2014-04-02 16:40:02
Φωτογραφία για ΑΜΠΡΙΝΕΣ : ΠΙΟ... ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!
Το next big thing της Μπαρτσελόνα, Αλεξ Αμπρίνες, μιλάει στο "gazzetta.gr" για την τρελή πορεία της ομάδας του, τη συνέχεια στην Ευρωλίγκα και τους “αιώνιους”.

Αναλυτικά Θεωρείται κι όχι άδικα το next big thing της Μπαρτσελόνα. Κάποιοι τολμούν να προβλέψουν ότι πρόκειται για τον νέο Ναβάρο! Σε κάθε περίπτωση ο Άλεξ Αμπρίνες αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο και μια χρυσή επένδυση για τους μπλαουγκράνα. Πριν ακόμη κλείσει τα 21 του χρόνια, έχει αρχίσει να καθιερώνεται και δείχνει ξεκάθαρα ότι το μέλλον του προμηνύεται λαμπρό. Φέτος, αγωνίζεται πάνω από 16 λεπτά ανά παιχνίδι στην ευρωλίγκα, έχοντας 6,6 πόντους μ.ο. με καλά ποσοστά και ήδη κάποια εξαιρετικά στιγμιότυπα στο βιογραφικό του.

Μετά την μαθηματική εξασφάλιση της πρώτης θέσης στον όμιλο τους ΤΟΡ 16 και του πλεονεκτήματος έδρα στα προημιτελικά, ο Αμπρίνες μίλησε για πολλά και διάφορα. Για το φοβερό 12-0 και τις φετινές προσδοκίες της ομάδας του, για το Μιλάνο που βλέπει να έρχεται, για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό που αντιμετώπισε από δύο φορές και φυσικά για τον φίλο του Κώστα Παπανικολάου, που αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα. Κι αν από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια, τότε ο μικρός αλλά καθ' όλα λογικός Άλεξ, είπε αρκετές...


-Το ΤΟΡ 16 ουσιαστικά ολοκληρώθηκε για εσάς με απόλυτη επιτυχία; Τι ήταν τελικά αυτό που έφερε το εντυπωσιακό αήττητο σε έναν τόσο δύσκολο όμιλο;

“Το ότι δεν κάναμε καμία ήττα ίσως να ήταν και συμπτωματικό σ' έναν βαθμό. Θα μπορούσαμε να χάσουμε στην Κωνσταστινούπολη ή σε κάποιο άλλο παιχνίδι, αλλά όσες φορές χρειάστηκε οι λεπτομέρειες ήταν με το μέρος μας. Αυτό που δεν αμφισβητείται κατά την άποψή μου, είναι ότι δίκαια κατακτήσαμε την πρώτη θέση. Βρεθήκαμε σχεδόν όλοι παίκτες σε καλή κατάσταση, δεν είχαμε τραυματισμούς, βρήκαμε την χημεία που μας έλειπε στην πρώτη φάση και παιχνίδι με παιχνίδι ήρθε αυτό το 12-0. Το πιο σημαντικό βέβαια είναι ότι έγινε κόντρα σε πολύ καλές ομάδες και μέσα από πολύ δύσκολες έδρες”.

-Πλέον έχετε τη δυνατότητα να χαλαρώσετε λίγο πριν τη μάχη των πλέι οφ. Έχεις αρχίσει να βλέπεις το Μιλάνο στον ορίζοντα;

“Νομίζω πως το βλέπω να πλησιάζει (γέλια). Θέλουμε πολύ να πάμε στο φάιναλ φορ και έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά για το πλεονέκτημα έδρας. Το ότι αποφεύγουμε ομάδες όπως η ΤΣΣΚΑ και η Ρεάλ στα πλέι οφ, κάνει σίγουρα πιο βατό τον δρόμο μας, αλλά και πάλι δεν μπορείς να υποτιμήσεις κανέναν αντίπαλο. Όποια ομάδα προχωράει, σημαίνει ότι το αξίζει. Εμείς δεν πρόκειται να χαλαρώσουμε, θέλουμε να τελειώσουμε με 14-0 κι από κει και πέρα να κάνουμε άλλες τρεις νίκες και να πάμε στο Μιλάνο. Έχουμε καλή ομάδα και είναι στο χέρι να τα καταφέρουμε”.

-Εσείς και η Αρμάνι βρίσκεται ήδη στα πλέι οφ. Ποιες θα είναι οι άλλες δύο ομάδες που θα προκριθούν από τον όμιλο;

“Μετά τα τελευταία αποτελέσματα πιστεύω ότι θα είναι ο Ολυμπιακός και μάλλον ο Παναθηναϊκός, αν και η Μάλαγα θα εξαντλήσει τις πιθανότητές της”.

-Θεωρείς δηλαδή ότι μπορεί να απειλήσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ;

“Ασφαλώς, δίνω προβάδισμα στον Παναθηναϊκό που έχει μια πολύ καυτή έδρα. Η Μάλαγα πάντως παίζει καλά εκτός, ίσως καλύτερα από ότι εντός. Κέρδισε εμάς στο "Παλάου" για το πρωτάθλημα, και μας δυσκόλεψε πολύ στη ευρωλίγκα, έχασε δύσκολα από την Φενέρ στην Τουρκία και γενικά εκτός έδρας παίζει πιο ελεύθερα και γίνεται απειλητική. Το παιχνίδι θα είναι σαν τελικός και γι' αυτό δίνω πλεονέκτημα στην πιο έμπειρη ομάδα που φυσικά είναι ο Παναθηναϊκός”.

-Αντιμετωπίσατε από δύο φορές τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό και μάλιστα με απόλυτη επιτυχία. Τι εντυπώσεις σου άφησαν;

“Είναι ομάδες με διαφορετικό στυλ. Ο Παναθηναϊκός είναι περισσότερο αμυντική ομάδα, με αργό τέμπο. Πηγαίνει σε χαμηλά σκορ και ψάχνει την ουσία μέσα από την σκληρή άμυνα Ο Ολυμπιακός αντίθετα είναι πιο ελκυστικός. Παίζει γρήγορο και σύγχρονο μπάσκετ, έχει πολλούς τρόπους να σκοράρει. Είναι δύο φορές πρωταθλητές Ευρώπης και φαίνεται να απολαμβάνουν περισσότερο το παιχνίδι.”

-Βλέπουμε ότι ο προπονητής σου σε εμπιστεύεται σταθερά σε ευρωλίγκα και πρωτάθλημα. Είσαι ευχαριστημένος από τον εαυτό σου;

“Χαίρομαι πολύ που παίζω και μαζεύω εμπειρίες. Έχω προσπαθήσει να δείξω μια καλή εικόνα, αλλά βρίσκομαι ακόμη στην αρχή και με περιμένει σκληρή δουλειά. Ο κόουτς με βοηθάει συνεχώς να διορθώνω τα λάθη μου και να γίνομαι καλύτερος. Έχω επίσης καταπληκτικούς συμπαίκτες που με βοηθούν συνεχώς”.

-Με τον Παπανικολάου πώς τα πάτε; Κάθεστε και δίπλα δίπλα στα αποδυτήρια...

“Ο Κώστας πέρα από πολύ καλός παίκτης, είναι φανταστικός χαρακτήρας. Αποτελεί παράδειγμα νοοτροπίας για κάθε νέο παίκτη και μαθαίνω πολλά δίπλα του. Κάνουμε παρέα, αστειευόμαστε και γενικά αισθάνομαι τυχερός που τον έχω συμπαίκτη”.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ