2014-04-05 08:45:05
Φωτογραφία για Πότε αναμένονται οι ανακοινώσεις για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα των 200 ευρώ
Στο τελικό στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται η πρόταση του υπουργείου Εργασίας για τη χορήγηση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε οικογένειες με εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας, το οποίο θα καθοριστεί από την Παγκόσμια Τράπεζα.

Η οικονομική ενίσχυση για κάθε άτομο θα είναι 200 ευρώ και θα αυξάνεται για τον/ την σύζυγο κατά 70 ευρώ και 50 ευρώ για κάθε παιδί.

Το πρόγραμμα -που αποτελεί μνημονιακή μας υποχρέωση- θα λειτουργήσει πιλοτικά φέτος σε δυο περιοχές με προϋπολογισμό 20 εκατομμύρια ευρώ αλλά το Υπουργείο Εργασίας έχει ζητήσει τη χρηματοδότηση από το πλεόνασμα προκειμένου να εφαρμοστεί σε περισσότερες περιοχές.

Η εφαρμογή του ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος (με ταυτόχρονη κατάργηση των περισσοτέρων από τα υπόλοιπα κοινωνικά επιδόματα, πλην του επιδόματος ανεργίας) αποτελεί πρόταση του ΔΝΤ.

Συγκεκριμένα για να χρηματοδοτηθεί το πρόγραμμα σχεδιάζεται ανακατανομή πόρων που θα βασιστεί στην επιβολή νέων εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων στα προνοιακά επιδόματα
. Ως πρώτο βήμα όλα τα επιδόματα , όπως το επίδομα στήριξης τέκνων, το επίδομα θέρμανσης , το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ και άλλα θα συγκεντρωθούν κάτω από την ομπρέλα του Υπουργείου Εργασίας ώστε να χαρτογραφηθούν προκειμένου να περικοπεί ένας μεγάλος αριθμός «αστόχευτων» μέχρι σήμερα επιδομάτων σύμφωνα με τις προτάσεις του ΟΟΣΑ.

Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα καταβάλλεται ήδη στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυμαίνεται από 200 έως 420 ευρώ.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ