2014-04-01 12:56:11
Φωτογραφία για Πάτρα: Ο Πέτρος Γαϊτάνος στο ορατόριο Πορεία προς το Θείο Πάθος
Ξεχωριστή αναμένεται η εκδήλωση με το θρησκευτικό ορατόριο «Πορεία προς το Θείο Πάθος» που θα πραγματοποιηθεί με την διοργανωτική σφραγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του Πολιτιστικού μουσικού συλλόγου «Η Πανύμνητος» στις 9 Απριλίου 2014 στις 20.00 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Προσκεκλημένος ερμηνευτής της βραδιάς που τελεί υπό την αιγίδα της Μητροπόλεως Πατρών, είναι ο γνωστός στο ευρύ κοινό τραγουδιστής αλλά και σπουδαίος ψάλτης Πέτρος Γαιτάνος που έχει αποδώσει σε εκδηλώσεις αλλά και δισκογραφικά με ξεχωριστή ευαισθησία και σεβασμό εκκλησιαστικούς ύμνους αλλά και τα εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής.

Στην εκδήλωση εκτός από τον Πέτρο Γαιτάνο που έχει ξανατραγουδήσει στην Πάτρα (καθώς και σε εκκλησιαστική εκδήλωση παλαιότερα στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου) θα συμμετάσχουν η Πατρινή ερμηνεύτρια Δώρα Πετρίδη, ο ανδρικός Βυζαντινός χορός Αχαιών Μελωδοί, οι μαθητές του 26ου Δημοτικού σχολείου και του 6ου Γυμνασίου της Πάτρας, μουσικό παραδοσιακό σχήμα που θα απαρτίζεται από τον Σάκη Παπαδημητρίου – πολίτικο λαούτο και λύρα, τον Πάνο Δημητρακόπουλο – κανονάκι και τον Χάρη Λαμπράκη – νέυ.


Επίσης θα λάβουν μέρος η Νεανική Βυζαντινή χορωδία του Ωδείου της Φιλαρμονικής Εταιρείας Πατρών και η Ορχήστρα Δωματίου του Δημοτικού Ωδείου Πατρών. Η καλλιτεχνική επιμέλεια της βραδιάς θα είναι της Αφροδίτης Χρυσανθακοπούλου.

Εισιτήρια για την μουσική θρησκευτική εκδήλωση που πραγματοποιείται ενόψει της μεγάλης εορτής του Πάσχα, θα διατίθενται στο Discover στην οδό Πατρέως και στο ζαχαροπλαστείο Εντελβάις στην πλ. Αγίας Σοφίας.

*Ο Πέτρος Γαιτάνος που έχει χαρακτηριστεί ως "υμνωδός", έχει συνεργαστεί με τον σνθέτη Σταμάτη Σπανουδάκη ενώ έχει αποδώσει εξαιρετικά και τον Ύμνο στην Αγάπη - Επιστολή προς Κορινθίους του Αποστόλου Παύλου.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ