2014-04-06 21:42:10
Φωτογραφία για Η άγνωστη κυρία Σόιμπλε και το 24ωρο της στην Ελλάδα
Η Ίνγκεμποργκ Σόιμπλε είναι η σύζυγος του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας και είναι στο πλευρό του πάνω από 45 χρόνια! Συχνά τον συνοδεύει αλλά αποφεύγει να συγκεντρώνει τα φώτα επάνω της.

Γνωρίστηκαν όταν εκείνη ήταν φοιτήτρια Οικονομικών και εκείνος της Νομικής, ενώ μετρούν 45 χρόνια γάμου, στα οποία απέκτησαν τρεις κόρες και ένα γιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν παρεμβαίνει ποτέ στο έργο του, όμως η μοναδική φορά που παραβίασε τις αρχές της ήταν το 1990, όταν του ζήτησε να εγκαταλείψει την πολιτική έπειτα από τη δολοφονική απόπειρα εναντίον του που τον καθήλωσε σε καροτσάκι.

Παρόλα αυτά, όταν εκείνος πήρε την απόφαση να επανέλθει, τον στήριξε, όπως και κάνει ακόμη.

Έτσι λοιπόν, η 70χρονη σύζυγος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήταν ανάμεσα στις συζύγους των υπουργών Οικονομίας που ήρθαν στην Ελλάδα για τη συνεδρίαση του Eurogroup και του EcoFin. Και δεν έχασε την ευκαιρία να γνωρίσει την Αθήνα, αυτή τη «μυθική πόλη» που τόσο ήθελε να γνωρίσει, όπως έλεγε.


Η Ακρόπολη, το ελληνικό φως, ο εκπληκτικός καιρός και τα σοκάκια της Πλάκας, την άφησαν ενθουσιασμένη!

Οι κυρίες των... κυρίων της ευρωπαϊκής οικονομίας ξεναγήθηκαν από την ομόλογή τους, Λίνα Νικολακοπούλου, που είχε το ρόλο «οικοδέσποινας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βόλτα τους ξεκίνησε στις 10.30 το πρωί της 1ης Απριλίου, όταν έφυγαν από το ξενοδοχείο στο οποίο έμεναν και μία ώρα ανέβαιναν στο βράχο της Ακρόπολης, έχοντας αποχωριστεί τα ταγέρ και φροντίζοντας να έχουν πιο αθλητική περιβολή.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης, που εντυπωσίασε την Ινγκεμποργκ Σόιμπλε, ενώ ακολούθησε γεύμα στο «Διόνυσο» με απόλυτα ελληνικό μενού και βόλτα στα σοκάκια της Πλάκας η οποία κατέληξε σε ένα από τα γνωστά καφέ της περιοχής.

Πηγή: ''Έθνος''
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ