2014-04-02 12:18:29
Φωτογραφία για Ο ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ... FINAL 4!
Ο τεχνικός του Ολυμπιακού αναλύει την Κίρισι και βάζει ως στόχο την ευρωπαϊκή κούπα.

Το καλοκαίρι του 2007 ο Χάρης Παυλίδης επέστρεψε στον Ολυμπιακό. Μετά από μια σπουδαία καριέρα στην δεκαετία του 90’ ως πολίστας της ομάδας μας, ο Χάρης Παυλίδης, επιστρέφει στο λιμάνι για να κοουτσάρει την γυναικεία ομάδα πόλο. Ο έμπειρος πλέον τεχνικός έχει οδηγήσει την ομάδα μας στην κατάκτηση δυο Πρωταθλημάτων Ελλάδος ενώ έχει φτάσει έως και τον τελικό του Λεν Τρόφι το 2008.

Οι «ερυθρόλευκες» έχουν να επιδείξουν όλα αυτά τα χρόνια συμμετοχές σε Φάιναλ Φορ του Τσάμπιονς Καπ και του Λεν Τρόφι αλλά αυτό που τους λείπει είναι ένας ευρωπαϊκός τίτλος. Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος για την πρόκληση του Φάιναλ Φορ της Φλωρεντίας και ο τεχνικός της Χάρης Παυλίδης μιλάει για τους αγώνες που θα δώσει η ομάδα του επί ιταλικού εδάφους. Ως παίκτης του Ολυμπιακού την δεκαετία του ΄90 είχε πανηγυρίσει μια πρόκριση στην Φλωρεντία επί της Φιρέντσε… Θα πανηγυρίσει άραγε και την ευρωπαϊκή κούπα στην πανέμορφη Φλωρεντία;


-Χάρη πιστεύεις πως έφτασε η ώρα να πανηγυρίσει ο Ολυμπιακός την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τίτλου στο πόλο γυναικών;

«Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος. Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια και εγώ και οι παίκτριες μου. Μου αρέσει που δεν είμαστε το φαβορί στον αγώνα με την Κίρισι. Για μένα αυτό είναι καλό. Η Κίρισι είναι μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει πάρει μέρος σε 9 Φάιναλ Φορ Τσάμπιονς Καπ και έχει να επιδείξει πολλές δεύτερες θέσεις. Άρα διψάει πολύ για την κούπα».

-Η Κίρισι δηλαδή είναι το ξεκάθαρο φαβορί;

«Όχι. Είναι κάπως πιο μπροστά από τις άλλες ομάδες. Σίγουρα όμως το ζευγάρι του Ολυμπιακού με την Κίρισι είναι το πιο δυνατό. Κάθε ομάδα που πάει σ’ ένα Φάιναλ Φορ θέλει να πάρει την κούπα».

-Που ποντάρει η Κίρισι;

«Έχει πολλές παίκτριες που παίζουν σε αρκετές θέσεις και έχει πολύ καλό ρυθμό στο παιχνίδι της. Δεν είναι ομάδα που μας ταιριάζει και γενικά οι ρωσικές δυσκολεύουν τις ελληνικές».

-Το μεγάλο όπλο του Ολυμπιακού για την κατάκτηση της κούπας πιο θα είναι;

«Το δυνατό μας σημείο είναι η άμυνα. Εάν παίξουμε καλή άμυνα θα πάνε όλα καλά. Η ομαδική άμυνα δίνει νίκες και κούπες. Εάν το παιχνίδι πάει σε χαμηλό σκορ θα έχουμε εμείς το προβάδισμα για τη νίκη. Όλοι οι προημιτελικοί πλην του δικού μας με την Σαμπαντέλ πήγαν στα 13-14 γκολ. Εάν επιτρέψουμε κάτι τέτοιο και στην Φλωρεντία θα έχουμε δύσκολο έργο. Πιστεύω εάν κρατήσουμε τις αντιπάλους μας κάτω από τα 10 γκολ θα είναι πολύ καλά».

-Είναι κάποια παίκτρια «βαρόμετρο» για τον Ολυμπιακό;

«Δεν νομίζω ότι κάποια παίκτρια μπορεί αν πάρει μόνη της ένα παιχνίδι σε Φάιναλ Φορ. Η ομάδα είναι δομημένη έτσι και πάνω απ’ όλα είναι η ομάδα. Στηριζόμαστε στο σύστημα και όχι στα πρόσωπα. Έχουμε πολύ καλές παίκτριες αλλά εάν δεν παίξουμε καλά ως ομάδα δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι καλό. Σίγουρα περιμένουμε από τις έμπειρες παίκτριες μας και τις ξένες να καθοδηγήσουν στο παιχνίδι και τις υπόλοιπες».

-Τι έχει αλλάξει στην ομάδα σε σχέση με την τελευταία συμμετοχή της σε Φάιναλ Φορ;

«Τα πάντα. Από εκείνη την ομάδα έχουν μείνει μόνο δυο παίκτριες, η Μανωλιουδάκη και η Αβραμίδου. Όλες οι αθλήτριες είναι καινούργιες και οι περισσότερες κάτω από 20 ετών. Αυτή η ομάδα που έχει αλλάξει τόσο πολύ είναι δύσκολο να πρωταγωνιστήσει μέσα σε δυο χρόνια».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ