2014-04-01 09:51:36
Φωτογραφία για Πάτρα: Αγιασμός με ελλείψεις βασικών ειδικοτήτων γιατρών στα πολυϊατρεία του πρώην ΙΚΑ
Αγιασμό στα πολυϊατρεία του πρώην ΙΚΑ και νυν ΠΕΔΥ στον Άγιο Αλέξιο τέλεσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, παρουσία γιατρών, εργαζομένων κι εκπροσώπων φορέων υγείας.

Μέχρι στιγμής στο δυναμικό του ΠΕΔΥ ανήκουν 70 γιατροί, δηλαδή το 50% των γιατρών που υπήρχαν στον ΕΟΠΥΥ, όπως αναφέρει o Χαράλαμπος Μπονάνος, την ώρα που χρειάζονται περισσότεροι λόγω της πρόβλεψης για 24ωρη λειτουργία των πολυιατρείων του Αγίου Αλεξίου ως κέντρου υγείας αστικού τύπου.

Οι ελλείψεις αφορούν ειδικότητες όπως παθολόγοι, ενδοκρινολόγοι και ορθοπεδικοί, οι οποίες είτε καλύπτονται ελλειματικά είτε δεν υπάρχουν καθόλου.

Όπως αναφέρει ο κ. Μπονάνος από την επόμενη εβδομάδα σταδιακά θα εξυπηρετούνται καονονικά οι ασφαλισμένοι καθώς προς το παρών αναμένεται το ΦΕΚ που θα δίνει τη δυνατότητα της συνταγογράφησης. Ωστόσο εχουν γίνει δεκτοί οι πρώτοι ασθενείς που προσήλθαν χωρίς ραντεβού στα πολυιατρεία.


«Πιστεύω να γίνει μια σοβαρή αρχή και επιτέλους η χώρα μας ν΄αποκτήσει κάτι που άλλες χώρες της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης έχουν εδώ και χρόνια, δηλαδή μια σύγχρονη και αναβαθμισμένη πρωτοβάθμια περίθαλψη, η οποία θα λειτουργεί και ως φίλτρο για τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων» δηλώνει ο κ. Μπονάνος.

Ο Διοικητής του ΠΓΝΠ Χαράλαμπος Μπονάνος επισημαίνει ότι το διάστημα που τα πολυιατρεία είναι κλειστά η επιβάρυνση στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου από την αύξηση των περιστατικών που κατέληγαν εκεί ανέρχεται στο 30%.

Το παρών στον αγιασμό έδωσαν ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Κατσίβελας, ο Διοικητής του ΠΓΝΠ και μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΙΚΑ Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Διευθυντής του ΠΕΔΥ Γιώργος Μουτούσης , ο Πρόεδρος των γιατρών ΙΚΑ Πάτρας Απόστολος Σωτηρούδης και ο Πρόερος των εργαζομένων κ. Βιτωράτος.

Ελευθερία Μακρυγένη-thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ