2014-04-04 09:20:49
Φωτογραφία για ΒΟΡΙΔΗΣ: ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΤΟΠΗΜΑ Η ΕΠΑΦΗ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ ΜΕ ΤΗ Χ.Α.
Από το βίντεο προκύπτει ότι ήταν προσωπική γραμμή και επιλογή του κ. Μπαλτάκου να έχει επαφές με την Χ.Α, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης, σημειώνοντας: «Η Ν.Δ. δεν μπορεί να κάνει και τα δύο, και δίωξη της Χ.Α. και επαφές». Ο κ. Βορίδης χαρακτήρισε βαρύ και προφανές πολιτικό ατόπημα από πλευράς Μπαλτάκου να διατηρεί επαφές με την Χρυσή Αυγή, ωστόσο, τόνισε ότι δεν μπορεί να καταδικάζεται συνολικά ο τέως γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, είτε για τις προσωπικές του απόψεις είτε για τη δουλειά που έκανε σε άλλα θέματα ως γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο Mega και αναφερόμενος στα περί παρέμβασης στη Δικαιοσύνη, αναρωτήθηκε: «Με 32 φακέλους γεμάτους κακουργηματικές πράξεις, υπάρχει ανάγκη παρέμβασης;» «Να αφήσουμε τον κύριο Κασιδιάρη να πάει την μπάλα εκεί που θέλει; Εδώ θα μιλήσουμε για την ταμπακιέρα: υπάρχουν κακουργηματικές πράξεις ή όχι;» τόνισε. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι ο κ. Μπαλτάκος δεν είχε και δεν θα μπορούσε να έχει καμία σχέση με τη συγκέντρωση των δικογραφιών για τα μέλη της Χρυσής Αυγής.


Πάντως, αναστάτωση έχει προκαλέσει η υπόθεση Μπαλτάκου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ, με πολλά στελέχη να φοβούνται ότι θα υπάρξει και συνέχεια στις αποκαλύψεις εκ μέρους της Χρυσής Αυγής. Σε αυτό το κλίμα, αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Δ.Αβραμόπουλου, ο οποίος στήριξε τον Αντώνη Σαμαρά.

Στην παρέμβασή του ο υπουργός Άμυνας και αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Δ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι ως μεγάλη δημοκρατική και ευρωπαϊκή παράταξη, η Ν.Δ. είναι διαχρονικά και σταθερά απέναντι στα άκρα, στις αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και στις ολοκληρωτικές ιδεολογίες.

Παράλληλα, σημείωσε με νόημα ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός παραμένουν οι εγγυητές της συνταγματικής τάξης, της πορείας της χώρας στο δρόμο της οικονομικής ανάκαμψης και της προάσπισης των δημοκρατικών μας θεσμών. «Τις κατακτήσεις αυτές οφείλουμε να διασφαλίσουμε ενωμένοι» αναφέρει με έμφαση.

Την ίδια ώρα, στελέχη που ανήκουν στο λεγόμενο «φιλελεύθερο χώρο» υπογραμμίζουν ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να αναλάβει αμέσως πρωτοβουλίες για τη διεύθυνση του κόμματος προς το χώρο του παραδοσιακού κέντρου και προσθέτουν ότι αυτή θα ήταν η καλύτερη απάντηση σε εκείνους που μιλούν για «ακροδεξιά σταγονίδια» στη Ν.Δ.

Οι ίδιοι, στις κατ' ιδίαν συζητήσεις τους, δηλώνουν ότι συμφωνούν με τις εκτιμήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ ότι θα πρέπει πρόσωπα που έχουν μια συγκεκριμένη ιδεολογική και πολιτική πορεία να απομακρυνθούν. Αναφέρουν ως παράδειγμα τον Φαήλο Κρανιδιώτη, ο οποίος φέρεται ως υποψήφιος για την Ευρωβουλή.

Πολλοί υπουργοί και βουλευτές της Ν.Δ. μιλάνε για το «απρόβλεπτο στην πολιτική» και εκφράζουν ανησυχία μήπως υπάρχουν και άλλα βίντεο με συνομιλίες που μπορεί να επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα. Τα περισσότερα στελέχη έχουν θέσει στο στόχαστρό τους τον Τ. Μπαλτάκο, τον οποίο και αποκηρύσσουν και επιμένουν, όπως ο Γ. Μιχελάκης, ότι ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε τα όσα έκανε στο παρασκήνιο ο πρώην γ.γ. της κυβέρνησης.

«O κ. Μπαλτάκος δεν έχει καμία σχέση με το κόμμα, απ' όσο γνωρίζω» τόνισε η επικεφαλής των ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κυρία Μαριέττα Γιαννάκου (Αθήνα 9.84) και συμπλήρωσε: «Ο πρωθυπουργός του είχε εμπιστοσύνη και του ανέθεσε μια σοβαρή θέση. Τώρα, εάν η εμπιστοσύνη αυτή μετατράπηκε στους χθεσινούς διαλόγους και στις επιθέσεις του υιού κ.λπ., αυτά είναι πρωτοφανή γεγονότα. Όλοι οι πολιτικοί, όταν τοποθετούν κάποιον, έχουν ευθύνη. Αλλά οι ευθύνες είναι ατομικές στη δημοκρατία. Δεν μπορεί να γίνουν συλλογικές. Δηλαδή, όταν έχει κανείς μια συγκεκριμένη εκτίμηση για έναν άνθρωπο και αυτός αποδεικνύεται διαφορετικός, αυτό δεν είναι πάντοτε δική σου ευθύνη».

«Δεν τον αγγίζει. Δεν έχει σχέση ο πρωθυπουργός με όσα έγιναν. Ο κ. Μπαλτάκος δεν αντλεί δύναμη ούτε πήρε εντολές ούτε κάποια επαφή με τον κ. Σαμαρά υπάρχει. Πρέπει να απολογηθεί (ο κ. Σαμαράς) για τον κ. Μπαλτάκο; Σέβομαι τον κ. Μπαλτάκο, αλλά δεν μπορώ να τον καλύψω γιʼ αυτό που έγινε» τόνισε ο κ. Κ. Μαρκόπουλος στον Ρ/Σ ΒΗΜΑ FM.

ΔΟΛ

''The New Daily Mail''
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ