2014-04-05 23:06:09
Φωτογραφία για Το καρπούζι και οι θεραπευτικές του ιδιότητες
Το γευστικό και αγαπητό σε όλους καρπούζι φαίνεται πως εκτός από δροσιστικό είναι και ιδιαίτερα υγιεινό. Πρόσφατη έρευνα δείχνει πως το συγκεκριμένο καλοκαιρινό φρούτο έχει θεραπευτικές ιδιότητες καθώς κάνει ιδιαίτερα καλό σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα με την πίεση.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα δείχνει ότι το καρπούζι είναι το φάρμακο για την Υπέρταση, αφού θα μπορούσε να μειώσει αισθητά την αρτηριακή πίεση σε υπέρβαρα άτομα.

Σύμφωνα με το iefimerida σε έρευνα 12 εβδομάδων συμμετείχαν 13 υπερτασικοί μεσήλικοι άνδρες και γυναίκες. Οι εθελοντές χωρίστηκαν σε 2 ομάδες και για τις πρώτες 6 εβδομάδες η μία ομάδα έπαιρνε εκχύλισμα από καρπούζι ενώ η άλλη ομάδα έπαιρνε placebo.

Στη συνέχεια, και για τις επόμενες 6 εβδομάδες άλλαξαν. Επίσης, οι συμμετέχοντες για όλο αυτό το διάστημα δεν έπαιρναν φάρμακα για την πίεση ούτε και έκαναν κάποια ιδιαίτερη αλλαγή στις συνήθειές τους

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η λήψη καρπουζιού είχε θετική επίδραση στην αρτηριακή πίεση, κάτω από όλες τις συνθήκες θερμοκρασίας.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ