αν δεν γνωρίζετε- , οι αποφάσεις αυτές που σας έστειλαν να υπογράψετε δεν ήταν τίποτα άλλο από την υλοποίηση των διατάξεων νόμου που εσείς ο ίδιος και οι υπόλοιποι της ψηφίσατε τον Μάρτιο του 2012 με σκοπό την διάσωση κυρίως του Μετοχικού Ταμείου Στρατού που είχε σταματήσει να χορηγεί μερίσματα. Ήταν η επιβεβαίωση των συνεχών προσπαθειών του κ. Αβραμόπουλου και του κ.Χρυσοχοίδη πού- προς τιμήν τους - με σειρά και άλλων μέτρων απέτρεψαν την κατάρρευση του. Δεν ήταν ρουσφέτι στους ένστολους στρατιωτικούς και αστυνομικούς αλλα φιλί ζωής για τα ταμεία τους. Δεν είναι κοινωνικοί πόροι τα παραπάνω . Είναι μόχθος και αίμα των αστυνομικών στην πάταξη του εγκλήματος και τα δικαιούνται. Εξ άλλου για το λόγο αυτό και μόνο, στο άρθρο 20 παραγ.2 αυξήθηκαν κατά 97% ναι 97 % οι μετατροπές των ποινών σε χρήμα. Που πηγαίνουν αυτά τα χρήματα κ. υπουργέ μέχρι σήμερα θα μας πείτε ;

Και στο κάτω-κάτω της γραφής, σας στοίχιζε πολύ να πάρετε ένα τηλέφωνο τον κ. Αβραμόπουλο, τον κ. Παναγιωτόπουλο η τον κ. Χρυσοχοίδη η τον κ. Δένδια να τους ρωτήσετε, η σας έφαγε η αλαζονεία της εξουσίας και δε ρωτάτε κανέναν? Γιατί δεν κοιτάτε τους γύρω πρώην αλαζόνες πολιτικούς που κατάντησαν; Μήπως σας παρέσυραν στο ατόπημά σας κάποιοι και το κάνατε? δεν εξηγείται διαφορετικά. Η λάθος νόμο ψηφίσατε η παρανομείτε εσείς προσωπικά, αρνούμενος να εφαρμόσετε τον ψηφισμένο νόμο. Και ο τελευταίος των άσχετων ξέρει ότι νόμος καταργείται με νόμο και όχι με τρεις αράδες ενός αναπληρωτή υπουργού. Έχετε πλήρη επίγνωση των συνεπειών της άρνησής σας για τα παραπαίοντα ασφαλιστικά ταμεία; Η μήπως για την κατάρρευση τους φταίμε εμείς που πληρώναμε τριάντα πέντε χρόνια; που πήγαν τα λεφτά μας κ. υπουργέ; ποιος τα εφαγε; γιατί αν υπήρχαν δεν χρειαζόταν τίποτε από τα παραπάνω.

Αλλιώς κ. υπουργέ θα υποθέσω πλέον ότι την δηλωση σας σε διαμαρτυρόμενους αποστράτους ότι "η πολιτεία έχει κατ΄ επανάληψη επιφυλάξει ιδιαίτερη μεταχείριση στους στρατιωτικούς συνταξιούχους. -καίτοι το αρνηθήκατε-τελικά μάλλον , τη είπατε. Απλώς σήμερα εφαρμόζετε αυτή την > σας. Οπότε το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Προφανώς με περίσσεια αλαζονεία και αναλγησία δείχνετε και τις προθέσεις σας. Να υποθέσω τώρα ότι βάλατε και το χεράκι σας στις πρόσφατες περικοπές του μισθολογίου των ένστολων ,η όχι;

ΜΗΝ ΞΕΧΝΆΤΕ κ. Σταικούρα και είναι γνωστό> ότι από υιός μυστικοσύμβουλου του κ. Καραμανλή γίνατε βουλευτής και υπουργος με τις ψήφους τις δικές μας . Οσον αφορά τα διαπιστευτήρια μου, σας τα είχα δώσει την προηγούμενη φορά οπότε τά γνωρίζετε. Να σας δώσω και επιπλέον αν θέλετε. Σε προσωπική επιστολή μου για την παραπάνω δήλωσή, σας είχα πει να μην διαλέξετε για τον εαυτό σας τον ρόλο του Επιμηθέα για τους ένστολους αλλα εκείνος του Προμηθέα . Να μην τους αφήσετε βορά στους λύκους. έστω και με τίμημα το κάρφωμα στην Γκιώνα, αγνάντι της Λαμίας, αντί του Καυκάσου .Μάλλον τελικά προτιμήσατε τον πρώτο ρόλο. Κρίμα…Όπως νομίζετε. Ο σοφός λαός λέει ότι όλα εδώ πληρώνονται… κοιτάτε τους γύρω πρώην αλαζόνες της πολιτικής που κατάντησαν, και θα καταλάβετε. Σκληρά τα λόγια κ. υπουργέ αλλα προέχει η επιβίωσή μας και η επιβίωση των παιδιών μας στο περιβάλλον που μας φτιάξατε σαν πολιτικοί .

Κ. υπουργέ .Δεν παρακαλούμε, απαιτούμε την άμεση υπογραφή των εφαρμοστικών αποφάσεων του νόμου άμεσα ,άλλως είστε προσωπικά υπόλογος έναντι του νόμου και της κοινωνίας. Σε περαιτέρω δε εμμονή σας ,συνεχίζετε το ατόπημα.

Παρακαλούμε δε, για την άμεση η παρέμβαση του κ. πρωθυπουργού του κ. Αβραμόπουλου κ. Χρυσοχοίδη και των σημερινών Υπουργών Άμυνας και Προστασίας πολίτη, αλλα και όλους τους βουλευτές, να εφαρμοστεί άμεσα ο νόμος και τίποτα άλλο.

ΧΡΗΣΤΟΣ Β.ΚΑΠΕΡΩΝΗΣ

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ Ε.Α Υ.Γ

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟ ΤΟΥ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ,Ο ΔΙΑΣ ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΣΕ ΤΟΝ ΕΠΙΜΗΘΕΑ [ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ] ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΤΥΧΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΜΕΜΟΙΤΙΟ ΣΤΟΝ ΕΡΕΒΟ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

RE: ΑΠΟΦΑΣΗ -ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ‏ ΤΗΣ 23-11-2012

Subject: Re: ΑΠΟΦΑΣΗ -ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Λυπάμαι, αλλά βιαστήκατε να βάλετε συμπεράσματα.Και μάλιστα για ζήτημα το οποίο κοιτάξαμε σήμερα με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.Και με πρόσωπα που υπογράφουν τη συγκεκριμένη ανακοίνωση.

Και θα υπογραφούν οι ΚΥΑ, αφού πρώτα γίνουν οι αναγκαίες τροποποιήσεις από το

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.Οπως συμφωνήσαμε.

Ωστε να μην δημιουργούνται δύο μέτρα και δύο σταθμά με τους άλλους Έλληνες

πολίτες.

Ελπίζω τότε να στείλετε αντίστοιχη ανοικτή επιστολή με το ακριβώς αντίθετο περιεχόμενο.

Με εκτίμηση,

Χρήστος Σταϊκούρας

Ο Χρήστος Καπερώνης

Αγαπητέ κ. υπουργέ

Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας, στην επιστολή πού σας έστειλα.

Είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθείτε σ΄αυτήν με θετικό τρόπο.

Να είστε σίγουρος ότι με την θετική εξέλιξη του θέματος θα γίνει αποκατάσταση δημόσια σε όλους τους αποδέκτες της-και σήμερα ακόμη -αν ανακοινωθεί επίσημα ότι κλείνει το θέμα.

Γνωρίζετε καλά ότι, η ανακοίνωση των επίσημων συνδικαλιστικών οργάνων των αστυνομικών έκανε σαφή αναφορά γιά άρνησή σας να υπογράψετε τις εφαρμοστικές αποφάσεις τού νόμου που είχε ψηφιστεί τον Μάρτιο του 2012 ορμώμενοι βέβαια, από το έγγραφο του υπουργείου σας, γράφοντας αυτολεξεί το σχετικό εδάφιο.

Ως εκ τούτου με τα σημερινή αβεβαιότητα και την επικρατούσα κατάσταση ειδικά στο Μ.Τ.Σ που φτάνει ΠΛΕΟΝ, σε αδυναμία πληρωμής μερισμάτων , η αγανάκτηση κ. υπουργέ μας ειναι μεγάλη. Τα όρια αντοχής ολων μας εχουν πλέον εξαντληθεί. Κατανούμε την δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνά η χώρα μας αλλά θεωρούμε οτι πλέον κινδυνεύει η επιβίωσή μας.Οι όποιες σκληρές εκφράσεις στην επιστολή ειναι αποτέλεσμά αυτής της κατάστασης .Θά προτιμούσα ειλικρινά να μην είχε χρειαστεί εκ των πραγμάτων να σας στείλω την επιστολή.

Εκ μέρους μου προτίθεμαι να ενημερώσω τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για την επιστολή σας αυτή, αναμένοντας να ανακοινωθούν θετικές εξελίξεις.

με εκτίμηση

Χρήστος Καπερώνης

αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ Ε.Α
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ