2014-04-05 12:05:51
Φωτογραφία για Το μυστήριο του πιλότου που εξαφανίστηκε από το Μαρκόπουλο
Ο Ελληνοελβετός Νίκος Χρυσολούρης 50 χρόνων, αγνοείται από το πρωινό της Δευτέρας 8 Απριλίου 2013 από το Μαρκόπουλο όπου έμενε. Έφυγε από το σπίτι του, με το ΙΧ του ένα ασημί Opel Omega που είχε ελβετικές πινακίδες με αριθμό ΒΕ 560370. Είχε πει στην σύντροφο του επίσης πιλότο, ότι θα πήγαινε σε ένα επαγγελματικό ραντεβού στην ίδια περιοχή, αλλά δεν έφτασε ποτέ.

Το αυτοκίνητο του βρέθηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης εκπομπής του «Τούνελ» στις 18 Οκτώβριου του 2013. Το είχαν εντοπίσει πριν από καιρό αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, αλλά δε το θεώρησαν ύποπτο. Βλέποντας το στην εκπομπή επικοινώνησαν και ο γρίφος λύθηκε….

Ήταν παρατημένο και σκεπασμένο με κουκούλα στην οδό Αναπαύσεως στην Σταμάτα Αττικής. Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, το όχημα αφέθηκε στο σημείο χωρίς πινακίδες τα ξημερώματα της Δευτέρας 15 Απριλίου, γύρω στις 3 το πρωί, δηλαδή μία εβδομάδα μετά την εξαφάνιση.


Τα στοιχεία που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο Όπως προέκυψε από την έρευνα του «Τούνελ», κάτοικος της περιοχής είχε ειδοποιήσει την Αστυνομία για το εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο, αλλά αρχικά εκτιμήθηκε πως κάποιος το άφησε εκεί, για να μην πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας.

Όσο το αμάξι παρέμενε στο συγκεκριμένο σημείο, λόγω δυνατού αέρα, η κουκούλα του ξελύθηκε αλλά μετά τις 15 Μαΐου, ξημερώματα Κυριακής προς Δευτέρα, κάποιος την επανατοποθέτησε και την έδεσε.

Στο αυτοκίνητο υπήρχαν ένας λευκός εξωτερικός σκληρός δίσκος, ένα δημοσιογραφικό κασετοφωνάκι και μια απόδειξη από τα διόδια Σπαθοβουνίου της Εθνικής οδού Κορίνθου – Τριπόλεως, που εκδόθηκε στις 24 Μαρτίου.

Ο Νίκος Χρυσολούρης ήταν πιλότος και εκπαιδευτής με εμπειρία σε μεγάλα αεροδρόμια. Τα τελευταία 4 χρόνια, έμενε μόνιμα στην Ελλάδα και πετούσε μονοκινητήρια αεροπλάνα. Συνεργαζόταν με διάφορες εταιρείες.

Η αδιάκοπη έρευνα της εκπομπής έφερε στο φως κι άλλα στοιχεία για την περίεργη αυτή υπόθεση.

Ο Χρυσολούρης την παραμονή της εξαφάνισης του είχε πραγματοποιήσει πτήση με εκπαιδευτικό αεροπλάνο από την περιοχή των Μεγάρων. Το «Τούνελ» βρήκε τον πιλότο που πέταξε μαζί του. Το ερώτημα που καίει γνωστούς και συναδέλφους του, είναι μήπως απειλήθηκε για να πραγματοποιήσει σαν τολμηρός πιλότος που ήταν, μια επικίνδυνη αποστολή…

Το DNA θα ρίξει φως Η μητέρα του Νίκου Χρυσολούρη Μάρλεν, μίλησε στην εκπομπή από την Ελβετία όπου μένει. Εξέφρασε την απογοήτευση της που κανείς αρμόδιος δεν σκέφτηκε να της ζητήσει δείγμα DNA, όσο εκείνη βρισκόταν στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια των ερευνών. Όπως είπε, της ζητήθηκε DNA πολύ αργότερα. Το δείγμα που έδωσε βρισκόταν από τον Ιανουάριο σε διαδικασία αποστολής στην Ελλάδα, μέσω της Ιντερπόλ. Τελικά έφτασε στην Αθήνα την Παρασκευή 4 Απριλίου.

Η μητέρα του αγνοούμενου έκανε ακόμα λόγο για το περιεχόμενο του σκληρού εξωτερικού δίσκου που βρέθηκε μέσα στο αμάξι του γιου της και δεν έχει ακόμα εξεταστεί από τις Αρχές. Το αρμόδιο τμήμα που ερευνά το κομπιούτερ του δεν έχει δώσει κάποια απάντηση, λόγω φόρου εργασίας.

Απειλήθηκε για κάποια επικίνδυνη μεταφορά;

Το «Τούνελ» απευθύνθηκε γι’ αυτή την παράξενη υπόθεση του πιλότου και στον πρώην διευθυντή της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων κ. Ακριβό Τσολάκη.

Το ερώτημα προς τον έμπειρο πιλότο ήταν το εξής: Στην περίπτωση που ο Νίκος Χρυσολούρης πιέστηκε ή απειλήθηκε για να μεταφέρει με αεροπλάνο κάτι ή κάποιον κρυφά, θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητος; Ο κ. Τσολάκης απάντησε ότι τίποτε δεν είναι αδύνατο από τη στιγμή που ο αγνοούμενος περιγράφεται σαν ένας έμπειρος και τολμηρός πιλότος. Πιθανότατα να γνώριζε τρόπους και τεχνικές για να πετάξει σε συγκεκριμένο ύψος, ώστε να μην ανιχνευτεί από κάποιο ραντάρ.

Παράξενη σύμπτωση

Οι κάτοικοι στο Μαρκόπουλο σοκαρίστηκαν όταν πληροφορήθηκαν την εξαφάνιση του πιλότου στην περιοχή τους. Στο σπίτι που είχε νοικιάσει λίγο πριν το χαμό του ο Χρυσολούρης, έμενε και ο αθλητικός παράγοντας του Μαρκόπουλου Κώστας Κολιαβασίλης. Και αυτός χάθηκε με παράξενο τρόπο στις 31 Μαρτίου 2012. Το αυτοκίνητο του εντοπίστηκε την επόμενη μέρα στην ερημική περιοχή Ευαγγελίστρια Κουβαρά.

Πηγή: anikolouli
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ