2014-04-02 12:29:39
Φωτογραφία για ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ... «ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ» ΜΑΤΙΑ
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικά από την παράδοση των αναμετρήσεων στο Κύπελλο εν όψει του αποψινού πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό παρουσίασε η επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ.

Τα στατιστικά στοιχεία από την παράδοση των αναμετρήσεων από την... "ασπρόμαυρη" ματιά:

# Στον αγώνα Κυπέλλου του 1974 ήταν η πρώτη φορά που εφαρμόστηκε η διαδικασία των πέναλτι. Μέχρι το 1969 ίσχυε σε περίπτωση ισοπαλίας μετά την παράταση, ο νικητής έβγαινε από στρίψιμο κέρματος. Μιας δεκάρας. Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό με τον Εθνικό Πυλαίας ο οποίος έφτασε στον τελικό αποκλείοντας ΠΑΟΚ, Ηρακλή και Παναχαϊκή, στη δεκάρα. Τότε υπήρχε και ο επονομαζόμενος «μάγος της Πυλαίας» που έλεγε «φτάστε εσείς τις ομάδες στην ισοπαλία και τα υπόλοιπα αφήστε τα πάνω μου».

# Η πρώτη φορά που πήρε ο ΠΑΟΚ πρόκριση σε κανονικό αγώνα ήταν στις 06.02.1980 στο 1-2 στη φάση των 32. Το σκορ άνοιξε στο 12’ ο Ορφανός, στο 14’ ο Γαλάκος έκανε το 1-1 και στο 25’ο Βασιλάκος διαμόρφωσε το 1-2 που έμεινε ως το τέλος.


# Στον τελικό του 1981 έχουμε γκολ και αυτογκόλ του Δαμανάκη. Αυτογκόλ με το οποίο προηγήθηκε ο Ολυμπιακός, στη συνέχεια ο Ορφανός έκανε το 2-0 και ο Δαμανάκης μειώνει το σκορ σε 2-1.

# Ο Ορφανός είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει και με τις δύο ομάδες σε αγώνα Κυπέλλου.

# Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ στους αγώνες Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό είναι ο σημερινός προπονητής του, ο Γιώργος Γεωργιάδης με τρία γκολ. Ένα πέτυχε στον τελικό του 2001 και δύο στους προημιτελικούς του 2003.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ