2014-04-03 03:21:13
Φωτογραφία για Παραιτήθηκε ο Μπαλτάκος, μετά τις αποκαλύψεις Κασιδιάρη - Τα είπα όλα αυτά για να σταματήσουν να με πιέζουν οι χρυσαυγίτες
«Όλα όσα ειπώθηκαν από μένα είχαν σκοπό να απαλλαγώ από τις πιέσεις που μου απηύθυναν οι βουλευτές της Χ.Α. κατηγορώντας με ότι έχω συμμετάσχει σε συνωμοσία εναντίον τους».

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων ο Τάκης Μπαλτάκος, σε γραπτή δήλωσή του με την οποία ανακοινώνει ότι υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του γ.γ. της κυβέρνησης και ζητάει συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε.

Αναλυτικά η επιστολή παραίτησης:

«Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από το πρόσωπό μου δηλώνω τα εξής:

Λόγω της γειτνίασης των γραφείων της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης και της Χ.Α στη Βουλή είχα συχνές συμπτωματικές συναντήσεις με τους Βουλευτές του κόμματoς αυτού.

Σε μία από αυτές τις τυχαίες συναντήσεις αμέσως μετά την προφυλάκιση των κ.κ. Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού ο κ. Κασιδιάρης ζήτησε να με δει ιδιαιτέρως.

Ξεκίνησε τη συζήτηση κατηγορώντας με ότι έχω συμμετάσχει σε συνωμοσία εναντίον τους, κατηγορία την οποία μου απεύθυναν συνεχώς τις προηγούμενες ημέρες κι εκείνος αλλά και άλλοι βουλευτές της Χ.Α.


Το αρνήθηκα και προσπάθησα να απαλλαγώ από τις πιέσεις. Στη διάρκεια αυτής της συζήτησης όσα ειπώθηκαν από εμένα είχαν τον παραπάνω σκοπό και κανέναν άλλον, δηλαδή την απαλλαγή μου από τις πιέσεις αυτές, αφού τα περί «σκευωρίας» δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα.

O εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης ανέβηκε στο βήμα της Ολομέλειας για να μιλήσει για την άρση της ασυλίας του και των υπόλοιπων βουλευτών του κόμματός του.

Ζήτησε την προσοχή όλων, διότι θα έκανε -όπως είπε- μια πολύ σημαντική αποκάλυψη σχετικά με τις διώξεις και τις προφυλακίσεις των βουλευτών της Χ.Α.

Δίχως να χάσει χρόνο, άρχισε να αναφέρεται στον διάλογο που είχε με τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού και γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο.

Σύμφωνα με τον Κασιδιάρη, ο Μπαλτάκος τού αποκαλύπτει «πράγματα και θάματα».

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ζήτησαν μετά την ομιλία Κασιδιάρη να διακοπεί η συζήτηση για την άρση της ασυλίας των βουλευτών Κώστα Μπαρμπαρούση, Πολύβιου Ζησιμόπουλου, Αβράμη Αρβανίτη, Ελένης Ζαρούλια και του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, ώστε να ελεγχθεί η καταγγελία.

Παράλληλα, ο Ηλίας Κασιδιάρης είπε πως υπάρχει και οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο εστάλη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στη συνέχεια ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αρτέμιος Ματθαιόπουλος ανακοίνωσε στην Ολομέλεια πως το υλικό με τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

«Επιφυλασσόμεθα για τις καταγγελίες που κάνει η Χρυσή Αυγή, οι δηλώσεις Κασιδιάρη δημιουργούν μείζον πολιτικό ζήτημα» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Εμείς πρέπει να κινηθούμε στα νομοθετικά πλαίσια και να κάνουμε το καθήκον μας. Να ψηφίσουμε για την άρση ή μη της ασυλίας των βουλευτών και τα υπόλοιπα θα τα βρει η Δικαιοσύνη» είπε ο Πάρις Κουκουλόπουλος.

Στην υποκλαπείσα συνομιλία που ανέβηκε από τους χρυσαυγίτες στο διαδίκτυο εμφανίζονται να συνομιλούν οι κύριοι Μπαλτάκος και Κασιδιάρης. Ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης περιγράφει στον χρυσαυγίτη βουλευτή πώς αντέδρασε ο πρωθυπουργός, ο οποίος την ημέρα εκείνη βρισκόταν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όταν πληροφορήθηκε ότι δεν προφυλακίστηκαν οι βουλευτές της ΧΑ Μίχος, Παναγιώταρος και Κασιδιάρης.

Ο βουλευτής της Χρυσης Αυγής ισχυρίστηκε ότι το υλικό της συνομιλίας του έχει κατατεθεί στο δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ