2014-04-04 23:25:05
Φωτογραφία για Η αγωνία για το φινάλε και την «επόμενη ημέρα» των πλέι οφ και πλέι άουτ
Με τους αγώνες της 22ης αγωνιστικής που θα γίνουν όλοι το Σάββατο 5 Απριλίου (κοινή ώρα έναρξης 19.00) και σε απ΄ ευθείας μετάδοση από το Novasports-1 ολοκληρώνεται η Α΄ φάση του πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ. Το συναρπαστικότερο πρωτάθλημα όλων των εποχών αναζητά τον πρώτο της κανονικής περιόδου, αλλά και άλλων 10 θέσεων καθώς εκτός από την ΑΕΚ που θα πάρει σίγουρα την 5η θέση τα πάντα είναι ρευστά για την τελική κατάταξη και όλες οι ομάδες ενδιαφέρονται άμεσα από τα αποτελέσματα όλης της αγωνιστικής.

Επίσης, ορατό είναι το σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας στην πρώτη θέση. Από τη σεζόν 2001-02 οπότε και καθιερώθηκε το νέο σύστημα βαθμολόγησης με τα τρίποντα (3-0 και 3-1 σετ), τα δίποντα (νίκη 3-2 σετ) και έναν βαθμό (ήττα 3-2 σετ) δεν έχει υπάρξει διπλή ή τριπλή ισοβαθμία στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου.

Τη σεζόν 1996-97 έπεσαν πάνω στο νήμα τέσσερις ομάδες (Ολυμπιακός, Άρης, Παναθηναϊκός, Ορεστιάδα) με τον Ολυμπιακό να κατακτά την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο λόγω καλύτερου συντελεστή σετ αλλά τον Άρη να κατακτά τον τίτλο. Τριπλή ισοβαθμία είχαμε τη σεζόν 1997-98 μεταξύ Ορεστιάδας, Ολυμπιακού και Άρη. Η Ορεστιάδα τερμάτισε στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου αλλά ο Ολυμπιακός πήρε τον τίτλο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ