2014-04-07 07:49:58
Φωτογραφία για ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ο Τ. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ
Ενώπιον της εισαγγελέως Πρωτοδικών Καλλιόπης Νταγιάντα, η οποία έχει αναλάβει την έρευνα για το επίμαχο βίντεο της συνομιλίας με τον Ηλία Κασιδιάρη, καλείται σήμερα να καταθέσει ως μάρτυρας ο τέως γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος.

Αρχικά η κλήση στον κ. Μπαλτάκο ήταν για την Τρίτη, ωστόσο το ραντεβού άλλαξε για σήμερα, προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες δεδομένου ότι η έρευνα έχει τη μορφή του κατεπείγοντος. Η κ. Νταγιάντα καλείται να διερευνήσει εάν έχει τελεστεί από μέρους του Ηλία Κασιδιάρη το κακούργημα της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Εντός της εβδομάδας η προ ημερησίας για την υπόθεση

Εν τω μεταξύ, εντός της εβδομάδος, πιθανότατα την Τρίτη ή την Τετάρτη, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόθεση Μπαλτάκου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε σχετικό αίτημα την Πέμπτη αφού είχε αποκαλυφθεί το βίντεο με τη συνομιλία Μπαλτάκου - Κασιδιάρη, που οδήγησε στην παραίτηση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης. Ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε τον Πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή, κάνοντας λόγο για «μείζον θέμα για τη δημοκρατία και την ομαλότητα» και για «μείζον θεσμικό θέμα» όσον αφορά τις αναφορές Μπαλτάκου σε σχεδιασμούς χειραγώγησης της Δικαιοσύνης.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ