2014-04-02 21:30:42
Φωτογραφία για ΜΙΚΡΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ... ΠΑΡΤΙ! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ 2-1
Ανοιχτή έμεινε η υπόθεση πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου! Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-1 του ΠΑΟΚ και οι δυο ομάδες θα λύσουν οριστικά τις... διαφορές τους τη Μεγάλη Τετάρτη (16/4) στην Τούμπα, όπου θα κριθεί οριστικά η πρόκριση.

Ερυθρόλευκο το προβάδισμα αντί για... πάρτι, με αποτέλεσμα να μην τελείωσε τίποτα!

Οι παίκτες του Μίτσελ μπήκαν… τρελαμένοι στον αγώνα και κατάφεραν να προηγηθούν με δύο τέρματα, χάρη στους Τσόρι (8’) και Φουστέρ (11’), με τον Αθανασιάδη στο ημίωρο να διαμορφώνει το τελικό σκορ με την μία και μοναδική τελική της ομάδας του!

Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι Θεσσαλονικείς, μετά την αποβολή του Στοχ (34’) όταν οι 22 ποδοσφαιριστές είχαν αψιμαχίες, με τον ΠΑΟΚ να «φωνάζει», όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει, για τη μη αποβολή του Φουστέρ στην ίδια φάση.

Στα καθαρά αγωνιστικά Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και είχε εξ’ ολοκλήρου τα ηνία του αγώνα, την ώρα που οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν μπορούσαν (κυριολεκτικά) να αλλάξουν δεύτερη πάσα
. Έτσι αφού από τόσο νωρίς οι ερυθρόλευκοι είχαν κλείσει τους αντιπάλους τους στα καρέ, οι Θεσσαλονικείς δεν άντεξαν την πίεση. Έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο και τελικά από ένα τέτοιο προήλθε το προβάδισμα του Θρύλου στο 8’ με τον Φουστέρ να σεντράρει εξαιρετικά και τον Τσόρι να ...«εκτελεί» τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ με εναέριο βολέ. Όπως ήταν φυσικό το «Καραϊσκάκης» πήρε... φωτιά, όταν τρία λεπτά αργότερα ο Θρύλος πέτυχε και δεύτερο γκολ, με τον Σαλίνο να εκμεταλλεύεται το λάθος του Λίνο, να βγάζει εντυπωσιακή κάθετη και τον Φουστέρ να μετατρέπεται από δημιουργός σε... εκτελεστή για το 2-0.

Η ομάδα του Γεωργιάδη μάλλον θυμήθηκε το ματς του πρωταθλήματος (4-0) και αντίδραση… μηδέν, αφού έπρεπε να συμπληρωθεί μισή ώρα αγώνα για να φανεί ότι υπάρχει και ο ΠΑΟΚ στο γήπεδο! Μόνο που φάνηκε δυσάρεστα για τον Ολυμπιακό, αφού μόλις στην πρώτη τελική του, κατάφερε να μειώσει με κοντινή προβολή του Αθανασιάδη (ύστερα από αδράνεια στην ερυθρόλευκη άμυνα) και να γίνει... χαμός ακριβώς μετά! Διότι πάνω στα νεύρα και στην ένταση της στιγμής, οι παίκτες των δύο ομάδων ενεπλάκησαν σε αψιμαχίες, με τον έναν να σπρώχνει τον άλλο και τον Καλογερόπουλο να προσπαθεί να επιβάλλει την τάξη! Από αυτό προέκυψε η αποβολή στον Στοχ μετά από σπρώξιμό του στον Βαλντέζ, κάτι που άλλαξε τις αριθμητικές ισορροπίες!

Οι φιλοξενούμενοι είχαν κατέβει με αμυντική διάθεση και όντας πλέον με δέκα παίκτες, δεν μπορούσαν να κάνουν και κάτι άλλο, παρά μόνο να αμυνθούν και να περιμένουν! Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του είχε όλες τις προδιαγραφές να «μεγαλώσει» κι άλλο το προβάδισμά του και να κάνει... πάρτι, αλλά δεν του έκατσε! Με αποκορύφωμα την κεφαλιά του Μαρκάνο που έγλειψε το δοκάρι του Γλύκου! Ο Γεωργιάδης είχε προσπαθήσει να προστατεύσει όσο περισσότερο μπορούσε την ομάδα του. Την ίδια ώρα που οι ερυθρόλευκοι πάλευαν απ’ τα άκρα κυρίως με αιχμή του δόρατος τον Κάμπελ (που ήταν καλός) να ξεσηκώσουν τον κόσμο τους.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, όμως, οι ερυθρόλευκοι δυσκολεύονταν να βρουν διαδρόμους, με αποτέλεσμα να κερδίζει σε αυτοπεποίθηση ο ΠΑΟΚ που έβλεπε πως έστω και με ήττα 2-1, είχε την ευκαιρία στην Τούμπα να αλλάξει την εις βάρος του κατάσταση. Οι τελευταίες προσπάθειες των παικτών του Μίτσελ δεν είχαν ευτυχή κατάληξη. Αφού ο Γλύκος δεν αιφνιδιάστηκε στα μακρινά σουτ και τις αδύναμες κεφαλιές, με αποτέλεσμα το σκορ να μην αλλάξει και να λυθούν οριστικά οι διαφορές των δύο ομάδων τη Μεγάλη Τετάρτη στην Τούμπα!

Ολυμπιακός: Μέγιερι, Μανωλάς, Μαρκάνο, Σαλίνο, Χολέμπας, Εντινγκά (46’ Σάμαρης), Μανιάτης (67’ Πέρες), Τσόρι, Κάμπελ, Φουστέρ (80’ Σαβιόλα), Βαλντέζ

Στον πάγκο: Ρομπέρτο, Παπαδόπουλος, Βούρος και Σαλιάκας.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Νάτχο (75’ Κατσουράνης), Στοχ, Κάτσε, Σκόνδρας, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Τζαβέλλας, Βούκιτς (44’ Λούκας), Λίνο (68’ Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης

Στον πάγκο: Γιακουμής, Κουλούρης, Σπυρόπουλος και Κίτσιου.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ