2014-04-02 18:45:04
Φωτογραφία για Tο κόστος για την υποβολή της δήλωσης ΟΣΔΕ
Στα 50 ΕΥΡΩ κατά μέσο όρο αναμένεται να κυμανθεί φέτος η «εισφορά» των αγροτών που θα καταθέσουν δηλώσεις ΟΣΔΕ στους φορείς (Α΄ βαθμού) που πιστοποιήθηκαν από το ΥπΑΑΤ μετά τον διαγωνισμό που ολοκληρώθηκε στις 14 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα στο agrotypos.gr. Μιλώντας με προέδρους συνεταιριστικών οργανώσεων που έλαβαν την ανάλογη πιστοποίηση, συμπεραίναμε ότι θα ισχύσει κλιμακωτή χρέωση η οποία μπορεί να κυμαίνεται από 10 έως 80 ευρώ ανάλογα με την δήλωση καλλιέργειας που πρέπει να υποβάλλει ο αγρότης. Αυτό σημαίνει ότι αν για παράδειγμα ένας παραγωγός κάνει μια απλή δήλωση η οποία στην ουσία είναι η ίδια με αυτή που υπέβαλε πέρσι θα πληρώσει το ελάχιστο, ενώ αν έχει πολλές αλλαγές το μέγιστο.

Όσον αφορά τις χρεώσεις των φορέων Α΄ και Β΄ βαθμού, οι οποίοι συνεργάζονται με την «Γαία-Επιχειρείν» οι συνεταιρισμοί αναμένουν τις τιμές που θα ανακοινώσει η κοινοπραξία.

Ωστόσο από την «Ενωση Μεσσηνίας» έγινε γνωστό ότι θα καταβληθεί προσπάθεια για κλιμακούμενο τιμολόγιο στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο, με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή ωφέλεια των Μεσσηνίων παραγωγών που την περιέλαβαν με εμπιστοσύνη.


ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ Α’ ΒΑΘΜΟΥ

Οι πιστοποιημένοι Φορείς Α’ Βαθμού (Φορείς Υποδοχής και Υποβολής της Αίτησης) δραστηριοποιούνται σε μία γεωγραφική περιοχή και αναλαμβάνουν τις ακόλουθες υποχρεώσεις:

• Διατηρούν σε πλήρη λειτουργία τις εγκαταστάσεις τους, για την υποβοήθηση των δικαιούχων (π.χ. παραλαβή αιτήσεων) σε όλη τη διάρκεια του ημερολογιακού έτους, τηρώντας πλήρες ωράριο λειτουργίας για τις εργάσιμες ημέρες του έτους.

• Διατηρούν κατάλληλα εκπαιδευμένο και μόνιμο προσωπικό, ικανό να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του έργου.

• Ενημερώνουν τους δικαιούχους της γεωγραφικής περιοχής δραστηριοποίησής τους που τους επιλέγουν για την έγκαιρη και εμπρόθεσμη υποβολή των αιτήσεων, ήτοι 15/5 της κάθε χρονιάς.

• Ταυτοποιούν τα δηλωθέντα στοιχεία των δικαιούχων (που τους επιλέγουν για την πρόσβασή τους στο σύστημα υποβολής των αιτήσεων) με τα υποβληθέντα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

• Κάνοντας εξουσιοδοτημένη χρήση των προσωπικών λογαριασμών πρόσβασης των δικαιούχων καταχωρούν και αποστέλλουν προς ΟΠΕΚΕΠΕ μέσω του φορέα Β, πάντοτε παρουσία και σύμφωνα με τις υποδείξεις των δικαιούχων, τα αλφαριθμητικά και γεωχωρικά στοιχεία των αιτήσεων, καθώς και όποιο άλλο ηλεκτρονικό έγγραφο απαιτείται, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

• Εφόσον, τόσο κατά όσο και μετά την αποστολή των αιτήσεων στο σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ υπάρξει ανάγκη διόρθωσης σφαλμάτων, προβαίνουν κατόπιν υπόδειξης του υπεύθυνου Φορέα Β’ βαθμού της γεωγραφικής περιοχής δραστηριοποίησής τους και με τη σύμφωνη γνώμη των εμπλεκομένων δικαιούχων, σε τροποποίηση και εκ νέου αποστολή προς ΟΠΕΚΕΠΕ των αιτήσεων.

• Ενημερώνουν τους δικαιούχους, που τους έχουν εξουσιοδοτήσει, για την κατάσταση των αιτήσεων τους (π.χ., ολοκληρωμένες προς πληρωμή, σε εκκρεμότητα λόγω σφαλμάτων, κοκ).

• Παραλαμβάνουν εκπρόθεσμες αιτήσεις, τις οποίες καταχωρούν στο σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, τηρώντας την προβλεπόμενη διαδικασία και επί πλέον ενημερώνουν τους δικαιούχους για το εάν η αίτηση υποβάλλεται με ποινή ή είναι πλήρως μη επιλέξιμη ανάλογα με τις ημέρες καθυστερημένης υποβολής.

radio936.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ