2014-04-03 01:20:03
Φωτογραφία για Ολλανδικό ενδιαφέρον για τα θερμοκήπια στη Τριφυλία
Ολλανδοί επιχειρηματίες που ειδικεύονται στον τομέα των θερμοκηπίων βρίσκονται από χθες στην Τριφυλία όπου θα παραμείνουν και σήμερα, στο πλαίσιο επιχειρηματικής αποστολής στην περιοχή, η οποία έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον κλάδο. Στην αποστολή συμμετέχει και επιστημονικό προσωπικό.

Στόχος είναι η ανταλλαγή εμπειριών αλλά και η διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας.

Χθες πρώτη μέρα παρουσίας τους στην περιοχή επισκέφθηκαν θερμοκηπιακές μονάδες στην περιοχή των Φιλιατρών, της Κυπαρισσίας και της Ελαίας, συνομίλησαν με παραγωγούς και αντάλλαξαν απόψεις για τις τεχνικές προδιαγραφές των θερμοκηπίων αλλά και τις τεχνικές καλλιέργειας που εφαρμόζονται στην περιοχή.

Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα στο ξενοδοχείο "Κανελλάκης" στην Κυπαρισσία, ενώ σήμερα οι Ολλανδοί συνεχίζουν το πρόγραμμα τους επίσης με επισκέψεις σε σύγχρονες θερμοκηπιακές μονάδες της Τριφυλίας.


Αναφερόμενος στην επίσκεψη αυτή, ο Θανάσης Σαπουνάς, ερευνητής στο Τμήμα Τεχνολογίας Θερμοκηπίων του Wageningen University της Ολλανδίας, μιλώντας στην «Ε» σημείωσε:

«Συμμετέχω σε αυτή την αποστολή με μεγάλη χαρά· μια αποστολή ολλανδικών εταιρειών που θέλουν να προωθήσουν την συνεργασία μεταξύ ολλανδικών και ελληνικών επιχειρήσεων στο αντικείμενο κυρίως των θερμοκηπίων και γενικά της λαχανοκομίας.

Είχα ακούσει πάρα πολύ καλά λόγια για την περιοχή της Τριφυλίας κι αυτό που βλέπουμε εδώ είναι ότι έχει εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό, εξαιρετικά θερμοκήπια, ανθρώπους όπως ο κ. Παρασκευόπουλος που πραγματικά υποστηρίζουν τους παραγωγούς, γι' αυτό έχουν φτάσει σε αυτό το υψηλό επίπεδο. Αλλά ταυτόχρονα βλέπω ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής στον τομέα των θερμοκηπίων, και σε αυτό το σημείο μπορούμε να αξιοποιήσουμε τεχνολογίες που είναι διαθέσιμες σε άλλες χώρες όπως η Ολλανδία».

Ο Γιώργος Παναγόπουλος από το Δίκτυο Πράξη, που είναι από τους οργανωτές της συγκεκριμένης δραστηριότητας, σημείωσε καταρχήν ότι το δίκτυο είναι ένας οργανισμός που ασχολείται με την υποστήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων προκειμένου να αναπτύξουν διεθνείς συνεργασίες. Και συμπλήρωσε ότι «σε αυτή την περίπτωση διοργανώσαμε μια σειρά επισκέψεων στην Κυπαρισσία και τα Φιλιατρά καθώς και μια εκδήλωση διμερών συναντήσεων. Πρόκειται για Ολλανδούς επιχειρηματίες που ασχολούνται με τεχνολογίες θερμοκηπίων, καθώς επίσης και με ερευνητικούς οργανισμούς».

Από την πλευρά του ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος μας είπε:

«Επισκεπτόμαστε θερμοκήπια της περιοχής, γνωρίζονται, βλέπουν τις τεχνολογίες, συζητούν με τους παραγωγούς ώστε να δημιουργηθεί και δικτύωση, σε θέματα παραγωγής, αγροτικών τεχνολογιών και εκσυγχρονισμού των θερμοκηπίων. Προς αμοιβαίο όφελος και της περιοχής και των ιδίων. Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς η επιλογή της περιοχής μας».

Κ. Μπ. - eleftheriaonline.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ