2014-04-02 16:05:04
Φωτογραφία για Ενιαία Περιφέρεια Πελοποννήσου με πρωτεύουσα την Ολυμπία!
Ανατροπή δεδομένων στις περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, καθώς χθες το βράδυ ολοκληρώθηκε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η ψήφιση των άρθρων του νομοσχεδίου με τις διαρθρωτικές αλλαγές στον «Καλλικράτη», στις οποίες συμπεριλήφθηκε η αλλαγή στον σχεδιασμό των περιφερειών.

Σύμφωνα με την τροπολογία, οι περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου αποτελούν παρελθόν και σχηματίζεται Ενιαία Περιφέρεια Πελοποννήσου με πρωτεύουσα την αρχαία Ολυμπία.

Το συγκεκιμένο σχέδιο ουσιαστικά υλοποιεί την πρόταση του πρώην γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Τάσου Αποστολόπουλου. Για την εύρυθμη λειτουργία της περιφέρειας, θα υπάρχουν διοικητικές υπηρεσίες σε Πάτρα και Τρίπολη.

Πλέον είναι προφανές ότι το προεκλογικό σκηνικό αλλάζει άρδην όσον αφορά τις έως τώρα κατατεθειμένες υποψηφιότητες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πάντως, ο Πέτρος Τατούλης φέρεται να είναι αποφασισμένος να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης και με τη νέα διάρθρωση, ενώ «αντίπαλον» δέος αναμένεται –σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες– ο μικρότερος αδελφός του Γιώργου Παπανδρέου, Ανδρίκος Παπανδρέου.


Τρίτη υποψηφιότητα, με λιγότερες πιθανότητες, αναμένεται να είναι ο γιος του Γρηγόρη Λαμπράκη, Γρηγόρης Λαμπράκης ο νεότερος.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Θύμιος Κοτζιάς δήλωσε στην εφ.Πατρίς: «Μας χαροποιεί ιδιαίτερα η νέα διάρθρωση, καθώς αναγνωρίζεται έμπρακτα η παγκόσμια ακτινοβολία του λίκνου του πολιτισμού που ονομάζεται Αρχαία Ολυμπία».

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εντάσσεται και η Ζάκυνθος, καθώς αλλαγές έγιναν και στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όπου υποψήφιος περιφερειάρχης αναμένεται να είναι ο καθηγητής σεισμολογίας κ.Παπαζάχος.

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ