2014-04-06 07:43:05
Φωτογραφία για Κληρώνει στις 12 για τη Eurobank
Το Σάββατο του Λαζάρου 12 Απριλίου θα συγκληθεί η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Eurobank, που θα σημάνει την επιστροφή της τράπεζας στους ιδιώτες.

Στη του συνεδρίαση το ΔΣ της Eurobank αποφάσισε ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 3 δισ. ευρώ θα πραγματοποιηθεί με κατάργηση του δικαιώματος σε παλαιούς μετόχους και στο ΤΧΣ και στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Μαΐου.

Οι νέες μετοχές θα διατεθούν με ιδιωτική τοποθέτηση εκτός Ελλάδας σε ειδικούς επενδυτές και σε έτερους ειδικούς θεσμικούς αγοραστές που εκπληρώνουν ορισμένα κριτήρια, συμπεριλαμβανομένου του κριτηρίου του ελάχιστου ποσού επένδυσης για την απόκτηση των νέων μετοχών, στους οποίους επενδυτές δύναται να συμπεριλαμβάνονται ένας ή περισσότεροι ειδικοί θεσμικοί επενδυτές ή σύμπραξη ειδικών θεσμικών επενδυτών.

Ειδικότερα η διεθνής προσφορά προτείνεται να διενεργηθεί μέσω διαδικασίας βιβλίου προσφορών - το οποίο θα ανοίξει πιθανότατα τη Μεγάλη Δευτέρα 14 Απριλίου. Τη διαδικασία θα διοργανώσει, συντονίσει και υλοποιήσει σχήμα διεθνών οίκων με επικεφαλής τις Barclays, Deutsche Bank, London Branch και JP Morgan, σε συνεργασία με συνδιαχειριστές και τη Eurobank.


Κληρώνει στις 12 για τη Eurobank

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της τράπεζας σημειώνεται: Η προτεινόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου διενεργείται με σκοπό την άντληση ποσού έως 3 δισ. ευρώ, για να καλυφθούν οι κεφαλαιακές ανάγκες της τράπεζας, που προέκυψαν από τα stress tests. Και υπογραμμίζεται ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Μαΐου του 2014, υπό την προϋπόθεση της προσήκουσας λήψης των απαιτούμενων εταιρικών, κανονιστικών και λοιπών εγκρίσεων.

Στο μεταξύ το Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα έχει «τρέξει» τις διαδικασίες για τον προσδιορισμό του εύρους τιμής στην οποία μπορεί να γίνει αποδεκτή η αύξηση. Η αποτίμηση για το εύρος τιμής θα γίνει από τους οίκους Morgan Stanley και Lazard.

Αγώνας δρόμου

Τις επόμενες μέρες η διοίκηση της τράπεζας θα ξεκινήσει αγώνα δρόμου, για να πραγματοποιήσει σειρά σημαντικών συναντήσεων σε μεγάλα χρηματοοικονομικά κέντρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βασικοί «μνηστήρες» της Eurobank έχουν δεσμευτεί να συμμετάσχουν, καλύπτοντας σχεδόν το σύνολο των 3 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το ΤΧΣ έχει ενημερώσει ότι προτίθεται να καλύψει τυχόν αδιάθετες μετοχές στην τι?ή διάθεσης, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του νόμου 3864/2010, προκειμένου να καλυφθεί πλήρως η αύξηση. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ