2014-04-07 16:45:05
Φωτογραφία για Πώς βοηθάει μια απλή εξέταση αίματος στην πρόληψη του καρκίνου
Μια γρήγορη και απλή εξέταση αίματος θα μπορούσε να διαγνώσει τον καρκίνο και σε πόσο προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η νόσος, σύμφωνα με μία νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Nature Medicine” .

Ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου του Στάνφορντ ανέπτυξαν το διαγνωστικό τεστ, το οποίο μπορεί να πει γρήγορα πόσο μεγάλος είναι ο όγκος , πώς ανταποκρίνεται στη θεραπεία και πώς έχει εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου . Σύμφωνα με τους γιατρούς , το νέο τεστ λειτουργεί για τους πιο κοινούς τύπους καρκίνου , όπως του μαστού , του πνεύμονα και του προστάτη . Θα μπορούσε ακόμη να χρησιμοποιηθεί για τη διαλογή υγιών ανθρώπων που διατρέχουν κίνδυνο για να αναπτύξουν την νόσο στο μέλλον.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα καρκινικά κύτταρα διαιρούνται συνεχώς και πεθαίνουν, μια διαδικασία κατά την οποία απελευθερώνουν γενετικό υλικό στην κυκλοφορία του αίματος , το οποίο μπορεί να ανιχνευτεί μέσω των εξετάσεων αίματος. Όμως, ακόμη και οι ασθενείς με πολύ προχωρημένο καρκίνο έχουν πολύ μικρές ποσότητες του DNA στο αίμα τους , γεγονός που καθιστούσε την δημιουργία ενός διαγνωστικού τεστ μέσω αίματος, ένα δύσκολο εγχείρημα.


«Ξεκινήσαμε να αναπτύξουμε μια μέθοδο που να υπερνικά δύο σημαντικά εμπόδια. Πρώτον , η τεχνική πρέπει να είναι πολύ ευαίσθητη για να ανιχνεύει την πολύ μικρή ποσότητα DNA του όγκου που υπάρχει στο αίμα. Δεύτερον, για να είναι κλινικά χρήσιμη είναι απαραίτητο να έχουμε μια δοκιμή που να λειτουργεί για την πλειοψηφία των ασθενών με καρκίνο », ανέφερε ο επικεφαλής της μελέτης Δρ. Μαξιμίλιαν Ντίεν.

Το νέο τεστ είναι επίσης σε θέση να προσδιορίζει εάν οι καρκίνοι αναπτύσσουν αντίσταση σε μια συγκεκριμένη θεραπεία , γεγονός που επιτρέπει στους γιατρούς να προσαρμόσουν το είδος της θεραπείας που χορηγείται.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ