2014-04-07 21:22:03
Φωτογραφία για 7η Υ.ΠΕ Κρήτης: 10η Εβδομάδα Πρόληψης για το Αλκοόλ
Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε και παρακολούθησε την εναρκτήρια εκδήλωση της 10ης Εβδομάδας Πρόληψης για το Αλκοόλ που πραγματοποιήθηκε στο Σάββατο 5 Απριλίου 2014 στην Πλ. Ελευθερίας από τις 10.30 έως τις 16.00, η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στους εφήβους και διοργανώνεται από το Ιατρείο Αλκοόλ του ΠΑΓΝΗ και το Σύλλογο Επιστροφή υπό την αιγίδα της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης και την υποστήριξη της Europe direct.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απεύθυναν η Υποδιοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης Δρ. Άννα Τριχοπούλου, ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ-Β.Γ.Ν.Η. Νίκος Χαριτάκης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Επιστροφή ιατρός Μαίρη Κουλεντάκη.

Συγκινητική ήταν στο πλαίσιο της εκδήλωσης η εθελοντική συνεργασία και προσφορά της Σχολής χορού Μαριλού Μπερνάδη , των μουσικών Τζούλι Ναούμ, Γιώργου Μανωλάκη και των συνεργατών του, του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου, του Ομίλου Βρακοφόρων της Νέας Γενιάς Ηρακλείου Κρήτης κ. Στέλιου Παπαδάκη και των μουσικών κ. Νικήτα Μαυρομανωλάκη (λύρα), κ. Μιχάλη Παπαδάκη (λαούτο) και κ. Στέλιο Νικολιδάκη (κιθάρα)


Στην εκδήλωση παρευρέθησαν μεταξύ άλλων οι Αντιδήμαρχοι Ηρακλείου, Κοινωνικής Πολιτικής κα Δέσποινα Συγγελάκη, κ. Νίκος Γιαλιτάκης Παιδείας Πολιτισμού Νέας Γενιάς, η Αν. Διοικήτρια του ΠΑΓΝΗ κα Λένα Μπορμπουδάκη, η Δ/νσουσα Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του ΠΑΓΝΗ κα Αγγελική Πρινάρη, η Προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας κα Μ. Τριγώνη, η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Δ/νσης Περιφερειακής Εκπαίδευσης κα Ζαχαράτου, Δημοτικοί Διαμερισματικοί Σύμβουλοι, το Σώμα Προσκόπων Ηρακλείου, εθελοντές και εθελοντές Σαμαρείτες, το Κλαμπ Οικογενειών με προβλήματα από το Αλκοόλ, το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, κ.α..

Κατά τη διάρκεια των μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων, στην Πλ. Ελευθερίας, δράσεις που αναπτύχθηκαν με την ευγενική προσφορά επιχειρήσεων , ήταν ζωγραφική προσώπου από το Kid’ s for fan,  διανομή ροφημάτων από τον κ. Σαλούστρο –τσάι Καρτεράκι, αναψυκτικά και νερό Σητειακό από την Εταιρεία Ζαριανάκη, ενώ δωρεάν λαμπάδες προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους από το κηροποιείο του Κ. Δασκαλάκη.

Η οργανωτική επιτροπή και οι διοργανωτές της 10ης ΕΠΑ ευχαριστούν από καρδιάς όλους τους χορηγούς για την ευγενική τους προσφορά, τα ΜΜΕ για την συμβολή τους στην προώθηση των μηνυμάτων των εκδηλώσεων, τους εθελοντές και τον κόσμο που αγκαλιάζει την προσπάθεια πρόληψης και φέτος.

Οι εκδηλώσεις της 10ης ΕΠΑ συνεχίστηκαν την Κυριακή 6 Απριλίου στις 6 Μ.Μ. στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου με την παρουσίαση του θεατρικού αναλόγιου-θεατρικού δρώμενου από τη Θεατρική ομάδα Καθηγητών της ΕΛΜΕ Νομού Ηρακλείου (Θ.Ο.Κ.Ν.Η.) και τη μουσική επένδυση από την κλασσική κιθάρα του Γιώργου Μαστοράκη, Γναθοχειρουργού ιατρού-Δ/ντή ΕΣΥ.

Σήμερα Δευτέρα 7 Απριλίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 10ης ΕΠΑ, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου θα προβληθεί στην αίθουσα Οδυσσέα Ελύτη του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Α. και Μ. Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9) στις 19.00, η ταινία «τα πλεονεκτήματα του να είσαι στο περιθώριο» σε σκηνοθεσία Stefen Chbosky, 2012.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται αύριο Τρίτη 8 Απριλίου στο Ρέθυμνο, με διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού κατά τις πρωινές ώρες (12.00-14.00) στο χώρο έξω από το Δήμο,  ενώ το απόγευμα στις 6.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του ξενοδοχείου Ξενία στο Ρέθυμνο στρογγυλή τράπεζα με θέμα: ‘Έφηβοι και Αλκοόλ-Εσύ Επιλέγεις»– εκδήλωση ενημέρωσης ανοιχτή για το κοινό.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ