2014-04-04 00:18:04
Φωτογραφία για Κλέφτης και αρχαιοκάπηλος 29χρονος στη Θήβα
Βρέθηκαν στο σπίτι του 4 αρχαία νομίσματα και δεκάδες χρυσές λίρες. Κλέφτης ολκής και αρχαιοκάπηλος αποδείχτηκε 29χρονος, κάτοικος Θήβας. Οι αστυνομικοί ήταν στα ίχνη του και μετά από έρευνα στο σπίτι του έβγαλαν ...λαβράκι, αφού βρήκαν αρχαία νομίσματα, δεκάδες χρυσές λίρες, κοσμήματα και μετρητά.

Η έφοδος στο σπίτι του 29χρονου έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης 2 Απριλίου, από άντρες της Ασφάλειας Θήβας, οι οποίοι βρήκαν 4 αρχαία νομίσματα (ένα χρυσό και τρία ασημένια), τα οποία όπως προέκυψε ανήκουν χρονολογικά στην Ελληνιστική Περίοδο και είναι ανυπολόγιστης αξίας.

Επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 127 χρυσές λίρες, μεγάλης χρηματικής αξίας, 9 χρυσά νομίσματα διαφόρων κρατών, το χρηματικό ποσό των 12.000 ευρώ και πλήθος τιμαλφών.

Όπως προέκυψε, από την έρευνα των αστυνομικών, ο 29χρονος είχε διαπράξει το τελευαταίο τρίμηνο τουλάχιστον έξι διαρρήξεις σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, με λεία πλήθος κοσμημάτων και χρυσών λιρών.

Η Αστυνομία ερευνά την προέλευση των αρχαίων νομισμάτων, τα οποία, σύμφωνα με αρμόδιο υπάλληλο της Θ’ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Θηβών, είναι ανυπολόγιστης αξίας.
egnomi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ