2014-04-03 13:56:12
Φωτογραφία για Εξηγήσεις για την ενίσχυση του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη ζητεί η Ρωσία
Δηλώσεις Λαβρόφ

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ (φωτ. αρχείου) REUTERS/MAXIM SHEMETOV

Εξηγήσεις για τα σχέδια ενίσχυσης της στρατιωτικής παρουσίας του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη Moscow ζητεί η Ρωσία, όπως σημείωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Δεν αναμένουμε απλώς απαντήσεις, αλλά απαντήσεις οι οποίες να τεκμηριώνονται στη βάση όσων έχουμε συμφωνήσει στο παρελθόν», δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Η Βορειοατλαντική Συμμαχία είχε δηλώσει νωρίτερα ότι θα ενισχύσει τις δυνάμεις αποτροπής της στην ανατολική Ευρώπη μετά την προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Το ΝΑΤΟ διέκοψε επίσης κάθε στρατιωτική και πολιτική συνεργασία με τη Ρωσία.

EURONEWS

Μόσχα και ΝΑΤΟ στα χαρακώματα

Ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας Άντερς Φογκ Ράσμουσεν χαρακτήρισε την προσάρτηση της Κριμαίας ως τη μεγαλύτερη απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια την οποία έχει αντιμετωπίσει μια ολόκληρη γενιά ανθρώπων.


Στη διήμερη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των χωρών - μελών της συμμαχίας εκφράστηκε επίσης ανησυχία για τη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας.

ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία έχουν προσφέρει αυξημένη βοήθεια σε αεροσκάφη για περιπολίες στον εναέριο χώρο της Βαλτικής, μετά από τις ανησυχίες τις οποίες εξέφρασαν χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ οι οποίες ανήκαν στο παρελθόν στη Σοβιετική Ένωση, όπως η Εσθονία, η Λιθουανία και η Λετονία.

Ναυτεμπορική
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ