2014-04-03 13:03:56
Φωτογραφία για ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ : ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΡΕΑΛ ΚΑΙ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
Ο Δημήτρης Χαριτόπουλος αγωνίζεται φέτος στην ACB με τη φανέλα της Βαγιαδολίδ και κλήθηκε να σχολιάσει την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Ουνικάχα Μάλαγα (21:30/ΔΤ).

«Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός μπορούν να χτυπήσουν τη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα», είπε αρχικά ο Έλληνας φόργουορντ, που εξήγησε στη συνέχεια ότι:

«Στην Ισπανία υπάρχει τεράστιος σεβασμός στους Ελληνες. “Είσαι Ελληνας, ξέρεις μπάσκετ. Σας ευχαριστούμε που μας μαθαίνετε μπάσκετ” είναι κάποιες από τις ατάκες που μου έχουν πει».

Ο παίκτης της Βαγιαδολίδ συνέχισε αναλύοντας την Ουνικάχα Μάλαγα, αντίπαλο του Παναθηναϊκού στην 13η αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκας (21:30/ΔΤ): «Η Μάλαγα είναι σε μία φάση που δεν μπορεί να δείξει σταθερότητα. Είχε πάρα πολλούς τραυματισμούς και προσπαθεί να βρει τα πατήματά της. Είναι μία πολύ γρήγορη ομάδα που προσπαθεί να ανοίξει το παιχνίδι, έχοντας παίκτες που μετά τα ριμπάουντ επιδιώκουν την πρώτη πολύ γρήγορη πάσα για να βρουν απροετοίμαστη την αντίπαλη άμυνα.


Πάντως θεωρώ ότι η Μάλαγα δεν έχει τη δύναμη αυτή τη στιγμή, έστω και σ' ένα ματς τελικό, να χτυπήσει το σοβαρό Παναθηναϊκός. Ένας σοβαρός Παναθηναϊκός, με την προσωπικότητα των παικτών του και την προσωπικότητα του πάγκου, αλλά και τον κόσμο του, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Η Μάλαγα είναι μία ομάδα της οποίας η καλή χημεία έχει χαλάσει λόγω των πολλών τραυματισμών, αλλά παραμένει επικίνδυνη αν έστω και με αυτές τις απουσίες βρει τη χημεία της στο παρκέ και κάνει το δικό της παιχνίδι. Είναι μία σκληρή ομάδα, αλλά δεν έχει παίκτες να παίξουν με πλάτη στο καλάθι, εκτός από τον Στίματς».

Όσο για τι πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός, ο Δημήτρης Χαριτόπουλος είπε: «Σίγουρα την transition defense. Πρέπει να έχει πολύ καλές επιστροφές και να μη ρισκάρει πολύ στο επιθετικό ριμπάουντ, καθώς η Μάλαγα είναι μία ομάδα που ψάχνει πολύ τον πρωτεύοντα και δευτερεύοντα αιφνιδιασμό. Ακόμη οι «πράσινοι» πρέπει να προσέξουν το στο pick n' roll με τον Γκρέιντζερ, αλλά και να περιορίσουν τον Ντράγκιτς και τους άλλους γκαρντ που επιδιώκουν να δημιουργήσουν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Βεβαίως και η μάχη των ριμπάουντ θα παίξει μεγάλο ρόλο, αλλά επαναλαμβάνω ο σοβαρός Παναθηναϊκός δεν θα έχει πρόβλημα».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ