2014-04-05 19:17:08
Φωτογραφία για Τα πιο σκοτεινά μυστικά της CIA
Οι ανακριτικές τεχνικές της CIA, που επιβλήθηκαν μετά την ημερομηνία ορόσημο την11η Σεπτεμβρίου, δεν ήταν μόνον απάνθρωπες αλλά... σπανίως οδήγησαν σε ουσιαστικά αποτελέσματα. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει αναφορά που αναμένεται να εκδώσει η αμερικανική Γερουσία, περίληψη της οποία αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα.

Οι ακραίες ανακριτικές τεχνικές, περιγράφονται σε έκθεση 6.300 σελίδων και με ψηφοφορία που έγινε την Πέμπτη, η Γερουσία αποφάσισε να δημοσιοποιηθεί μόνο περίληψή της.

Η έκθεση αναμένεται να αποτελέσει την πλέον συνοπτική αναφορά όσων συνέβησαν με τα ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί από την εποχή της προεδρίας Μπους. Σ’ αυτή θα περιγράφονται ορισμένες αποτρόπαιες ανακριτικές μέθοδοι και σύμφωνα με την Washington Post, θα δείχνει ότι η CIA εκτοξεύθηκε σε κυβερνητικό επίπεδο, λόγω ακριβώς εκείνων των μεθόδων.

Οι «μέθοδοι», που από την διακυβέρνηση Ομπάμα χαρακτηρίστηκαν ως βασανιστήρια, και συνέβησαν σε φυλακές που διαθέτει η CIA εκτός αμερικανικών εδαφών, και οι οποίες χαρακτηρίστηκαν «κολαστήρια».


Τρομερά λάθη

«Πιστεύω σθεναρά ότι η δημιουργία αυτών των «σκοτεινών σημείων», όσο και οι τεχνικές των ανακρίσεων ήταν τρομερά λάθη», είπε η Dianne Feinstein πρόεδρος της Επιτροπής για θέματα Αντικατασκοπίας της Γερουσίας. Ως τώρα τα συμπεράσματα της Επιτροπής παραμένουν απόρρητα.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «GUARDIAN» ο πρόεδρος Ομπάμα γνώριζε τις «απρόβλεπτες δραστηριότητες» της, όπως διαπίστωσε η έρευνα.

Οι New York Times αποκαλύπτουν ακόμα πως η CIA, παρακολουθούσε μυστικά και τους υπολογιστές των μελών της Επιτροπής. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ