2014-04-07 12:07:04
Φωτογραφία για Μ. ΠΛΕΥΡΙΤΟΥ : ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ!
Το δικό της μήνυμα για το μέλλον του Ολυμπιακού και του ελληνικού πόλο έστειλε η Μαργαρίτα Πλευρίτου, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στη "SportDay".

Για την κατάκτηση του Len Trophy από την γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού μίλησε η Μαργαρίτα Πλευρίτου.

«Από τη στιγμή που περάσαμε στον τελικό, δεν υπήρχε καμία περίπτωση να το χάσουμε», τόνισε η 19χρονη φουνταριστή των ερυθρόλευκων και πρόσθεσε:

«Αυτό που πετύχαμε στη Φλωρεντία είναι, πάντως μόνο η αρχή».

Αναλυτικά όσα δήλωσε η διεθνής πολίστρια:

Στον ημιτελικό απέναντι στην Κίνεφ Κίρισι όλοι υποστήριζαν ότι το φαβορί ήταν οι Ρωσίδες. Σάς πείσμωσε, άραγε, αυτό;

«Ημασταν πάρα πολύ συγκεντρωμένες και είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα τις τρεις τελευταίες εβδομάδες. Γνωρίζαμε ότι ήταν δύσκολο από την αρχή αλλά όπως φάνηκε και στο τέλος, εμείς το θέλαμε πολύ περισσότερο από τις Ρωσίδες».


Εχοντας πια ξεπεράσει το πρώτο σημαντικό εμπόδιο, φτάσατε στον τελικό, εκεί όπου στο δεύτερο ημίχρονο είχατε και την -ως ένα βαθμό- κόντρα διαιτησία. Πέρασε από το μυαλό σας η περίπτωση της ήττας;

«Δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Από τη στιγμή που περάσαμε στον τελικό, δεν υπήρχε καμία απολύτως περίπτωση να τον χάσουμε. Ούτε και φοβήθηκε καμία από μας για το τελικό αποτέλεσμα. Το πιστεύαμε όλες, ήμασταν σίγουρες για τους εαυτούς μας».

Γράψατε την πιο «χρυσή» σελίδα στην ιστορία του τμήματος -μέχρι την επόμενη. Περίγραψέ μας τα συναισθήματα που σας προκάλεσε το νικητήριο γκολ της Μπρόνγουιν Νοξ 23'' πριν από το τέλος...

«Είναι απίστευτη η αίσθηση. Δακρύσαμε από τη χαρά μας και είχαμε και την τύχη να έχουμε και τους φιλάθλους μας στις εξέδρες να μας χειροκροτούν. Εκείνη τη στιγμή τα συναισθήματα είναι τόσο έντονα και δυσκολεύεσαι να συνειδητοποιήσεις τι έχεις πετύχει».

Τι παραπάνω είχε φέτος ο Ολυμπιακός σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια που έφτανε στην πηγή αλλά δεν έπινε νερό;

«Είμαι τρία χρόνια στον Ολυμπιακό και σε όλο αυτό το διάστημα έχουμε δεθεί όλες οι παίκτριες μεταξύ μας κι αυτό βγαίνει και στον τρόπο του παιχνιδιού μας. Ολα τα πράγματα θέλουν τον χρόνο τους και μια τόσο μεγάλη επιτυχία δεν μπορεί να έρθει από τη μια στιγμή στην άλλη. Αυτό που πετύχαμε στη Φλωρεντία είναι, πάντως μόνο η αρχή».

Δεν γίνεται να μην αναφερθούμε και στον προπονητή σας. Και στο μερίδιο που του αναλογεί στην επιτυχία σας.

«Ασφαλώς και του αντιστοιχεί το μεγαλύτερο. Ακολουθούμε ακριβώς ό,τι μας λέει στις προπονήσεις και γι' αυτό έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Πάντα μας ενθαρρύνει κι αυτό έκανε και στον τελικό με τη Φιρέντσε, ειδικά όταν το ματς έγινε ντέρμπι».

Εως το ντέρμπι με τη Βουλιαγμένη, μεσολαβούν τρεις εβδομάδες. Πιστεύεις ότι μπορείτε να την κερδίσετε και να πάρετε την πρωτιά;

«Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Θα δουλέψουμε όπως πρέπει κι ο αγώνας θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Οι αθλήτριες της Βουλιαγμένης είναι πιο έμπειρες, αλλά όλα θα κριθούν στο νερό».

Εχει μεγάλη σημασία το αβαντάζ της έδρας εν όψει των πλέι οφ;

«Δεν θεωρώ ότι είναι και τόσο σημαντικό. Εμείς από την πλευρά μας είτε το έχουμε είτε όχι, θα βάλουμε τα δυνατά μας για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

Αν μη τι άλλο, η ομάδα του Ολυμπιακού αποτελείται από νεαρές σε ηλικία παίκτριες. Αυτό το γεγονός μετράει στο μεταξύ σας κλίμα;

«Σίγουρα μετράει γιατί είμαστε όλες μια οικογένεια. Το καλό κλίμα που υπάρχει μεταξύ μας βγαίνει και μέσα στο νερό. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα η μια από την άλλη γιατί είμαστε πάνω απ' όλα φίλες».

Μετάλλιο με την Εθνική Νεανίδων, με την Εθνική Γυναικών και τώρα ο πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος με το «ερυθρόλευκο» σκουφάκι. Πού τον αφιερώνεις;

«Πρώτα απ' όλα στους γονείς μου και στις δυο αδερφές μου, την Ελευθερία και τη Βάσω που δεν μπόρεσε να είναι κι εκείνη μαζί μας στη Φλωρεντία. Επιπλέον στους προπονητές μου αλλά και σε όλους τους φιλάθλους του Ολυμπιακού».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ