2014-04-01 21:41:48
Φωτογραφία για Τσάμπιονς Λιγκ: Τα φαβορί και τα αουτσάιντερ
Μπάγερν και Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζουν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ατλέτικο Μαδρίτης αντίστοιχα στους πρώτους προημιτελικούς για τη διοργάνωση

Με τις μνήμες του επικού τελικού του 1999 πάντα στο… φόντο, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπάγερν αναμετρώνται στο «Ολντ Τράφορντ» για τα προημιτελικά του Champions League διανύοντας διαφορετικές διαδρομές τη φετινή περίοδο. Οι μεν πρωταθλητές Αγγλίας πασχίζουν να βρουν το δρόμο τους στη μετα-Σερ Άλεξ Φέργκιουσον εποχή και ήδη έχουν τεθεί εκτός εγχώριων στόχων, οι δε Βαυαροί στοχεύουν σε ένα νέο τρεμπλ έχοντας ήδη εξασφαλίσει μαθηματικά το πρωτάθλημα στη Γερμανία.

Η Μαν. Γιουνάιτεντ προέρχεται από νίκη με 4-1 επί της Άστον Βίλα, αλλά απέχει πολύ από την τετράδα του Champions League. Ο Ντέιβιντ Μόγες εξακολουθεί να δέχεται σκληρή κριτική και η Ευρώπη είναι η μοναδική διέξοδος προς την επιτυχία. Σα να μη φτάνει η γκρίνια και η δυναμική του αντιπάλου, οι πρωταθλητές Αγγλίας έχουν και πολλά αγωνιστικά προβλήματα. Εκτός πλάνων είναι ο τιμωρημένος Εβρά, οι τραυματίες Φαν Πέρσι, Έβανς και Σμόλινγκ, καθώς και ο Μάτα που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.


Η Μπάγερν προέρχεται σε απώλεια στο πρωτάθλημα μετά από 20 αγώνες, καθώς ήρθε ισόπαλη 3-3 με τη Χόφενχαϊμ. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα, που με την Μπαρτσελόνα νίκησε δύο φορές τη Γιουνάιτεντ σε τελικούς Champions League, δεν υπολογίζει τους τραυματίες Τιάγκο και Μπαντστούμπερ, όπως και τον τιμωρημένο Ντάντε.

Η προϊστορία

Πέρα από τον αξέχαστο τελικό του 1999, όταν η Γιουνάιτεντ με τα γκολ των Σέρινγχαμ και Σόλσκιερ είχε κάνει τη μεγάλη ανατροπή στο φινάλε, οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στα προημιτελικά άλλες δύο φορές: Τη σεζόν 2009/10, η Μπάγερν είχε πάρει την πρόκριση, καθώς στο πρώτο ματς στο Μόναχο είχε επικρατήσει 2-1, ενώ στον επαναληπτικό ηττήθηκε με 3-2. Την περίοδο 2000/01 οι Βαυαροί είχαν επίσης χαμογελάσει και μάλιστα με δύο νίκες (0-1 και 2-1). Για τη φάση των ομίλων το 1998 και το 2001 οι αγώνες στο «Ολντ Τράφορντ» δεν είχαν νικητή (1-1 και 0-0 αντίστοιχα). Οι «κόκκινοι διάβολοι» απέναντι σε ομάδες από τη Γερμανία έχουν στην έδρα τους οκτώ νίκες, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες. Η Μπάγερν επί αγγλικού εδάφους έχει πέντε νίκες, επτά ισοπαλίες και έξι ήττες.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ισπανός Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο. Φέτος ο Ισπανός ρέφερι δεν έχει διευθύνει κανέναν αγώνα των δύο ομάδων, ενώ συνολικά μαζί του οι πρωταθλητές Αγγλίας μετρούν δύο νίκες και μία ήττα, ενώ οι Βαυαροί δύο νίκες σε ισάριθμα ματς.

Ισπανικός εμφύλιος στον άλλον προημιτελικό

Όχι έναν, αλλά δύο μεγάλους στόχους έχουν πλέον να χωρίσουν Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης. Πέρα από το πρωτάθλημα, όπου τους χωρίζει ένας βαθμός επτά αγωνιστικές πριν το τέλος, η μάχη τους μεταφέρεται και στα προημιτελικά του Champions League.

Οι Καταλανοί προέρχονται από σημαντική νίκη με 1-0 επί της Εσπανιόλ στο τοπικό ντέρμπι, που όμως δεν αρκούσε να τους φέρει στην κορυφή μετά τη νίκη της Ατλέτικο επί της Μπιλμπάο στη χώρα των Βάσκων. Ο Χεράρδο Μαρτίνο δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Βαλντές και Πουγιόλ (αν και ο τελευταίος δεν προπονήθηκε κανονικά), ενώ από γαστρεντερίτιδα ταλαιπωρήθηκε ο Πέδρο, που όμως αναμένεται να είναι στην αποστολή.

Οι Μαδριλένοι δείχνουν αποφασισμένοι και ικανοί να σπάσουν το… δίπολο «Μπάρτσα»-Ρεάλ οδηγώντας την κούρσα στο ισπανικό πρωτάθλημα. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε, που ήταν παρών ως παίκτης το 1997 όταν η Ατλέτικο είχε φτάσει για τελευταία φορά στους «8» του Champions League, δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Ραούλ Γκαρθία και τον τραυματία Μανκίγιο, ενώ την τελευταία προπόνηση εγκατέλειψε με ενοχλήσεις ο Ντιέγκο Κόστα και είναι αμφίβολος.

Η προϊστορία

Οι δύο ομάδες συναντώνται για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Συνολικά σε 105 αναμετρήσεις με γηπεδούχο την Μπαρτσελόνα, αυτή έχει 60 νίκες έναντι 19 της Ατλέτικο, ενώ 26 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Οι «μπλαουγκράνα» επιδιώκουν να επεκτείνουν το σερί παρουσιών τους στα ημιτελικά της διοργάνωσης για έβδομη φορά, αριθμό που αποτελεί ρεκόρ, ενώ οι «ροχιμπλάνκος» που βρίσκονται στα προημιτελικά για πρώτη φορά μετά το 1997 επιζητούν την παρουσία τους σε ημιτελικό μετά το 1974.

Διαιτητής θα είναι ο Φέλιξ Μπριχ. Ο Γερμανός ρέφερι ήταν φέτος στο Μίλαν-Μπαρτσελόνα 1-1, αλλά και παλαιότερα σε μια ήττα των Καταλανών από την Τσέλσι (1-0), ενώ σε ματς των «ροχιμπλάνκος» ήταν στη νίκη με 3-2 επί του Παναθηναϊκού.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Let's do it Greece - N.E.A Καβάλας
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Let's do it Greece - N.E.A Καβάλας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ